Demoon pisze:
helupów nie znam, ale wiem, że wszelkie podgatunki morfinistów można rozpoznać po cerze i oczach.
Moim faworytem w zmienianiu wyglądu biorącego pozostaje ważkodyn, po nim pryszcze zmieniają się w kratery z łojem, a twarz następnego dnia jak u trupa.
EDYT: Przez ważkodyn miałem na myśli samo bromo-dragonfly ;-) .
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
( nie jestem licealistą z trądzikiem)
Nie no, żartuje. Kasztaniak jest już zdecydowanie po gimnazjum, a nawet liceum (co wcale nie znaczy, że jest dojrzały :cheesy: ). Faktem jest, że niektóre dragi psują cerę. Nie ma na to reguły. Nawet w dziale heroina ktoś kiedyś pisał (Mastah chyba), że jebie mu się od tego cera na twarzy i bierze na to doksycyklinę (tak to zapamiętałem, mogę się mylić). O ile przy opio jest to zrozumiałe, bo następuje wyrzut histaminy i człowiek drapie się po pysku co przy brudnych łapskach może rzeczywiście psuć cerę (szczególnie na nosie, bo ten to dopiero lubi swędzieć), to w przypadku takiego bromo organizm rzeczywiście produkuje więcej łoju (nie wiem czy każdy tak ma ale ja np. tak) i mogą pojawić się jakieś pryszcze czy cuś. Podobnie w przypadku fety - u mnie skóra na twarzy zaczyna się bardziej tłuścić a generalnie mam suchą cerę. Nie ma tu reguły i nie zawsze się to zdarza, ale myślę, że niejeden użytkownik przyzna, że po pewnych dragach cera może trochę się psuć.
W przypadku jarania może to też być wynikiem złej diety -> gastro. Człowiek nażre się słodyczy, nie wiadomo czego co też może wpływać na cerę negatywnie.
Spojrzenie w lustro po ostrym melanżu czasem może zaskoczyć ;)
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
cherrybomb pisze: Jak narazie u mnie sie nic nie zmienilo, raz dostalam jakiejs wysypki na twarzy. To bylo dzien po lataniu na dxm. Tak to troche mi twarz schudla, ale to dobrze - ja raczej jestem bardziej przy kosci. A taka ciekawostka. Raz jak bylam totalnie zjechana, taki sredniomocny kacyk , to moja matka stwierdzila, ze slicznie wygladam, tak zdrowo ;D
Co do tematu, wydaje mi się że chodzi raczej o skutki, hmm, długofalowe. Wiadomo, że jak się jest zakurwionym, to po człowieku widać, oczy itp.
Ale co do zmian wyglądu, manier itp. w perspektywie czasu - to nie jest przesąd. Wiadomo, że np. helupiarz helupiarza pozna. Często patrząc na człowieka można się też domyślić, że jara, ale to akurat żadna sztuka, bo w chuj osób jara. Nie wiem jak z fetą, bo nie mam doświadczeń.
Co do opio, ja nie brałem ich jakoś długo w ciągach, ale na pewno rozpierdalają cerę, a jak się człowiek nie pilnuje, to gubi zęby (przez niemycie, nie przez samą substancję). Zmienia się też zapach potu (tak mi się wydaje), jest intensywniejszy i bardziej śmierdzi, więc trzeba np. używać "mocniejszych" dezodorantów. Ale to tylko w ciągu, czy właściwie zaraz po. Do tego chudnięcie, raz, że mniej się chce jeść, jelita mniej/gorzej pracują, do tego dochodzą wszystkie sprawy związane z uzaleznieniem i jego finansowo/społecznymi skutkami.
Hurra, diese Welt geht unter
Gleba pisze: A prościej mówiąc: jak rozpoznać wieloletniego kwasiarza, jak amfetaministe a jak heroiniste itd.? Pozdrawiam
Dobra, a jak sobie wyobrażacie kwasiorza, tudzież osobę wpierdalającą notorycznie jakieś inne psychodeliki? ]Płaszcz w krowie łaty, różowy kapelusz, okulary-muchy, błądzący wzrok, baki, zawsze gada dziwne rzeczy nie na temat. Śmierdzi kalafiorami.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.