Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Od dłuższego czasu mam problemy z kręgosłupem lędźwiowym (przepukliny na 3 krążkach z uciskiem na korzenie nerwowe - lewa noga do dużego palca). Dzisiaj (w końcu) zastosowałem tramadol w czopkach. Ból trochę złagodziło, nawet trochę więcej niż trochę. Działać zaczęło po ok. 2 godzinach. W sobotę mam b. ważną imprezę (Ślub i Wesele Córki) i mam obawy czy dam radę. Proszę o poradę.
Na bóle, które wymieniłeś antek może być za słaby. Zaleca się jednak tramadol, tym bardziej jak mówisz, że Ci pomaga... A co Ci lekarz przepisał na te bóle? I jakie dawki bierzesz?
PS: mówi się, że najlepiej stosować jak najsłabsze leki przeciwbólowe, ale to się sprawdza tylko przy chwilowych bólach - jeśli ktoś musi brać stale (bóle chroniczne), to zdecydowanie leki mniej szkodliwe na układ trawienny (paracetamol, aspiryna czy ketonal rozjebują na dłuższą metę bebechy bardziej niż opioidy).
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Edit Opioidy nie rozjebują przewodu pokarmowego (z wyjątkiem układu wydalniczego) Zostane raperem
WildMonkey pisze:niestety tramal bardzo słabo działa na mnie przeciwbólowo, jedyne co mi znieczula to penis któremu wydaje się że może wszystko
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.