Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 67 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ZnawcaColi »
Kurwa kto głosował na te jebane PO ? zaraz za partią kaczorów ich nienawidzę najbardziej
Sorry, but I don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die.
  • 585 / 52 / 0
A co za roznica jaka partia z naszej sceny politycznej byla by teraz w sejmie? Myslisz ze ktos rzadzacy u nas w kraju, z perspektywa przyszlych wyborow za pasem, zajal by inne stanowisko w sprawie tego typu? Gdzie odbior spoleczny i medialny sprawy jest taki, a nie inny, zdecydowal by sie na inne posuniecie? Chyba naiwny jestes jesli tak sadzisz.

Druga sprawa to przynajmniej samym mefem (moze szerzej nawet, ketonami) zajac sie ma unia eu i pewnie zapadnie tu decyzja jak z bzp, czyli wzywajaca wszystkie panstwa wspolnoty do delegalizacji.

U nas to nie politycy zjebali sprawe, ale sprzedawcy i sami tez uzytkownicy chocby i tego forum, walczacy o wolnosc slowa i informacji, zrobili slup reklamowo ogloszeniowy, pozwalajacy dotrzec do zrodla tych substancji dzieciom, ludziom o zerowej wiedzy w temacie, dzienikarzom, policji itd Dzieki takiemu dzialaniu, hr nakrecil porzadnie biznes wszystkim sklepom bo tu powstaly obecne oferty sklepow. To o czym sie nie pisalo lub nie bylo za popularne tutaj (np w temacie tryptamin) nigdy nie traflo lub zagoscilo na dluzej w sprzedazy na polskim rybku rc. Calkowity obraz i wybor substancji idacych na pierwszy odstzral przy przyszlej nowelizacji to w duzej mierze waszs zasluga, anie jakis tam politykow :-P
Każdy mam prawo do wypowiedzi, choć nie oznacza to, że zna się na tym o czym mówi
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Słuchaj, to natura mefedronu i jego efekty spowodowały taki rozgłos. Jestem pewien, że gdyby aminorexy były w polskich sklepach RC, to sprawa by była jeszcze głośniejsza, bo taki direx to by napierdalali już wszyscy jak leci, wystarczy aby raz ktoś pokazał, a do tego 40% by się zabiło z powodu niskich aktywnych dawek, a co za tym idzie przedawkowania. Tryptaminy nie są dla każdego, a mefedron trafia ze swoim działaniem do bardzo szerokiej grupy społecznej.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 585 / 52 / 0
Jestem podobnego zdania jesli chodzi o mef i jak napisalem, w tym przypadku moge sie zalozyc ze unia europejska zajmie sie bardziej globalnie tematem, bo jak slusznie zauwazyles potencjal "szatanski" ma w sobie ta substancja i patrzac nawet po sobie jest to po mdpv druga substancja w ktora wiem ze jestem wjebany powaznie, chociaz i tak obwiniam mdpv za wyzwolenie we mnie jakiegos niezdrowego popedu do stymulantow, ktory nigdy wczesniej nie wystapil u mnie, czy to po mlodzienczych zabawach z amf lub nawet po dobrym posmakowaniu mefedronu, caly czas to nie byla moja dziedzina, potrafilem majac 5g mefa w szufladzie, uzywac go tylko rekreacyjnie w weekendy i starczalo mi go na dobrych kilka tyg, potem nastaly mroczne czasy mdpv i po nich juz kazdy stymulant dobrze wchodzil i byl wrecz niezbedny do satysfakcjonujacego spelnienia coraz to wiekszej ilosci dziedziny mojego zycia i gdy po rozstaniu z mdpv wrocilem do mefa tragicznie sie zakochalem :-/
Każdy mam prawo do wypowiedzi, choć nie oznacza to, że zna się na tym o czym mówi
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antekhrestos »
Ja pierwszy raz natknąłem się na ten temat tu - http://www.mp.pl/kurier/?aid=51395

Mieszanki ziołowe pójdą w pizdu. Już teraz są dużo gorsze, niż przed poprzednią nowelizacją. Krótko i chujowo działają. Ale i tak szczeniaki wystają przed sklepami i palą to gówno. Nie popieram represji, nienawidzę rządu za to co zrobił etnobotanice, ale ta informacja wywołała uśmiech na mojej twarzy. Z ludzkiej ciekawości - co teraz będą kupować dzieciaki za ~40zł od grama, żeby czuć się 20 minut jakby stali jesienią zbyt długo wśród stogów wypalanych liści. A może teraz mieszanki będą wyłącznie damianą posiadającą kolorowe opakowanie?

Ciekawi mnie też co z prawdziwymi mefedronowymi rzeźnikami, tymi w sensie pół pensji na miesiąc i dekagramy na imprezę. Przerzucicie się na coś innego? Sprzedacie mieszkanie i zrobicie większy zapas?

Za wielce niepokojący uważam jedynie zapis, który ma zezwalać państwu na wstrzymanie sprzedaży substancji potencjalnie niebezpiecznej (do czasu zbadania). Uważam go, za godzenie w wolny rynek i przedsiębiorczośc, a w efekcie całkowity paraliż rynku RC.
Uwaga! Użytkownik antekhrestos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: tazek »
spokojnie odpadna szybko sa inen jwhy
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: masturbator »
czyli niedługo zaczną sie promocje w smartach?
Uwaga! Użytkownik masturbator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antekhrestos »
tazek pisze:
spokojnie odpadna szybko sa inen jwhy
ok, ale z kazda nowelizacja jakosc mieszanek nie idzie na plus, wrecz przeciwnie
masturbator pisze:
czyli niedługo zaczną sie promocje w smartach?
niedługo, niedługo, zależy co dla kogo to jest niedługo

tamta nowelizacja przeszla szybko od projektu (poczatek marca) do wejscia w zycie (poczatek maja)

teraz obawiam sie, ze moze przejsc nawet szybciej (priorytetowe jak chÓj traktowanie etc.)

pamietajcie o 2 tyg. vacatio legis!
Uwaga! Użytkownik antekhrestos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 159 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel84 »
meratus:
Przecież praktycznie KAŻDY produkt będzie można wycofać z rynku - bo dopalacze są artykułami kolekcjonerskimi, więc żeby ustawa miała realny skutek nie może być ograniczona, powiedzmy, tylko do produktów żywnościowych , musi dawać władzę wycofania ze sprzedaży wszystkiego, co się urzędasowi nie spodoba
no i o to tu chodzi, tak samo jak w ustawie o hazardzie i mediach - o wprowadzenie zwyczajnej cenzury internetu
tehacek:
nie oszukujmy się jednak, że dopalacze trzeba albo skasować, albo wprowadzić na rynek jeszcze raz jako produkty do spożycia - przebadane, z pełną listą możliwych działań i skutków itp itd. obecnie sprzedaje się 'coś' co robi z organizmami zażywających 'niewiadomoco' i nie ma nad tym żadnej kontroli. nie ukrywajmy, odkąd otworzono w Polsce pierwszy sklep z dopalaczami, ilość osób używających i nadużywających stale wzrasta. co gorsza, o ile co do niektórych produktów możemy mieć jedynie podejrzenia o ich szkodliwości, o tyle część jest bezdyskusyjnie BARDZO szkodliwa, uzależniająca, wyniszczająca psychikę i ciało.
czyli wlasciwie potwierdziles cala idee delegalizacji. przeciez opium czy konopie przebadano, sa szkodliwe, a wiec nalezy je zdelegalizowac. ludzie zrozumcie jedna prosta zasade: nikt nie moze dyktowac drugiemu czlowiekowi co ma robic z wlasnym zyciem. jesli chce nawet sie zabic - jest to jego suwerenna decyzja.
poza tym - chcesz substancji przebadanych? niech caly hyperrela zlozy sie po 5 zl na serie badan, pare osob podpisze papiery ze zgadza sie zostac krolikami i bedziesz mial przebadane. Jesli zostawisz badania rzadowi to nie licz na ich prawdziwosc.

Prawdziwym problemem tego całego cyrku nie jest Ewa Kopacz, rzad i jakiekolwiek inne gowno. Oni przynajmniej maja swoja kurewska logike - dostaja za to w łape. PROBLEMEM JESTESCIE WY, niektorzy z was. Jakies wypowiedzi typu "i dobrze, zaoszczedze kase" , "i dobrze- wjebalem sie" sa ZALOSNE. Nie chcesz -nie bierz, wjebales sie - twoj problem. Zalosne jest ze sami uzytkownicy sa za. Poki my wszyscy nie staniemy murem i nie powiemy jednym glosem "DOŚĆ", zrobia z naszym zyciem co im sie podoba.
Oh Lordy, trouble so hard
Don't nobody know my troubles but God
  • 248 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: oazaspokoju »
Jestem jak najbardziej za tym, żeby usunąć sprzedaż kolorowo opakowanych "dopalaczy" dostępnych 24h.
Pawel84 co w tym żałosnego, że uważam za złe dostęp dopalaczy przez dzieciaki? Jak wdzię, że gówniaż jeszcze dobrze nie wytarł mleka z pod nosa, a już bierze się za dopalacze - bo ma taką możliwość obecnie(!) to mnie szlag trafia (to samo się tyczy szczyla z papiersem/piwem) Ustawa jest potrzebana, tak jak pisze tehacek, żeby pozbyć się "dopalaczy"(mam na myśli szerokodostępne sklepy), szkoda że dostanie się rynkowi RC przy okazji. Dość taniego wąchania - trzeba się przeprosić z koko i polką rokendrolką.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.