Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 336 / / 0
Ja nie wiem czy ze mną coś nie tak, ale ja po deksie szczam jak cholera, ale popijam go też dużą ilością płynów. Tak czy siak często mi się zdarzało że rozjebany musiałem co pół godziny do kibla łazić szczać.
Gdyby życie było filmem, byłbym twoim zajebistym czarnym kumplem. Yo!
  • 1217 / 21 / 0
Ważne jest to, żeby podczas tripa mieć butelkę wody obok łóżka, a jak się zachcę sikać, to lać na siedząco, to najprostszy sposób na zmniejszenie szkodliwości na nerki. Nim dłużej substancja jest w naszym organizmie, tym większe sieje spustoszenie, a odnośnie benzydaminy, to pierwsze słyszę. Aż mnie jelita bolą jak to czytam:) Ludu, nie wstydźcie się lać na siedząco po deksie! Chodzi o to żeby nawrzeć nacisk/parcie na pęcherz, bo na stojąco może być duży problem. Sam kiedyś tak miałem, w ciągach problem znika.

A co do wintermute, to on wie wszystko, nie pytajcie się skąd, on jest deksowym guru i tyle, zresztą nie tylko deksowym:)
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 28 / 0
Psychopath pisze:
Ważne jest to, żeby podczas tripa mieć butelkę wody obok łóżka, a jak się zachcę sikać, to lać na siedząco, to najprostszy sposób na zmniejszenie szkodliwości na nerki
Sikanie na siedząco zmniejsza nefrotoksyczność, wciąganie stymulantów w prawą dziurkę zmniejsza kardiotoksyczność. To forum nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać %-D

Butelka wody nie przyspieszy eliminacji dxm z organizmu, a z pęcherza interesujące Cię rzeczy nie są reabsorbowane
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2011 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 18 / / 0
Ja również nie mam problemów z oddawaniem moczu po DXM.
Jeszcze przed wejściem fazy potrafię biegać co 5 minut do łazienki.
Już pod wpływem także `normalnie`... oczywiście duuużo płynow... ^_^
  • 1259 / 10 / 0
podczas spożycia DXMu możemy wyróżnić dwie fazy:

1) SUCHA - kiedy DXM zaczyna działać
- uczucie na pęcherz jest iluzoryczne, odczuwamy nieuzasadnioną potrzebę moczu
- kontrola nad mięśniówką cewki moczowej jest bardzo ograniczona
NA TYM ETAPIE UNIKAMY SPOŻYCIA PŁYNÓW I ZWIĄZKÓW WZMAGAJĄCYCH DIUREZĘ (PIWO, HERBATA, KAWA ETC) - każda ilość wody musi zostać w jelicie wchłonięta, co natychmiast podnosi objętość krwi, a zatem ciśnienie. wymusza to przepływ klębuszkowy w nerkach i dochodzi do utworzenia moczu w ilości odpowiadającej spożytym płynom w przeciągu 15min.
Dodatkowo płyny podczas peaku mogą spowodować niebezpieczne skoki ciśnienia i zaburzenia gospodarki potasu.

2) MOKRA - od 3-6h po rozpoczęciu działania - główne działanie sie skończyło, wiekszość DXM została zmetabolizowana oraz poddana KONJUNKCJI - odpowiednie glukurioniany metabolitów DXM muszą być rozpuszczone w dużej ilości wody, żeby mogły zostać wydalone przez nerki.
Na ten proces, organizm potrzebuje ok 3-5l wody, którą pobierze z tkanek (następuje odwodnienie).
Na tym etapie niezbędne jest już oddanie moczu (mimo iż faktyczne parcie na pęcherz może być paradoksalnie osłabione w związku z postępującym znieczuleniem) a także podaż płynów, które uzupełnią ubytek wody tkanowej, bez wzmagania diurezy czy ciśnienia.

OGÓLNIE:
- unikamy płynów przez pierwsze 2-3h
- realna potrzeba oddania moczu następuje dopiero po ponad 3 godzinach
- najpóźniej po 5h od początku uzupełniamy płyny, nie mniej niż 2 litry, opcjonalnie witaminy, minerały, konjugaty - acetylocysteina (ACC) - w ciągach
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
może powyższe powinno być w FAQ lub chociaż na początku wątku??

Choć moje osobiste doświadczenie nie koniecznie pokrywa się z opisem... Odwodnienie? - to dlatego tak słabo wyglądam na następny dzień??
  • 1259 / 10 / 0
słabo wyglądasz tez nawet jak bierzesz rzadko i po 8h snu?
na pewno odwodnienie nie jest jedyna przyczyna, jest ich co najmniej kilka, ukrwienie, tonus mięśni etc
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 60 / 1 / 0
Ho ho, 2,5lata ciąglego szamania deksa i wlasnie sie okazalo, ze mam torbiel w jednej nerce i do tego cos przytkanego :yay:
Uwaga! Użytkownik Malevia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Nie znaczy to, że winny jest DXM.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.