http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/arch ... C5%82.html
Uważajcie ponieważ jak mnie wtedy "zdemotywowało" to, 2,5 doby chodziłem jak wykręcony (fizycznie głównie no i psychicznie), najgorsze było, że jak chciałem spoglądać w prawo to mi oczy, głowa i ciało szła na lewo i nie mogłem odwrócić wzroku, napięcie i skrajny ból mięśni (trzymało jeszcze około 4 dni łącznie)
Sorki za odświeżenie tematu.
Biorę ponad 20 dni, 0,5mg rano.
Plusy:
+ zmniejszył mi lęk. Mam fobię społeczną. Ciężko mi z nią funkcjonować normalnie, a po fluanxolu jest mi łatwiej. Nie mam problemów z wypowiadaniem się, czuję się bardziej towarzyski.
+ zmniejszył mi dziwne napady nietypowych zachowa
Plus/minus:
+/- działanie na depresję. Zamiast wiecznego ,,doła", mam huśtawki nastroju.
Minusy:
- nie czuję działania aktywizującego. Praktycznie w ogóle :wall: :wall: :'( A tak bardzo mi na tym zależało. Czy ja mam tak zjechane receptory dopaminergiczne przez kawę? Zresztą sama kawa daje mi teraz jakby "puste pobudzenie".
- tycie. Przytyłem na nim, zwiększył mi się także apetyt. Nawet po zmuszaniu się do nie-jedzenia, waga stoi w miejscu.
- koncentracja: łatwiej mnie zdekoncentrować, choć z samą koncentracją zawsze miałem jakiś problem.
Wyrobiłem sobie tolerancję na kofeinę i niestety nie działa ona na mnie. Czy to ma wpływ na moc działania fluanxolu? Czy może dawka jest za mała, jaką polecacie?
Aha: zrobiłem badanie TSH i wzorcowo po środku normy. Tarczyca OK.
Z efektów ubocznych u mnie pojawiły się drgawki - nie mogłam trafić palcem w klawisze przy rewelacyjnym samopoczuciu psychicznym.
https://www.wikiwand.com/en/Machine_learning
https://www.wikiwand.com/en/Machine_learning
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.