Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Jakie miałeś zdanie na temat narkotyków przed ich spróbowaniem?
Narkotyki to złooo!
113
44%
Nie interesowało mnie to za bardzo.
87
34%
Narko je boskie, yo
58
22%

Liczba głosów: 258

ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neosb »
K44

Nie palę dziś już z lufki, nie palę dziś już wcale...
I don't like the drugs '' but the drugs like me
  • 94 / / 0
Nieprzeczytany post autor: OldSmuggler »
long long time ago, in the galaxy far far away... siedział sobie mały szmuglerek i w 97 myślał: jak to dobrze że już nie będzie narkotyków na ulicach. Idiota. Potem obejrzał propagandową kreskówkę... I stwiedził że chyba coś mooocno przegieli, nie było by tylu ćpunów na świecie gdyby tak było - przecież w kilka dni po pierwszym razie by umierali. Temat ucichł, szmuglerek miał w dragi wyjebane. Jeszcze w podstawówce palił pół paczki dziennie fajek, potem z wielkimi problemami rzucił. Słyszał od jakiś kumpli w 2 gim że niedawno palili trawke i było im fajnie. Dziwne, powinni nie żyć wedle tego co nam mówią. W między czasie nauczycielka biologii kładła dzieciom w głowy że alkohol i nikotyna to legalne narkotyki tak samo groźne jak nielegalne... A wszyscy dorośli w promieniu wzroku palili fajki i pili duże ilości alko, jak to na wsi. Poźniej szmuglerek poszedł do liceum, sam spróbował alko w ilościach rekreacyjnych, ponownie wjebał się w fajki... I któregoś dnia kolega murzyn przyszedł z koleżanką samarką... Pomyślałem: skoro i tak jestem ćpunem to czemu nie? I tak się zaczeło... Teraz sam jestem dziadkiem i krzaczki mi w szafce rosną, gdy przyjdzie mój wnuczek to myślcie że co mu dam? OCZYWISCIE ŻE NIM2 WY DEGENERACI! :D
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: detta »
nigdy nigdy nigdy niiigdy nie wezmę narkotyków :-D
I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Oglądałem straszny film i myślałem sobie że zajebiście by było tak jak Shorty jarać blanta i wrzeszczeć "wassssuuup" do telefonu.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaracz6 »
Znałem je tylko z hamerykańskich filmów. Teraz znam je z własnego doświadczenia.
Uwaga! Użytkownik jaracz6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
Virus X pisze:
Oglądałem straszny film i myślałem sobie że zajebiście by było tak jak Shorty jarać blanta i wrzeszczeć "wassssuuup" do telefonu.
eh kurwa czy ten koles z twojego awatara cos do mnie ma? wez mu cos powiedz, jszcze raz machnie do mnie brwią to sie wkurwie, a ani on, ani ty tego nie chcecie
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 153 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdeblo »
ja zawsze byłem na "nie" ( nie tknę, nie spróbuję, zło...) aż do pewnej imprezy gdzie po raz pierwszy się nachlałem i zapaliłem szluga ;] i długo to było wszystko. Potem THC okazyjnie. A potem się potoczyło :)
No i widzę ostatnio na jednym przykładzie jak gwałtownie może zmienić się podejście do draxów - od "nie i chÓj, uważaj, bo to zło, ja nigdy nie ruszę" (pół roku temu) przez "było by ciekawie, ale nie, bo nielegalne" (3mc temu), potem "w sumie to legalne więc spróbuję (Spice Gold)" (trzy tygodnie temu) do "nabij cybucha MJ" (teraz).
To zmienia ludzi - otwiera, pokazuje coś nowego, fascynuje. I (nieumiejętnie używane) wciąga.
"Pokonałem naziola! " :D
Hyperreal extra Woodstock team '09

CHWAŁA KOGO!

Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
eh kurwa czy ten koles z twojego awatara cos do mnie ma? wez mu cos powiedz, jszcze raz machnie do mnie brwią to sie wkurwie, a ani on, ani ty tego nie chcecie
%-D
Takie już ma tiki musisz to przeboleć.

PS. Przypatrz się lepiej kolesiowi w moim profilu- ten to dopiero ma coś do Ciebie.
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
nie no z tym to juz nie zadzieram, sorry, jesli ten z awatara to jego kolega to luz, nie chcialem was wkurzyc
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
ja zawsze wiedzialem ze chce sie w to gowno wjebac. interesowalo mnie to, bez kitu. najsampierw rozkladalem sobie na lozku w pokoju plyty cd z kolekcji taty, skaldowie i te bajery i udawalem ze sprzedaje na stadionie 10-lecia pirackie plyty. jak juz mi wkreta na paserke przeszla :D to sypalem make po kopertkach itp i rozne glupie wkrety. jak po 6 latach potem kupilem 1 bialko w zyciu i bylo w kopertce to myslalem ze mi patent podkradli. a to stra metoda jak sie okazalo :D ja nie chcialem zostac strazakiem, aktorem czy piosenkarzem. chcialem byc cpunem
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.