Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
[quote="dzika"]
To wiem, bo sama często tak robię. Chodziło mi tylko o to czy długotrwałe stosowanie DXM obniży tolerancję na kode.
Skoro mówisz, że nie to zapewne tak jest ]

Nie, nie obniży, niestety.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
właśnie banzo + dxm przypominam sobie jako najpiękniejsze.
Też tak sobie przypominam. W pracy zawsze leciało 150 dxm i esta lub alpra (kody nie liczę, bo to standard był). Było super. Niedawno się dowiedziałem, że w tej pracy wszyscy wiedzieli, że ćpam. A byłem pewien, że nic nie widać.

Moor, po co chcesz zbijać tolerancję? ;)
  • 1169 / 17 / 0
A jest jakiś sprawdzony sposób by szybko zbić tolerancję na kodę ?
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
FGZ pisze:
A jest jakiś sprawdzony sposób by szybko zbić tolerancję na kodę ?
Pasem na gołą dupę. 3 soczyste pasy i jest zbita. Tolka sina. Nikt nie zauważy.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 3309 / 21 / 0
Nie wiedziałem wątku o tym, więc zakładam. Chodzi mi o jakieś wypróbowane sposoby na zmniejszenie tolerancji. Słyszałem, że DXM pomaga, ale na ile i w jakich ilościach? I nie chodzi mi o podbijanie działania, tylko o jedzenie tego dziennie przez jakiś czas. Na pewno pomagają przerwy (o ile ktoś jest w stanie), ale jak długie muszą one być?

Brałem na początku 300 mg w thio (rzadko), potem 450 mg w antku przez 2-3 miesiące max raz lub dwa razy w tygodniu, od może dwóch tygodni co dwa dni, no i przez ostatni tydzień 600 mg, także co 2 dni. Ciągu (prawdziwego, czyli dzień po dniu lub częściej) nigdy nie miałem. W sumie dużego doświadczenia nie mam, 300 mg jadłem więcej niż pół roku temu, w sumie to może będzie z 7-9 miesięcy. Niestety to 600 mg kopie raczej przeciętnie od dwóch ostatnich dawek - jest dobrze, ale bez fajerwerków. Tak więc chciałbym zmniejszyć sobie trochę tolerancję. Z wytrzymaniem bez kody nie ma problemu, ale nie wiem ile czekać, żeby np. to 450 mg mnie zaczęło kopać w słuszny sposób. Albo chociażby, żeby po 600 mg było grubo.

Dzielcie się doświadczeniami i opiniami co do zrzucenia sobie tolerancji. Jeśli robiliście przerwy, to na jak długo i ile one pomogły. Może jest coś oprócz DXM co by pomogło? Zarówno OTC jak i na receptę.
  • 14 / / 0
DXM pomaga brany w maxymalnej ilosci, po ktorej nie poczujesz jego dzialania lub poczujesz slabiutko- dla mnie to jest ok. 100 mg. co do przerw to moim zdaniem jest tak, ze przerwy zmniejszaja tolerancje, ale tylko na pierwszy, moze drugi raz po przerwie- nawet po polrocznej przerwie po paru dniach brania tolerancja wraca do poziomu przed przerwą.
Uwaga! Użytkownik szataneq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / / 0
niestety, jedyny skuteczny i "powszechnie dostepny" sposob to PRZERWA. i chuj.
clowns to the left of me, jokers to the right
  • 290 / 2 / 0
Słyszałem, że DXM pomaga, ale na ile i w jakich ilościach?
Jest to sprawa jednorazowa. Bierzesz małą dawkę (ok. 1 do 1.5 mg/kgmc) DXM 3-4 godziny przed kodzeniem i tolerka spada średnio o ~25%, choć wiadomo że nie zawsze, jako że koda jest dziwką. Po "przetrawieniu" kodeiny i dxm tolerancja wraca do poprzedniego stanu. Jeśli chciałbyś zbijać tolerancje dexem przez dłuższy czas, zauważ że na DXM tolerancja też szybko rośnie, więc jest to raczej bez sensu.
Na pewno pomagają przerwy (o ile ktoś jest w stanie), ale jak długie muszą one być?
Proste, im dłuższe, tym lepiej. Nie da się jednoznacznie określić ile czasu nie brać, żeby kopało jak na początku. Ponadto zbita tolerancja często wraca do punktu wyjścia - obniża się, a potem znowu podnosi jeśli nie zachowamy racjonalnych przerw. Zauważalne efekty (minimalne) w moim przypadku występują po 7-10 dniowej przerwie (spadek tolerancji ~10-15%, choć jednoznacznie nie da się określić). Im większe masz doświadczenie z kodą (opiatami), tym trudniej zgubić tolerancję.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011 przez antropolog, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 394 / 6 / 0
Ostatnio zauważyłem, że tydzien w ciągu na 150 zmniejsza tolerke i to mocno z 600 na 450 przeszedłem i to 450 lepiej klepie niz 600 przed tym tygodniem. DXM brany z kodą w ciągu (max 5 tab) skuteczni spowalnia tolerancje.
  • 461 / 7 / 0
Chyba raczej powinno tolerancję zwiększyć? czy się mylę?
Potwierdzi ktoś to co napisał kolega Wolny Od Nałogów ?
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.