jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Widziałem jakieś reportaże w uwadze jak jakieś 16 latki się tym zaćpały i tam opowiadają pierdoły.
Jw. Kwestia czasu i wydaje mi się, że szybko to nastąpi.
Tak to jest z kinderdragami.
Chciałem napisać, że pewnie przez gimbaze nam bake zdelegalizują, ale zapomniałem, że to nielegalne ; )
Niech sam wybiera co ważne.
o recepcie na Acodin mówi się od minimum 10 lat widziałem artykuły na stronie głownej z 2003/2004 o mozliwości dodania recepty do Acodinu i jak widać nic sie nie zmieniło
Pandaeb pisze:Z tego co słyszałem i czytałem, to do wakacji chcą ograniczyć dostępność pseudo-efki. Głównie na zasadzie "zwiększyć ceny i zmniejszyć opakowania", więc tak naprawdę to raczej większe dymanie portfela niż ograniczenie. No i nie wiem też ile w tym prawdy, a ile gadania dziennikarzy. Czas pokaże.
mordofil pisze:http://www.cinn.gov.pl/portal?id=558236 Znowu k###y kombinują! jeszcze chcą k€%#a razem... idzie tylko czekać na Mesjasza, bo lud tego świata tak spiździały i zmanipulowany, że nie będzie mieć nic przeciwko (poza wąską garstką) ;(
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
WawaEndrju pisze:Dobrze, że acodinu nie ruszją ^^
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.