lechu91 pisze: wg mnie samotność jest jak robienie kupy- niby przyjemne, ale nikt nie lubi ciągle siedzieć na kiblu
Alexander Shulgin, PiHKAL
Drops się znudził
Byłeś wyjątkowo nudnym rozmówcą więc drops stwierdził że nie ma o czym z tobą gadać i poszedł sobie! I masz babo kwasek... :)
Jestem taki Samotny.
Popieram to co powiedzai łlechu91 :-)
[Paluch rozmawia z jakimś menelem]
Paluch: Tak sobie czasem myślę, czy miłość to w ogóle w życiu jest możliwa. Czy to w ogóle jest takie coś.
Kolega z baru: Miłość?
Paluch: No miłość... Czy to w ogóle jest możliwe...
Kolega z baru: Noo... w telewizji to często pokazują miłość, jak jacyś tam się kochają albo mówią.
Paluch: No. Ja też tak myślę, w życiu to jest nie możliwe.
Z przyjaźnią jak dla mnie jest tak samo, widziałem ją w telewizji. Temat samotność więc ktoś może mieć miliard znajomych którzy tylko mu wypełniają nude, no chuj z tym, można i tak, ja też tak troche mam. To tak jak z seksem, seks jest dobry, seks z kobietą którą się kocha jest w chuj razy zajebistszy. Można sie z kimś kolegować i spoko, ale można sie przyjaźnić i to by było zajebiste. Oczywiście snuje czysto teoretycznie i hipotetycznie.
Ale żem sie kurna rozpisał, rozmiękczyłem się i spizdowaciałem
Ja: Spierdalaj.
Drops: A chuj go wie...
Drops: Gdzie żeś polazł.
Ja: Do dupy.
Drops: Sam żeś cwel.
don skuninhos pisze: DzIeKi gUsC ... zOsTaNiEsZ mOja dZiwKą ?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.