Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 47 / 1 / 0
@Piroman

1. hmmm chcesz palić sól, myśle że to nie najlepszy pomysł. Jak spróbujesz to napisz jak było ;D
Kwasowo :)
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
@Piroman, czemu chesz wkladac sobie kurewną porcje soli z chemikaliami w dupe, jakby nie mozna bylo tego najnormalniej zjeść ?
ciekawe kiedy ludziska beda pytaly czy benzydamine po uprzedniej ekstrakcji mozna dać po kablach :|
Ja benzydamine wsypuje do kieliszka zalewam woda i mieszam sól elegancko się rozpuszcza i łyk, w porównaniu z wywarem z tataraku, benza smakuje jak soczek z malin :) I jak zapodałem sobie tak 3 saszety to na jakiś czas straciłem czucie w języku.Wydaje mi sie ze tak z kielicha to szybciej kapa wchodzi, kumpel jadł bombki i mu bania później wszedła. Pozdro
bardzo inteligentny sposob, biorac pod uwage szkodliwosc takiej ilosci soli, nie wspominając o szkodliwosci benzydaminy ktora przenika przez barierę krew-mózg

ps. nie mialem okazji posmakować benzydaminy gdyz zapodawalem ją zawiniętą w chusteczke, a wywar z tataraku do dzisiaj uwazam za najgorsze swinstwo, sam się teraz dziwie jak dalismy rade to wypic :D dobrze ze byl sok grapefruitowy :P sorki za offtop
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007 przez newbe, łącznie zmieniany 1 raz.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 369 / 12 / 0
Już ktoś pisał nieśmiało o dawaniu po kablach. Rozumiem desperację, ale nie przy benzydaminie, ludzie. :nuts:
  • 47 / 1 / 0
Wymyślacie jakies pierdoły, normalnie coś służy do konsumpcji, a tu jakiś dziadyga zezgredziały, wymyśla coś na do okoła żeby nie było łatwo, na siłe utrudniaja sobie życie. Zamias windy wbijają po schodach. :nuts:
Kwasowo :)
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Tak nawiązując do tematu. Wczoraj spożywałem benze, w planach były 2 torebki na głowę, z kumplem mieliśmy 4 w sumie. Nikt się nie orientuje jak to przyrządzić, ja jako jedyny którym coś tam niby czytał, musiałem oczywiście wszystko przygotować. Jako że sam nie pamiętałem jak sie to robi, więcej improwizowałem. Wiedząc że tantum trzeba rozpuścić w wodzie (plan - ekstrakcja), wiedząc że sól ma sie rozpuścić w wodzie a benzyda jako nierozpuszczalna - ma sie osadzić. W jednej szklance po jakimś czasie powstała ciecz w pełni przejrzysta, niczym nie różniąca się od zwykłej wody. Druga zaś szklanka miała w sobie białą, matową ciecz. Dlaczego ? Jak to jest możliwe ? Postanowiłem że zaczekam z 15 minut, może coś się osadzi. Dupa. Pozostało nam nic, jak spożycie wspaniałego boskiego godnego najwyższych rangą istot w całym wszechświecie następce olimpijskiego nektaru. Czytaj kurwa szklanka wody z solą.

I teraz tak: zrobiłem herbatę z 2 torebek, wsypałem z 6-7 łyżek cukru, albo i więcej, mieliśmy zozole na zagryche. Do herbaty dolaliśmy benzy. Ja wziąłem tą bardziej białą szklanke. Herbata wyglądała jak słaba pomleczona kawa z pływającymi cosiami w środku (takie jakby chmurki cirrusy). Wypiliśmy to i działało. Powiem więcej - jeśli ktoś nie powie czegoś w stylu (z herbatką nie można bo cośtam w stylu osłabia działanie). W każdym razie ja nie żałuje - działało a zjadliwe było baaardzo.

Drugą torebkę wrzucałem jak pojawiały mi się już błyski i iskry przed oczami, ale to po prostu wsypywałem małe dawki proszku (prosto z torebki) na malutki kawałek ręcznika papierowego - około 10x10 cm). Metoda też dobra - zero smaku. Tylko wszystko z tantum do żołądka trafia.
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / / 0
Nieprzeczytany post autor: John »
Ty głąbie! Masz pełno opisów zarówno na forum jak i na hypciu. To trzeba rozpuścić w odpowiedniej ilości wody. Jak będzie jej za dużo to benzydamina się rozpuści razem z solą.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fidolip »
To benzydamina nie jest nierozpuszczalna zupełnie?
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2007 przez fidolip, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 124 / / 0
Nieprzeczytany post autor: John »
Nie jest. Chodzi o to że sól która się rozpuszcza tworzy roztwór nasycony i benzydamina sie w nim już nie rozpuści.
  • 42 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: UNOY »
i tu mi się nasuwa pytanie z chemii (bo ostatni raz miałem zajęcia sto lat temu): mając roztwór wodny nasycony solą czy nie da się go nasycić jeszcze np. cukrem??
It never got weird enough for me.
  • 10 / / 0
nasycony to nasycony i nie da sie nasycić niczym więcej :-p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".