The beans of A. colubrina have a similar chemical makeup as Anadenanthera peregrina, with their primary constituent being 5-OH-DMT (bufotenin).
http://www.erowid.org/psychoactives/faq ... shtml#yopo
i wten sposób Stary moglibyśmy sie spierać do usranej śmierci.
Zajmowałem sie przez długi okres czasu alkaloidami indolowymi i powiem ci jedno. Są ogromne róznice między artykułami sprzed kilkudziesieciu lat (a na takie powołuje sie tu wikipedia) a obecnymi jeśli idzie o to co jaka roślinka zawiera. Jeśli jeszcze do tego dodamy rózne zmienne (a tego sie nie opisuje w materialach popularnonaukowych)-skad był ten materiał badawczy, stary czy młody, jaki klimat, czy to desczowe lato bylo itd... to wychodzą cuda kwiatki.
Róznice miedzy starszymi a nowymi artykułami wynikają z tego, że niegdyś analityczne metody były bardzo inwazyjne-zalewali materiał kwasem lub zasadą i wychodziło im w huj artefaktów. Dzis robi sie to znacznie subtelniej a i tak są sporo róznice miedzy wynikami (stad zawsze trzeba podac jaka to byla metoda analityczna). Uwierz mi. Mój kumpel pisał nawet na ten temat pracę magisterską-nieźle sie uśmiałem....
No i te zmiennosci srodowiskowe-przeciez wystarczy naszczec na lysiczki i już bedą inne proporcje alkaloidów niz w łysiczkach na które nie naszczesz...
Jeśli pisałem że głównym skałdnikiem Yoppo jest 5-MeO-DMT to miałem na mysli ze taki pamiętam stan obecnych badań...ale oczywiście pamięć zmeinna jest i jutro sprawdze w domu. Jesli nie to sie pokajam :-)
Wiem, że na pierwszy rzut oka te różnice między bufoteniną a bufotenianem wapnia wydaja sie rozsądne ale tak na moje oko to bzdura-jak sie to cos wchlonie do krwi to i tak w tak bufory krw sie z tym natychmiast rozprawią...
Tak więc wszystko do sprawdzenia :-) sam również to uczynie :-)
Jackylhyde pisze: Dla mniej dociekliwych..: i moje dane i dane King Felixa mimo, że z główny skladnik podaja co innego to odwołuja sie do TYCH SAMYCH ARTYKUŁÓW :-D i to jest właśnie najlepsze....
Pierwsze 2 razy wciagalem z wyprazonymi skorupkami (efekty niezle, ale za malo skorupek dalem i troche lightowo bylo, z kolei wiecej wciagac niezbyt przyjemnie), dzisiaj probowalem z soda, ale po wciagnieciu 1/2 kreski (na 4) stwierdzilem ze nie da rady, zrobilem roztwor, strzykawka bez igly i dawka prosto w odbyt ;p
Obylo sie bez szczypania, czego sie obawialem, a efekty byly mocniejsze niz przy poprzednich probach.
Szkoda tylko ze to byly ostatnie 4 nasionka, bo chetnie sprobowalbym wieksza dawke, w kazdym razie nastepnym razem zdecydowanie uzyje znow metody IR.
Tommieh pisze:A ja sugeruje wstrzykniecie roztworu wodnego in rectum ;]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.