Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
mam pytanko tylko nie wiem czy pasuje do tematu, mianowicie zamiezamy z kumplami wybrac sie na sylwka do pragi, i zastanawiam sie jak to jest z koksiwem tam bo posiadanie 1g jest legalne ale czy sa jakies problemy ze zdobyciem towaru, bo chyba to nei jestnazasadzie dopalaczy w polsce czyli stacjonarna budka dla kolekcjonerow??
  • 52 / / 0
Ludziska mam pytanie znajdę w pradze sklep w którym będę mógł zakupić egzotyczne rośliny ?? Takie jak: Banisteriopsis caapi, Psychotria viridis, Diplopterys cabrerana, Mimosa hostilis.
  • 413 / 8 / 0
dobre pytanie u góry, stacjonują normalne smartshopy w pradze? co tam można dostać?:>
  • 22 / 1 / 0
Potwierdzam miejscówkę o nazwie Szapo Róż. W korytarzyku prowadzącym do kibla siedzi przez większość czasu koleś, podbijający od razu w rzeczowej kwestii. Worek za 250 koron. Poza tym masa czarnych na głównych ulicach nawija w tym temacie.
Ogólnie masa ludzi baka na ulicach, przed wejściem do knajp. Wystarczy podejść i zapytać, a na pewno pokierują/poczęstują :cheesy:
Co do samego jarania, to przednie. Ubaw, nieogar i flow. %-D
Eh, Praga, piękne miasto :-D
[align=] Mądrość rzecze: bądź silny! Wtenczas udźwigniesz więcej radości.[/align] %-D
  • 5 / / 0
Też byłem jakieś 4 dni temu w tym barze i nawet spotkalem Polaków próbujących odpalić tam blanta. Po kilku minutach sam kręciłem jointa z wyśmienitego palenia, naprawde polecam, tylko ceny trochę wysokie, ale za takie palenie warto.

Co do dopalaczy to widziałem różne spice goldy czy co tam w lokalnych headshopach.
  • 166 / 3 / 0
psychonauta93 pisze:
Potwierdzam miejscówkę o nazwie Szapo Róż. W korytarzyku prowadzącym do kibla siedzi przez większość czasu koleś, podbijający od razu w rzeczowej kwestii.
chapelle rogue czy jakos tak, wielki byk siedzi w korytarzu. kazdy w centrum cie tam pokieruje, a palenie miod malina. co ciekawe, psy sie kreca tam caly czas, a ludzie wychodza z baru szeleszczac pakietami jak gdyby nigdy nic : - ).
  • 413 / 8 / 0
Bananofon pisze:
Po kilku minutach sam kręciłem jointa z wyśmienitego palenia, naprawde polecam, tylko ceny trochę wysokie, ale za takie palenie warto.
cze, możesz sprecyzować co znaczy wyśmienite palenie?
Byłem tam w poprzednie wakacje i muszę stwierdzić, że palenie było faktycznie dobre, jednak bez rewelacji, jedyny plus knajpy to taki, że można na legalu sobie palić [no i konkurs młodych kapel ska]
  • 576 / 6 / 0
można powiedzieć są to takie mało oficjalne coffeshopy... :)
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 156 / 3 / 0
psychonauta93 pisze:
Worek za 250 koron

A jakość/ilość?
  • 3 / / 0
Jak nazywa się ten główny plac w Pradze z,którego dotrzemy do tego pubu z różą w nazwie?Może ktoś zna ulicę na której się znajduję?:)
Uwaga! Użytkownik CapitalCity1916 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.