Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Odswiezam watek, bo powiem wam, ze oddychanie holotropowe jest dobrym sposobem na nawet najwiekszego dola, istne oczyszczenie duszy to jest - szkoda, ze tak krotko dziala. Piszcie o swoich doswiadczeniach.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Zauważyłem, że jak sie w nocy czy rano obudze i pooddycham holotropowo to po chwili zasypiam. Zmęczenie, czy jakaś zmiana, przejście w inne wibracje umysłu? Powrut do snu? Czemu?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 187 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: yaba »
Czyli to całe oddychanie to tylko głębokie i jednocześnie szybkie wdechy/wydechy, tak? Czy może wdech musi być odpowiednio krótszy/dłuższy od wydechu itp.? Bo kiedyś tak spróbowałem, ale na leżąco, jednak nic nie było. Widać to przez napływ krwi do mózgu.
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sajner »
Pan Prezes pisze:
Zauważyłem, że jak sie w nocy czy rano obudze i pooddycham holotropowo to po chwili zasypiam. Zmęczenie, czy jakaś zmiana, przejście w inne wibracje umysłu? Powrut do snu? Czemu?
Moja opinia jest taka, że wtedy we krwi mamy mniej cukru we krwi (bodajże glukozy), z racji tego, że jest po prostu niepotrzebna w stanie spoczynku, a przez oddychanie holotropowe spala się dużo cukru, którego mamy mało. Tak więc jesteśmy po prostu bardziej zmęczeni po takim zabiegu ;) Warto wtedy pogryzać jakieś batoniki z czekoladą, albo herbatę z dużą ilością cukru.

yaba, przede wszystkim głębokie, równomierne i wdech z wydechem powinien być taki sam.
"Żyjemy po to aby umrzeć, umieramy po to aby żyć..."
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: simple »
Czy ktoś, kto ma w tym jakieś doświadczenie, może napisać ciut bardziej szczegółowo jak to robić?

Chyba, że nie ma znaczenia pozycja, ilość oddechów, pora dnia, kwestia jedzenia produktow bogatych w glukozę ;) itp. i wystarczy siąść i oddychać.

Na stronie http://integra.xtr.pl/teksty/rebirthing.htm jest tylko wstęp. Coś tam niby jest jeszcze napisane tutaj http://www.rebirthing.xtr.pl/sesje/sesja.htm ale sama strona jest "w przebudowie" i nie działa całkowicie.
Uwaga! Użytkownik simple nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 2 / 0
kladziesz sie na lozku .. i oddychasz:P , przez nos albo przez usta ..ja wole przez nos , wdech i wydech powinny byc polaczone , to znaczy ze bierzesz gleboki wdech i od razu wypuszczasz powietrze..i jeszcze jedna uwaga.. wydech nie ma by robiony na sile , swobodnie wypusc powietrze po prostu i jak to zrobisz bierz kolejny gleboki wdech, najlepiej zeby zachowac staly rytm tych wdechow i oddechow
Livin Life In A Fast Lane
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: paradigm »
Nie mam doswiadczenia w polu OH, ale wiadomo mi, ze nie wolno tego robic na siedzaco (mozna stracic przytomnosc i spowodowac swobodny odplyw krwi z gornych partii ciala, co nie jest wskazane gdyz moze to skutkowac nawet uszkodzeniem mozgu)

Ja probowalem oddychania raz i doszedlem do momentu, w ktorym cialo mi mrowilo a przez glowe przechodzily takie "fale cisnienia" troche na poziomie audytywnym bardziej (takie szumienie ostre). Troche sie tego zdygalem i zaprzestalem oddychania na ten czas. Lepiej przeczytac cos na ten temat np w ksiazce Grofa zanim sie tego sprobuje. No i miec odpowiednie przygotowanie tak jak do sesji z LSD czyli set&setting. Raczej odradzam wszelkiego typu zabawy z rzeczami typu LSD czy OH. Moze sie to zle skonczyc...
CAUTION: Using your brain is NOT endorsed by governments, religious, educational institutions, secret societies and corporations involved with serious power and financial profit obtained from a brainwashed and enslaved population. Mild discomfort may occur as confusing independent thought challenges your current view of the world. Use your brain, think for yourself and question authority. Reality is an opinion, you determine the reality in which you inhabit.
  • 16 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jarro »
Podobnie jak próba przejścia przez ulicę. Bez moralizowania.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2008 przez jarro, łącznie zmieniany 1 raz.
aphex twin! drukqs! vordhosbn!
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: paradigm »
Jezeli Ci sie nie podobaja moje rady, mozesz sie do nich nie stosowac. Takie komentarze sa zbedne, chyba ze chcesz sie jakos dowartosciowac dogryzając innym.
CAUTION: Using your brain is NOT endorsed by governments, religious, educational institutions, secret societies and corporations involved with serious power and financial profit obtained from a brainwashed and enslaved population. Mild discomfort may occur as confusing independent thought challenges your current view of the world. Use your brain, think for yourself and question authority. Reality is an opinion, you determine the reality in which you inhabit.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
a prubował ktoś tego oddychania po trawce?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.