jogurt pisze:Czemu ostrego wyróżniłes? Nie mów że ci koledzy nawet alkoholu nie tykają? No i zdanie "Dragow nie tykaja" powinno brzmiec "Innych dragow nie tykaja".Kura pisze: Ja znam sporo ludzi ktorzy tylko pala MJ. Dragow nie tykaja. Duzo mam takich kolegow. Przyklad z zycia publicznego? Wiekszosc raperow w tym O.S.T.R.
@Jezus. Owszem Doda czy inna Gosia Andrzejewicz zapierdol w robocie moze miec. Ale polski HH jest troche inna dziedzina. Co innego np Peja. Porownojac poczatek jego kariery do terazniejszej jego tworczosci 90% z was powie ze go zjadl koks. OK. Ale wiekszosc raperow sama glosi hasla "dragi nie pod zadnym pozorem. Ziolo biore krusze i krece...". Zreszta po O.S.T.R.ym nie widac brania jakiejkolwiek innej substancji niz alko i THC i wielokrotnie mowil w wywiadach ze niczego poza THC nie tknie z dragow. Przynajmniej ja mu wierze
w zyciu publicznym bywaja na pewno rozne opcje, zalezy od przypadku, ale mowienie - w takie cuda nie wierze, jest zdeczka zabawne, przeciez nie znasz osobiscie wszystkich tych ludzi zycia publicznego, i wiesz o nich wszystko zeby wysuwac takie odwazne tezy ...
w srodowisku hiphopowym bywa roznie, proste ze nie znam tych wszystkich osobiscie, ale na podstawie imidzu, tematyki i slow kawalkow stwierdzam ze jest wiele kombinacji, np niektorzy tylko jaraja na potege, niektorzy jaraja, pija plus inne dragi a niektorzy w ogole nie bawia sie w uzywki, czasem jedynie cos wypija
a szoubiznes ? tez jadac na domyslach i poszlakach - raczej jedzie na koksie, jak wiecznie naenergetyzowany kubus w.
i kura, raczej nie wiekszosc raperow, a wilku, o ile dobrze kojarze ;D
Sory za dygresje.
Jak dla mnie od alkoholu (fajki zaliczam do ZGCND chociaz czuc ich działanie ale co to za działanie), benzosów, trawy, kodeiny, DXM po heroine, kokaine, kwasa, salvie i DMT to to są wszystko dragi. Mysle że takie rozumianie nie nagina prawdy. Jak ktoś wyłancza spośród dragów trawe i alkohol to jest lame ;) .
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
don skuninhos pisze: i kura, raczej nie wiekszosc raperow, a wilku, o ile dobrze kojarze ;D
jogurt co do muzyki sie nie kloce. O gustach sie nie dyskutuje.
O.S.T.R.ego wyroznilem bo to najlepszy raper na swiecie.
BTW: Zacytowalem sam siebie. Jestem elo?
jesli juz by sie uprzec i wybierac, to pasowaloby znac wszystkich emsi godnych uwagi, i rowniez, a moze zwlaszcza tych ktorych zeby znalezc trzeba na prawde dobrze szukac, to ze nie slawne, nie znaczy ze nie kozackie, zwlaszcza jezeli chodzi o ten specyficzny gatunek ... j.w, sory za dygresje, wracac do gadek o cpaniu, cpunach w szoubiznesach, i wjebanych w koksy krzysztofach ibiszach
ps. kura, niby racja, ale wcale nie tak duzo, hah, z tym ze wiekszosc raczej nawinela by to w jakis inteligentniejszy sposob, bo cos ala wers - pale mj, ale nie chce narkotykow ... za fajnie nie brzmi
lecz zmysły po które sięgniesz w niebie
pozostaną przy tobie
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
jogurt pisze: Jak dla mnie od alkoholu (fajki zaliczam do ZGCND chociaz czuc ich działanie ale co to za działanie), benzosów, trawy, kodeiny, DXM po heroine, kokaine, kwasa, salvie i DMT to to są wszystko dragi. Mysle że takie rozumianie nie nagina prawdy. Jak ktoś wyłancza spośród dragów trawe i alkohol to jest lame ;) .
EDIT: O wg mnie najlepsze słowo to subst. psychoaktywne.
I mam jeszcze pytanko: rozszyfruj mi skrót ZGCND bo ni chuja nie mogę nic wymyślić, wyłączone mam myślenie...
A ja uwazam, ze wrzucanie wszystkich narkotykow do jednego worka jest conajmniej dizwne. "Jak chcesz zaczac cpac" rozumiem ze to sie odnosi tez do alkoholu?
Przeciez ryzyko zjebania zycia i to wszystko o czym piszecie neisamowicie rozni sie w wypadku psychedelikow a stymulantow i opoidow/benzo/alko. Wiec pisanie o "cpaniu" jako o wszystkim naraz troche sie mija z celem
są ludzie ktorzy pomimo brania opiatów funkcjonuja normalnie w społeczeństwie bez pomocy nikogo(to czy swoje zycie uzaleznia total od narko to kwestia psychiki)
a co do psychodelików to weżmysobie takie df,po pierwszej degustacji miałam ochotę na więcej,nie zebyprzesadzic ale wiem ze w innych warunkach "bawilabym sie" z df duuuuuuzo czesciej,a za paleniem nie przepadam :P
jedyna reguła to taka ze dragi to loteria,kazdego moze pociagnać cos innego,nie pisz ze psychodeliki są bezpieczniejsze od innych dragów bo to pierdolenie oparte chyba tylko na twoim przypadku,ciebie moze nie wjebaly ale innych moga
nie ma regół
znam ludzi ktorzy z helu wyszli,a inni mimo iz palą mj nie potrafią radzic sobie w zyciu
nie obchodzą mnie statystyki,obchodzą mnie ludzie,nigdy nie przepadalam za psychodelikami,walilam w zyle i nie uwazam bym byla "zdegenerowana"nigdy dupy nie dalam i nie kradlam nie pierdol farmazonow,tyle reguł ile przypadkow wszystko i na temat
neta piszesz, że znasz ludzi, którzy daja radę w życiu jadąc na opiatach, są też i tacy którym to rodzice muszą fundować "przetrwanie". W TV kiedys widziałem jak sie wypowiadał jakis starszy pan ile to kosztuje go utrzymanie jego syna 4000zł na miecha. Każdy jest inny.
Co do tego, że OSTRY nie brał innych dragów to ... :moody: Ktro by siepublicznie w wywiadzie w TV przyznawał "no tak rapujemy tu sobie z chłopakami, co jakis czas zajebię po nosie, ale jednak najlepszy motyw to nawpierdalać się klonów i poprawic dexem" :nuts: To tylko taki skrajny przypadek i ubarwiony w chudż, ale kt ow państwie (już nie) policyjnym publicznie się przyzna, że brał też cos innego? Ludzie, szaracy patrzą tak - raper to pewnie sobie tam pali tą gandę. MJ jest już coraz bardiozej akceptowana i tolerowana przez spoęłczeństwo, jednak do zachodu nam jeszcze daleko.
Oficjalnie jak ktos mnie pyta to ja też tylko alkohol i MJ, resztę rzczy wie grono bliższych znajomych.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.