Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Taki off trochę związany z tematem:

Mianowicie, chodzi mi o taką wymyśloną przeze mnie metodę otrzymywania oleju.
Gdyby tak pomoczył mj w spirytusie, z tydzień, dwa. Potem odcedził i słoik pozostawił po prostu odkryty. Tak, żeby spirytus parował. Z pewnością na dnie pozostałaby zielona maź. No i, czy to nadawało by się do palenia?
Metoda taka bardziej czasochłonna niż inne, ale nie ma niebezpieczeństwa przypału (podpalenia/ wybuchu).
I'm broken.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
Korkorio, myslę, że Twój sposób by się sprawdził, tylko trzeba by znaleźć odpowiednie proporcje mj/spirytus.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 462 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Oj przepisów jest pełno w necie, pierwsze z brzegu:
http://www.truthtree.com/thc_extract.shtml
http://www.a1b2c3.com/drugs/mj016.htm
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
Co do ekstrakcji to sobie podaruje, ze złotka nie zamierzam tego ładować bo przypał i nie lubię smaku aluminium... %-D

za to dzisiaj zalałem 30g zioła + łodygi 0.75l spirytusu, po jakiejś godzinie spiryt zrobił się ciemnozielony i pachniało to wszystko dobrym lagerem :-D (chyba od łodyg ten kolor bo stuff był dobrze wysuszony) w każdym razie zostawiam to na tydzień, może dwa co by się dobrze zmacerowało.

Zamierzam to potem odlać i zrobić na tym np wiśniówkę, miodówkę...coś w tym stylu, tylko ciekaw jestem jak to będzie smakowało może jakieś pomysły odnośnie łączenia aromatu Mj z czymś tam? ;albo po prostu rozcieńczę to wodą i zrobię "żubrówkę" :-p
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2008 przez Draka, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 5 / 0
Smak konopy zajebiście łączy się z cytrusami!
Można rozcieńczyć sokiem wyciśniętym np z grejfutów i posłodzić ciut miodem.

Możesz codziennie wstrząsnąć słoikiem podczas maceracji.
Tydzień moim zdaniem wystarczy.
I'm broken.
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
Nalewka maceruje się pięknie, a ja zacieram ręce, :diabolic:
Smak konopy zajebiście łączy się z cytrusami!
spróbuje zrobić cytrynówkę z odrobiną miodu w takim razie bo grapefruit'y jakoś nie bardzo trawie
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2008 przez Draka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 749 / 5 / 0
Ja miodem słodziłem max 1,5 łyżeczki na 0,5l produktu wyjściowego.
0,5-1,5 łyżeczki polecam
I'm broken.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Dobra, moze kilka slow porady od kogos, kto kilka razy z sukcesem robil green dragon, czyli nalewke na ganji. W kraju, gdzie to jest legalne, oczywiscie.

1. Palonego THC tylko ok. 20% dostaje sie do pluc. Konsumowane THC jest w 95% deaktywowane w zoladku. Moze mnie pamiec mylic co do dokladnych liczb, ale na oko jest tak, ze tego konsumowanego trzeba kilkukrotnie wiecej niz do spalenia, na oko 5x wiecej. Dawka progowa jest jak dla mnie sztuka jarania na osobe, ponizej tego to strata materialu, chyba ze sie robi nalewke z ogromnej ilosci jakiegos gowna (samosiejka, meskie, liscie), ktorego i tak by sie nie wypalilo. Ale dobrego zielska - sztuka, poltorej na glowe.

2. Konsumowane przez zoladek THC trzyma znacznie dluzej (z 5-6h), ale wejscie jest duzo lagodniejsze, pierwsze efekty czuc gdzies po pol godzinie, ale dobrze sie rozkreca dopiero po 2h. Trzyma dlugo.

3. Wysokie temperatury powoduja korzystna izomeryzacje - normalnie nieaktywne kanabinoidy zamieniaja sie w aktywne. Dzieje sie to podczas palenia. Jesli po prostu wrzucic zielsko do spirytusu, tracimy te korzysci. Dlatego warto maselko haszowe wygotowac albo upiec w ciasteczka. Spirytusu oczywiscie powyzej 70 stopni podgrzac nie mozemy. Wobec powyzszego ja stosowalem taki system, ze spirytus, w ktorym moczy sie trawa trzymalem w temperaturze ok. 60 stopni przez dlugi czas (nawet i dwa tygodnie). Znacznie nizsza temperatura ale znacznie dluzej, jest szansa, ze troche tej izomeryzacji sie zrobi. Najprostszy sposob - flaszke (zamknieta!) ze spirytusem i z zielskiem wlozyc do kufla od piwa, do kufla nalac do poziomu 0.5 L wody, do srodka grzalka akwarystyczna 10W (do kupienia w kazdym sklepie akwarystycznym, przynajmniej w Holandii), zostawic na dlugo, uzupelniac wode, bo z wolna paruje.

4. Slaby alkohol = chujowe rezultaty, tylko spirytus rektyfikowany.

5. Przepis zatem proponuje nastepujacy. Do setki spirytusu wrzucic 10 g dobrego palenia. Trzymac w cieple przez dwa tygodnie. Tuz przed podaniem rozcienczyc pol na pol z woda, albo ciut wiecej wody. Tak otrzymana cwiartka napitku to dawka dobra na 6 osob. Pic w kieliszkach, na raz, jak wodke. Posmak zielska troche trzyma, po drugim kieliszku moze odrzucac. Na koncerty, gdzie ciezko dopalac co pol godziny - w sam raz.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 749 / 5 / 0
Kazik pisze:
Dobra, moze kilka slow porady od kogos, kto kilka razy z sukcesem robil green dragon, czyli nalewke na ganji. W kraju, gdzie to jest legalne, oczywiscie.
....
Pic w kieliszkach, na raz, jak wodke. Posmak zielska troche trzyma, po drugim kieliszku moze odrzucac. Na koncerty, gdzie ciezko dopalac co pol godziny - w sam raz.
No to chujowa ta Twoja nalewka skoro odrzuca, bo moją pije się ze smakiem.
Poza tym ja nawet w Polsce na koncercie dopalam co pół godziny.
I'm broken.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
korkorio pisze:
No to chujowa ta Twoja nalewka skoro odrzuca, bo moją pije się ze smakiem.
Aaa, dla smaku to sięgam po koniak, whisky albo po czerwone wytrawne. W Green Dragonie, dla mnie przynajmniej, liczy się moc, jak w bimbrze. Dwa kieliszki jak mam wypić, to mi smak nie wadzi, ważne żeby dobrze robiło. A po to musi zajść izomeryzacja.
korkorio pisze:
Poza tym ja nawet w Polsce na koncercie dopalam co pół godziny.
Pozwól zatem, że postawię ci ołtarzyk i będę cię czcić, taki jesteś kozak. Spróbuj zajarać na koncercie w knajpie w dużej mieścinie, to pogadamy. Raz, dwa razy będziesz miał szczęście, a za trzecim tajniak położy ci ręke na ramieniu i będziesz wykonywał przysługujący ci telefon do mamy, żeby szukała ci dobrego papugi, jak na cztery-osiem zostaniesz na komisariacie. Ale spoko, chojracz, też chojraczyłem jak młody byłem.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.