Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
smoke, widzę, że poza mną dziś ktoś jeszcze ma chęć na tripa koleuosowego :-]

Generalnie wolałbym spalić te pare liści, od czasów próby rzucia salvii już nic poza maryśką do ust nie wezmę :-]

Jakiej wielkości masz liście? I z jakiego typu rośliny(ja mam dwie średnie(zieleń oraz czerwień) oraz małą różową). Biorę z czerwonej oraz zielono żółtej. Liście długości do 7cm.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2007 przez Karlos, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
Mam te roślinki jak na zdjęciu z postu #31 Chyba rzeczywiście je spalę, reanimuję fajkę wodna albo coś skręcę, zobaczy się potem :)
Liście mam tam w porywach nawet do 9 cm.
Napisze wam potem czy podziałało.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
ehh, dwie osoby mnie wyprzediły. Przekładam na inny dzień %-D pewnie gdzieś tak koło 2 w nocy :-D
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 920 / 163 / 0
moje liście nie byly za duze tak do 8 cm długosci i do 5 szerokości :-D a roślinka miala kolor taki purpurowo zielony. Z tym że starsze liście były ciemniejsze, a młodsze bardziej jaskrawe.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
suszyłem w piekarniku, lecz po dłuugim czasie wciąż były zbyt wilgotne. Trochę je z salvią zmieszałem i dalej nie mogłem spalić. Przeżułem je, ciekawe jaki będzie efekt(jakieś 7 listków)... czy w ogóle będzie :-]
  • 124 / 6 / 0
Karlos pisze:
suszyłem w piekarniku, lecz po dłuugim czasie wciąż były zbyt wilgotne.
Może zapomniałeś gaz podpalić?
Mi się ususzyły w 5-10 w temp. ok. 150 stopni cwela, ale co do temp. nie jestem pewien bo kuchenkę mam za czasów II W.Ś.
  • 1558 / 18 / 0
Za niedługo wystawie zdjęcie mojego (moich ^^) coleusów. Jedna sadzonka i cztery szczepki w jednej doniczce, to będzie GIGANT!! Szczepki już się ukorzeniły i wypuszczają nowe liście, a ich mamuśka pnie się w górę w niepowtarzalnym tempie. Nawet nie wie że jak będzie duży to wyląduje w piekarniku %-D. I tak odrośnie ^^
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 884 / 31 / 0
Rodzynka pisze:
A dlaczego miałaby nie odrosnąć skoro nie oskubałeś jej do zera?
Bo generalnie w uprawie roślin panuje zasada - nie obcinać jednorazowo więcej niż 30-50%. To oczywiście nie znaczy, że po stracie większej ilości liści roślina uschnie, jest to jednak największy bezpieczny procent przy którym sprawnie się zregeneruje.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 243 / 4 / 0
EEEE tam, te koleusy są mocne, odrosną :)

Na mnie nie podziałało, efekty na poziomie placebo ..
Liście suszyły sie prawie godzinę w temperaturze od 50 do 100 stopni.
W tym czasie wyzułam 6 liści a potem spaliłam mniej więcej 7-8 liści (suszyłam 12 ale nie dałam rady tego całego spalić).
Jeszcze spróbuje jakoś niedługo koleusów, tym razem nie będę bawić się w suszenie, dym z nich jest okropny a w smaku nie są znowu takie złe ;) Planuje kilkanaście liści, jak będzie mi sie nudzić to może nawet dzisiaj, zobaczę jeszcze ...
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
Kurwa, jaja. Też mam te coleusy w chacie, z kilka doniczek nawet ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.