Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: narkodajka »
0.5 kilo

nic nie wyrosło :-p
mógł być pyszny makowiec...
Uwaga! Użytkownik narkodajka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
A gdybym wysłał teraz w lipcu nasiona maku do ciasta z marketu, to czy urosło by z tego coś do jesieni? Warto teraz wysiać czy sobie lepiej odpuścić?
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: seyoum »
zaraz wybieram sie do sklepu po nasiona, zobaczymy czy cos wyrosnie, poki co zasadze w domu a na wiosne moze na zewnatrz
tutaj jest troche o uprawie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mak_lekarski
  • 2003 / 232 / 0
[quote="seyoum"]
zaraz wybieram sie do sklepu po nasiona, zobaczymy czy cos wyrosnie, poki co zasadze w domu a na wiosne moze na zewnatrz
tutaj jest troche o uprawie
http]

W domu bardzo źle rosna. Jak wysiewacie na zewnatrz to warto zainwestowac w worek ziemi do kwiatów. Kopiemy mały dolek, nasypujemy duzą garsć ziemi, sypiemy szczyptę nasion i idziemy dalej. Ziemię trzeba troche spulchnić, jak sypniecie garsć nasion na łąkę to prawdopodobnie nic nie wyrosnie. Nic nie wyrasta również w młodych lasach, kiedyś obsialem ok. 200 stanowisk w młodym sosnowym lesie i nic nie wyroslo. Sialem tez w starych pieńkach pozostajacych po wycince lasu i całkiem dobrze kielkują ;)
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 14 / / 0
1000m * 1000m = 1h... a u mnie jest ze 900h nieurzytku rolnego p. ja to robie tak biere piasek wsypuje do puszki po karmie dla psa nastepnie wsadzam do centralnego pieca na 10 min. rozmieszuwuwuje to potem ze makiem i sobie ide z kopaczką? brzegi lubie se poryc troche i wapna posype na ziemie i jeczcze gnoju. bo jak tak wypalisz i posypiesz to nic z tego... i wtem na trzy palce tak jak rajgras? konczyne sie sieje.. a konopie siepie garsicią? konopie dla golebi a ze rosinie indyka.. jak?
Uwaga! Użytkownik somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 16 / 0
będziesz mocny jak obsiejesz jeden hektar hehe.
Oj gdybym kiedyś przez przypadek zobaczył takie pole, to bym był szczęśliwy (widok rozkwitającej przyrody cieszy mnie niezmiernie) %-D
  • 106 / 1 / 0
Ale mnie nie cieszy niskomorfinowiec !
Uwaga! Użytkownik w676759838 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 16 / 0
Straszna cisza w tym temacie (jak-by makiem (nie) zasiał), czy w tym roku nikt nie planuje zasiać ducha czech w Polsce czy tylko pasożytować będziecie na działkach, na których nawet wschodni nie rośnie?
  • 430 / 5 / 0
Chwalić się będą/będziemy jak wyrosną i nikt nie ukradnie ;p
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.