Generalnie wolałbym spalić te pare liści, od czasów próby rzucia salvii już nic poza maryśką do ust nie wezmę :-]
Jakiej wielkości masz liście? I z jakiego typu rośliny(ja mam dwie średnie(zieleń oraz czerwień) oraz małą różową). Biorę z czerwonej oraz zielono żółtej. Liście długości do 7cm.
Liście mam tam w porywach nawet do 9 cm.
Napisze wam potem czy podziałało.
Karlos pisze: suszyłem w piekarniku, lecz po dłuugim czasie wciąż były zbyt wilgotne.
Mi się ususzyły w 5-10 w temp. ok. 150 stopni cwela, ale co do temp. nie jestem pewien bo kuchenkę mam za czasów II W.Ś.
:)
Rodzynka pisze: A dlaczego miałaby nie odrosnąć skoro nie oskubałeś jej do zera?
Na mnie nie podziałało, efekty na poziomie placebo ..
Liście suszyły sie prawie godzinę w temperaturze od 50 do 100 stopni.
W tym czasie wyzułam 6 liści a potem spaliłam mniej więcej 7-8 liści (suszyłam 12 ale nie dałam rady tego całego spalić).
Jeszcze spróbuje jakoś niedługo koleusów, tym razem nie będę bawić się w suszenie, dym z nich jest okropny a w smaku nie są znowu takie złe ;) Planuje kilkanaście liści, jak będzie mi sie nudzić to może nawet dzisiaj, zobaczę jeszcze ...
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.