Demoon pisze:
helupów nie znam, ale wiem, że wszelkie podgatunki morfinistów można rozpoznać po cerze i oczach.
Moim faworytem w zmienianiu wyglądu biorącego pozostaje ważkodyn, po nim pryszcze zmieniają się w kratery z łojem, a twarz następnego dnia jak u trupa.
EDYT: Przez ważkodyn miałem na myśli samo bromo-dragonfly ;-) .
Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
( nie jestem licealistą z trądzikiem)
Nie no, żartuje. Kasztaniak jest już zdecydowanie po gimnazjum, a nawet liceum (co wcale nie znaczy, że jest dojrzały :cheesy: ). Faktem jest, że niektóre dragi psują cerę. Nie ma na to reguły. Nawet w dziale heroina ktoś kiedyś pisał (Mastah chyba), że jebie mu się od tego cera na twarzy i bierze na to doksycyklinę (tak to zapamiętałem, mogę się mylić). O ile przy opio jest to zrozumiałe, bo następuje wyrzut histaminy i człowiek drapie się po pysku co przy brudnych łapskach może rzeczywiście psuć cerę (szczególnie na nosie, bo ten to dopiero lubi swędzieć), to w przypadku takiego bromo organizm rzeczywiście produkuje więcej łoju (nie wiem czy każdy tak ma ale ja np. tak) i mogą pojawić się jakieś pryszcze czy cuś. Podobnie w przypadku fety - u mnie skóra na twarzy zaczyna się bardziej tłuścić a generalnie mam suchą cerę. Nie ma tu reguły i nie zawsze się to zdarza, ale myślę, że niejeden użytkownik przyzna, że po pewnych dragach cera może trochę się psuć.
W przypadku jarania może to też być wynikiem złej diety -> gastro. Człowiek nażre się słodyczy, nie wiadomo czego co też może wpływać na cerę negatywnie.
Spojrzenie w lustro po ostrym melanżu czasem może zaskoczyć ;)
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
cherrybomb pisze: Jak narazie u mnie sie nic nie zmienilo, raz dostalam jakiejs wysypki na twarzy. To bylo dzien po lataniu na dxm. Tak to troche mi twarz schudla, ale to dobrze - ja raczej jestem bardziej przy kosci. A taka ciekawostka. Raz jak bylam totalnie zjechana, taki sredniomocny kacyk , to moja matka stwierdzila, ze slicznie wygladam, tak zdrowo ;D
Co do tematu, wydaje mi się że chodzi raczej o skutki, hmm, długofalowe. Wiadomo, że jak się jest zakurwionym, to po człowieku widać, oczy itp.
Ale co do zmian wyglądu, manier itp. w perspektywie czasu - to nie jest przesąd. Wiadomo, że np. helupiarz helupiarza pozna. Często patrząc na człowieka można się też domyślić, że jara, ale to akurat żadna sztuka, bo w chuj osób jara. Nie wiem jak z fetą, bo nie mam doświadczeń.
Co do opio, ja nie brałem ich jakoś długo w ciągach, ale na pewno rozpierdalają cerę, a jak się człowiek nie pilnuje, to gubi zęby (przez niemycie, nie przez samą substancję). Zmienia się też zapach potu (tak mi się wydaje), jest intensywniejszy i bardziej śmierdzi, więc trzeba np. używać "mocniejszych" dezodorantów. Ale to tylko w ciągu, czy właściwie zaraz po. Do tego chudnięcie, raz, że mniej się chce jeść, jelita mniej/gorzej pracują, do tego dochodzą wszystkie sprawy związane z uzaleznieniem i jego finansowo/społecznymi skutkami.
Hurra, diese Welt geht unter
Gleba pisze: A prościej mówiąc: jak rozpoznać wieloletniego kwasiarza, jak amfetaministe a jak heroiniste itd.? Pozdrawiam
Dobra, a jak sobie wyobrażacie kwasiorza, tudzież osobę wpierdalającą notorycznie jakieś inne psychodeliki? ]Płaszcz w krowie łaty, różowy kapelusz, okulary-muchy, błądzący wzrok, baki, zawsze gada dziwne rzeczy nie na temat. Śmierdzi kalafiorami.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.