Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
znajdziesz tu kilka postów czajatych ludzi, którzy twierdzą, że browar pomaga im gdy po tramie zaczyna telepać, a pod ręką nie ma benzo; sam tego nigdy nie sprawdziłem, ale nie widzę w tym nic dziwnego. o ile mi wiadomo, podczas upojenia próg drgawkowy idzie w górę. padaczka alkoholowa pojawia się dopiero, gdy organizm pozbywa się alko. zwłaszcza w przypadku nadużywania i nagłego odstawienia. jest to tzw efekt odbicia tzn. próg ulega nagłemu obniżeniu. jeśli się mylę, to wyprowadź mnie z błędu uzasadniając swoją wypowiedź.
                  ~O~
  • 57 / / 0
Nieprzeczytany post autor: basic »
a co myślicie o użyciu karmazepiny(amizepin) przeciwdrgawkowo ? to jest lek przeciwpaaczkowy wiec chyba bylby okej tylko czy nie bedzie jakoś wpływał na tramal ? aha.. mam jeszcze orfiril, to jest walproinian sodu albo kwas walproinowy... czy on tez nadawałby się jako cos przeciwdrgawkowego ??
Uwaga! Użytkownik basic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
Swoja wypowiedź biorę z empiryki doświadczeń. Mnie alkohol nigdy nie pomagał.
Jedną z kwestii uzasadniających może być po prostu afirmacja, hehe.
Plus minus tak to widzę. Swojej wiedzy nie powiększam już w tym temacie, więc jeżeli byłby ktoś tak łaskawy, to prosiłbym o szczegółowe wyprowadzenie mnie z błędu.

PS - najlepsza jest gabapentyna, tylko trochę droga.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2009 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: m1ch4s »
ja bym był ostrożny, po dawce 370 mg bez tolerancji łapałem się na tym że nie oddycham
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
ja właśnie nie miałem problemów z oddechem nigdy nawet po ok gramie trama i gramie kody, ale raz dostałęm pełnej padaczki na przystanku autobusu od samego grama tramadolu.
I huj nic nie pamiętam taki napad to był zdrowy
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
Nigdy nie spotkalem sie z objawami padaki potramalowej i wogole jakiejs padaki procz 1 razu jak bylem po grame i 300mg w kanal zapodalem za szybko to mnie zaczelo troche telepac ale polozylem sie i jakos sie uspokoilem. Za to z oddechem mam juz problemy gdy zarzuce powiedzmy 800 na raz(taki plytki oddech mam ze az mnie to denerwuje, moze sobie tylko wkrecam), czego nie zauwazam gdy zarzuce 400mg i za 1.5h - 2h nastepne 400.
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slodziakowa »
Kumpel z którym ostro to ćpaliśmy, pożarł się z matką i wrzucił 8szt T3 (200) i do tego Clona, aby uniknąć drgawek.
Efekt był taki, że film mu się urwał, matka się wszystkiego dowiedziała co brał itp i ogólnie prawie na odwyku wylądował bo wyszły na jak inne 'umilacze czasu' ... A po odstawieniu oczywiście zjazd serotoninowy,,
Uwaga! Użytkownik slodziakowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
raz się znodoowałem tramalem ale poszło ponad 2 g i dużo benzo , było kurewsko miło ;]
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 981 / 6 / 0
wczoraj zjadłem ponad 1,5 grama Tramalu strzeliłem browara ,siedziałem przed monitorem i nagle spadłem z krzesła i straciłem przytomność .znaleźli mnie dopiero po jakimś czasie próbowali reanimować ,przyjechała erka na sygnale, wszytko dobrze się skończyło.
  • 1611 / 34 / 0
czyly padaken? Ile leżałeś nieprzytomny i czy masz jakieś uszkodzenia ciała lub inne sutki uboczne? Co Ci zrobyly w szpitalu, co podali?
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.