Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eeeeee »
podziel się zatem :)
"Long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be. "
- Pink Floyd - "Breathe"
  • 154 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: majed »
Zapraszam do obejrzenia wczesnego preview mojego nowego filmu The Prophecy.

http://www.youtube.com/watch?v=dZldui4V148
Jestem samoświadomością organizującą się na przestrzeni przez wieki
  • 26 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: czasmija »
Cisza jest zła, ciemność jest zła. Prowokuje, do myślenia, do zastanowienia. Uruchamia potok myśli, niechcianych myśli, dużo myśli, złych myśli. Mały strumień, potem potok, rzeka, lawina. Zimno, ciepło, wiatr, słońce. Zawsze inaczej, a wszyscy tacy sami, chociaż tacy inni. Pieniądze to jedyne co nas różni. Ściany się zbliżają, głowa boli, nie wiem co będzie, coś będzie, nie wiem co. Dzień, ludzie, bloki, miejsca, pokoje. Pieniądze, oskarżenia, były i niema. Wszystko przemija, potem nie ma nic. Wkurwienie, niemoc, frustracja, jakby to nie nazwać i tak jest chujowe i przenikliwe. Nie ma przed tym uczuciem ucieczki, niema. Wszystko dam ze chwile wytchnienia. Ginę w tej tej lawinie, topie się, ledwo mogę zaczerpnąć powietrze, i nie jest to świeże powietrze. Stęchłe raczej jakieś takie, przegnite smrodem potu tych wrednych, zawistnych ludzi od których jestem chyba, na pewno gorszy. Chce robić swoje, w spokoju, nie w ciszy, ale w szumie, w muzyce, w dźwiękach które ja wybieram. Cisza jest zła, ale gorsze jest krzykliwe, opryskliwe otoczenie. Plujące jadem. Muzyka jest dobra, szum jest dobry, przynosi ukojenie, przynosi nastroje, przynosi obrazy, przynosi uczucia. Jeśli coś usłyszysz, odciska piętno, jeśli coś zobaczysz, odciska piętno, zostawia ślad stopy na piasku. A ja chce tą plaże zaorać traktorem, przesypać na nowo. Znaleźć dziewiczy teren, nieskażony tym określonym lub nieokreślonym gównem. Tym błotem które we mnie jest rzucane. To śmierdzi, od tego głowa boli. To chyba jest jakieś rakotwórcze, jak trucizna. Działa niepostrzeżenie, podstępnie. Czasem myślę, albo nie, ogarnia mnie raczej uczucie, że coś rozumiem, coś czego inni nie rozumieją. Coś pierwotnego, albo coś wręcz końcowego, idealnie prostego i skomplikowanego zaraz. Sprzeczność, sprzeczności, otacza, otaczają mnie, jest we mnie, są we mnie. Kolejna sprzeczność. Jak odbicie lustra w lustrze, które odbija które i co to jest. Nieskończona pętla, pętle. Nie wiem już czy wielość, czy mnogość, czy pojedyńczość, a może samotność. Nie da się opisać, można tylko tłumaczyć kolory ślepemu, i pokazywać dźwięki głuchemu. Czyli i tak nikt nic nie rozumie a już na pewno nie ja. Myślę że to szaleństwo jakieś mnie ogarnia, odklejam się, odrywam. Chce tego, ale nie tak to się dzieje, na innym poziomie, na lepszym poziomi, na lepszym wymiarze, na innym wymiarze. Czasem, a ostatnio często myślę to że to wszystko to jakiś film, kolos na glinianych nogach. Miasta z tektury, domy z tektury, tylko takie dekoracje. Ludzie je zbierają, ubierają, kolekcjonują, wymieniają. A to jakaś iluzja jest. Ja tak patrze, jak z innego świata, jak bym był obok, pod, chociaż chciałbym ponad ale nie chce się oszukiwać. Czasami, chociaż ostatnio częściej, zastanawiam się czy to się dzieje naprawdę. Czy to jest jedyne naprawdę, czy inni mają inne, czy jest w ogóle. Chce spokoju, nie ciszy, i nie krzyku. Nie dużo, nie mało. Środek. Złoty środek. Żeby to było jak złoty strzał dla ćpuna, tyle że na wieki ten stan. Amen.
Uwaga! Użytkownik czasmija nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: czasmija »
ja pierdole. rozpierdole coś, kogoś, siebie. Nie wiem jak tu jest jest z anonimowością na forum, ale chyba dość dobrze, nie ma szeryfów, strażników teksasu, ani kurwa super hiro, ani maks super hiper mega emce. więc twórczość a narkotyki to temat taki że cała europa tworzyła porobiona. Freud, wciągał koks. Nie mam teraz w głowie bo nie do końca ogarniam teraz, ale kurwa, do teraz, artyści to jebane chlejusy, łoją wszystko co ma procenty, palą wszystko co się pali, sporo też wciąga sypkie, połyka okrągłe, no jedynie stosunkowo nie wiele wstrzykuje. Więc kurwa niech nie pierdolą, bo wszyscy artyści to ponoć prostytutki. I jak żyje to z "artystów" to normalni są jedynie dj'e bo jako jedyni kurwa nie kończą szkół, techników kurwa, studiów didżejskich. Nie są licencjatami didżejki, nie są inżynierami didżejki, nie są magistrami didżejki, nie są doktorami didżejki, nie są profesorami didżejki. Nie ma podręczników do didżejki. Robią swoje, robią to co lubią, robią bo to lubią, i kurwa czują zajawe. I wiadomo że są też buraki, ale to jednak mały odsetek populacji dejotów. Peace dla wszystkich macaczy czarnych placków, dotykaczy cedeków, fetyszystów deków. Muzyka to jedyna co mam. Kiedyś piłem za miłość, bo tylko w to wierzyłem. Ale to jakaś ściema, w telewizji to czasem pokazują, jak jacyś tam sie kochają, czy coś, ja też tak myśle że w rzeczywistości to jest nie możliwe. Bo nawet kiedy jestem sam, to muzyke w głowie mam. I chce sie rozpierdolić, jeśli wynikną złe okoliczności to zostaną tylko po mnie aż najedzone robaki. Robaczki kurwa zamkną obieg, bo po śmierci nie ma nic. Dziura czarna wielka jak "o żesz kurwa ja pierdole". Tylko te posty, jak krosty na wielkiej obsranej dupie. Love musika
Uwaga! Użytkownik czasmija nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 154 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: majed »
Oto nowsze, pełniejsze preview mojego psychodelicznego filmu.

Normalnie nie robiłbym już zajawki, ale jest to mój projekt do szkoły i dziś o 16tej mija deadline, więc musiałem zgrać wszystko co dotąd udało mi się urobić, żeby pokazać cokolwiek.

A faktycznie przede mną jeszcze przynajmniej miesiąc intensywnej dłubaniny.

http://www.youtube.com/watch?v=19hk6I2v21k
Jestem samoświadomością organizującą się na przestrzeni przez wieki
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
Narkotyki sprawiają, że twórczość po pewnym czasie zmienia się w coś takiego...
[ external image ]
co jednoznacznie wskazuje na zanik mÓzgu obserwatora.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1611 / 34 / 0
mi się podoba - takie popjeeerdolone, trochę jak niektóre śmieciowe szkice Witkacego
zawsze chciałem umieć rysować, żeby móc rysować na fazie, ale nie chciało mi się uczyć, bo wolałem być na fazie.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
Po prostu weź długopis i napierdzielaj wszystko co Ci przyjdzie na myśl po ścianach. There is no Wall i nigdy nie było, ale masz dziabę przez całą noc z samego rysowania.

CAN'T STOP MAKING!
POWAHHH! MOAAR!!

:-D
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1611 / 34 / 0
ale ja już tak napierdalałem wuchtę razy (głównie komiksy), sęk w tym, że chciałbym "umieć" a nie tylko "robić". Czyli żeby wychodziło coś ładnego.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 857 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Raoull »
[ external image ]

Takie tam szybkie cos ;d
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.