Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 235 / 6 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Koliber »
browar444 pisze:
Czy meth+ również ma takie zdolności do mocnego obniżania potasu we krwi jak racematy? przypuszczam że to związek ma z dzialaniem adrenaliny

czy mocno podnosi cisnienie i tętno czy mniej od racematu?
Tak Potasu i Magnezu napewno
  • 329 / 9 / 0
na youtube jest duzo fajnych filmików o meth.polecam zwłaszcza jeden the worlds most dangerous drug, dokument zrobiony przez taką azjatkę.Jest tam wątek o naukowcach prowadzących badania nad meth i podającym ją szczurom.Jest tez pokazane jak meth (pewnie pzoostałych stymulantów jak amfa tez się to tyczy) oddziałowuje na mózg i jak zamyka receptory dopaminowe.A konkretniej to mózg sam je zamyka pod wpływem meth by chronic się od nadmiaru dopaminy.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 406 / 3 / 0
Dobry dokument. Szczególnie ten koleś, który przez kilkanaście lat walił metę. Nadmiar dopaminy wywołuje psychozę. Nasz organizm to genialna maszyna. Facet walił pewnie więcej niż ktokolwiek z forum. Wyglądał na dosyć "odciętego" i powoli składał zdania. Myślałem, że po takim czasie uzależnienia od mety nie powinien wydobyć z siebie nic poza "eee" czy "mhhh". Niemniej nie wyglądało to zachęcająco. Rozpierdolił dobrze zapowiadającą się karierę sportową i zdegenerował do poziomu nastolatka. meth - not even once :-)

Dobrze, że u nas nie opychają tego zamiast mj czy fety.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 329 / 9 / 0
No ale ten chłopak i tak jest mistrzem-w końcu udało mu się wyjść.Najgorsze ,że do końca życia wiekszość społeczeństwa nadal będzie go miało za niedorozwiniętego narkomana.Kurcze ludzie ,którzy nigdy nie brali twardych dragów nigdy nie docenią kogoś kto wyszedł z takiego nałogu.Dla nich to po prostu koleś spędził parenaście lat dobrze się bawiąc:) szkoda chłopaka ogólnie,dobrze że ma starych widac w porządku.

Z tego dokumentu to dla mnie wygrywa ta para nastolatków którzy naćpani wyjechali w burzę śnieżną gdzieś poza granicę swojego stanu i nie wiedząc gdzie w ogóle są dzwonili po pomoc.A najlepsze jak ten chłopak widział na fazie jakichś ludzi i opowiadał o tym ratowniczce przez telefon.Ludzie w burzy śnieżnej..na pustkowiu ...nie mówiący po angielsku heh..Mogli z tego wyjść gdyby zostali w samochodzie i się opatulili kocami czy coś.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 406 / 3 / 0
Panika i psychoza spowodowana przegięciem z metą. Jednocześnie smutne i głupie. Dobrze, że coś takiego zostało pokazane. Fizyczne skutki mety to nie wszystko. Para gówniarzy, nie zniszczona latami ćpania, nakręciła sobie taką sytuację. Nie koniecznie trzeba walić kilkanaście lat, aby doprowadzić do tragedii.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 216 / 6 / 0
Kto ma ile dziur w zębach? ;D
Przyznać się.
Ja namacam językiem ze 4.
Śieeee w sumieeee nie martwieeeee.... %-D

Albo kto ma charakterystyczne dołki w policzkach?
Ja nie mam ;D

EDIT: Nie przyjrzałem się tematom w tym dziale - może warto przenieść ten post do topicu "Efekty uboczne"
  • 809 / 15 / 0
te dołki w policzkach wyglądaja zajebiscie :D
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 5 / / 0
Witam,

Mam znajomego mocno wciagnietego w meth, wali codziennie i chce to rzucic, jednak nie daje rady, jest uzalezniony fizycznie (wyzalil sie najebany). Z tego co mowil, jak nie bierze to boli go glowa i ma mroczki przed oczami, robi mu sie slabo. Cos tam tez wspominal, ze bez tego serce mu siadzie i dlatego musi brac, ale nie wiem, ile w tym prawdy.
Chcialbym sie zapytac o rady: co mialby zrobic, aby to odstawic? Czy trzeba rzucic powoli, biorac coraz mniejsze dawki, czy mozna rzucic jak fajki, z dnia na dzien? Da sie rade samemu wyjsc, czy trzeba terapie? Jakie sa bardziej zaawansowane objawy abstynencji (bedzie sral pod siebie tarzajac sie po ziemi, czy bez takich ekstremow?)? Jesli nie bedzie w stanie sie psychicznie zmotywowac, to jakie substytuty polecacie?

Tak na marginesie dodam: nie mam pewnosci, czy to naprawde jest meth, moze tak naprawde wciaga amph, dlatego powiem, ze bierze z Zach-Pom - tutaj jest meth? I jak moge sprawdzic, czy naprawde bierze piko?

Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Przepraszam tez za brak polskich znakow, pisze z komputera wspollokatora, ktory jest cudzoziemcem.

Pozdrawiam,
Q
  • 554 / 3 / 0
Nie ważne czy meth czy amph, jest wjebany ale psychicznie, a te jazdy ma bo organizm nie dostaje przysmaku. Jeśli sam nie potrafii, to tylko ośrodek i terapie i najważniejsze żeby sam bardzo chciał.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
No i dupa... 3 tygodnie zabawy z meth (fakt, sowicie przeginałem) i zrobiłem sobie kuku. Zęby mam słabe z natury, ale nie aż tak kurva jego mać! Pogorszenie stanu uzębienia to jakaś masakra. Kilka dziur, żółknięcie, wypłukane szkliwo w niektórych miejscach oraz co martwi mnie najbardziej cofnięte dziąsła nad kilkoma zębami, które niestety się nie zregenerują, tak więc już mogę zacząć zbierać kasę na przeszczep tkanki łącznej w celu uzupełnienia ubytków w dziąsłach... ~1000zł od 1 zęba... Za głupotę trzeba płacić. Nie mniej ja dziękuję i wypierdalam z tego pociągu do zagłady.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.