czempion pisze: - polecacie jeszcze jakieś suplementy?
czempion pisze:
polecacie jeszcze jakieś suplementy?
Zakładam, że diete masz dopracowaną, bo bez tego ani rusz.
Gainerów nie polecam - łapie się tłuszcz tylko. Poza tym szkoda kasy, skoro węglowodany stosunkowo łatwo dostarczać - jest tego mnóstwo w produktach żywnościowych. Makarony, kluski, kasza gryczana, ryż itp. itd.
Planuję zwykły zestaw aminokwasów kilka razy dziennie + BCAA przed treningiem (dobrze się spisuje) + białko po treningu i na noc + kreatynę (mono i estryfikowaną).
I nie wiem właśnie czy kontynuować na razie trening aerobowy z redukcją i do jesieni poczekać z masą, czy już od lipca uderzać w masę.
Jaśli nie szkoda ci kasy to zamiast jabłczanu, czy jakiś innych rodzaji kretynki zakup 2 puchy dobrego stacku. Stacki oprócz kilku (5-7?)rodzaji kretek mają substancje zwiększające produkcje tlenku azotu w organiźmie, powoduje to rozszeżania naczyń krwionośnych i dostarczenie większej ilości substancji odżywczych do domięsni, poza tym większa pompa na treningu i napompowanie po. Witaminki i minerałki przy intensywnym treningu powinno sie dostarczać w większej ilości niż zwykle , chociaż jestem przeciwnikiem ich stałej suplementacji.
edi. jeśli chodzi kiedy masz udezać z masą sam wiesz to najlepiej. Łatwiej chyba jest w zimie.
edit2. przeoczyłem, że białko bedziesz szamał jednak, hehe
"Pierdol ten system - lecz rób to stylowo"
korkorio pisze: Weźcie załóżcie wątek siłownia kurwa!
Ćpuny, a bierzecie coś na stawy?
Brałem swego czasu blokady (ze 3lata temu) bo te chrząski jakby się "powycierały" od ćwiczeń. Tzn strzelało mi w stawach pod obciążeniem podczas ćwczeń. Na początku to olewałem, ale przy 30kg na barki to kurwa....
Wizyte u reumatologa przekładam 4raz, bo nie mam kiedy poki co się tam pojawić. W barkach strzela, coś w kolanie zaczyna. Gdy kupywałem glukozaminę w tabletach to troche pomagalo i nie czułem, ale ile można to wpierdalać. Emeryt nie jestem.
A coś bierzecie z preparatów glukozaminowych? Co ogranicza lub regeneruje/chroni?
Jak pójdę do sklepu to koxy nawijają tak mądrze, ale tak zebym kupil mimo, że nie pakuję lol.
Póki co nie ćwiczę jedynie basen i 4km wieczorkiem od przyszłego tygodnia póki tych stawów nie zrobię.
Otóz ostatnio przytyłem 13kg, z 85 na 98 przy 178 cm - jednym zdaniem grubas, problem w tym że w swojej karierze miałem ponad sete już a dwa i pół miecha pózniej ważyłem mniej niz 80.
generalnie w huj rozlegulowany metabolizm, czasem nie mam apetytu przez 3 dni, a czasem opierdalam co widze.
wiem ze potrzebuje odpowiedniej diety, planu na siłke i bieganie żeby rozłożyć redukcje w czasie - z tego co kumam to 1kg tygodniowio to dobre tempo bez efektu jojo.
mimo że troche waże to potrafie zrobić setkę w 13s, a na basenie 50m/45s. takze przyzwoicie, gorzej z kondycją przez fajki i palenie.
trening hiit wydaje mi sie optymalny dla mnie , ostatnio jak sobie zrobiłem na próbe to ledwie do domu wróciłem hehe, a pikawa napierdalała mi przez 3godz.
planuje to zacząć po wakacjach ale diete to musi mi ktoś pomóc ułożyć bo te wszyskie produkty/białka/kalorie to mnie przerastają ale jakby ktoś mi ją ułożył to będe sie trzymał, bo zacięty ze mnie skurwysyn hehe , wydaje mi sie ze fajna sprawa wstawać jak rocki o 5 rano, opierdolić surowe jajka, potem przebiec pół miasta i ogólnie mieć jakoś zagospodarowany dzień a nie tylko palenie/praca praca/palenie.
z tym paleniem to też będe musiał ograniczyć bo m.in. przez to tak nieregularnie jem, potrafie obudzić się o 3 w nocy , śćiągnąć wiadro i pójść do kuchni i smarzyć placki ziemiaczane a potem przez cały dzien na nic niemam ochoty.
jak ktoś ma doświadczenie w sprawach dietetyki i siłowni to chętnie przyjme jakies rady, aha no i ile kosztuje karnet na siłownie? dawniej chodziłem ale to na taką w bloku robioną przez miejscowych karków, teraz chce profesjonalnie w spokoju.
pozdro
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.