Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
Przypominam, że do rozmów na temat sensu zażywania konkretnych zestawów suplementów służy temat: zestawy-suplementow-czyli-stacki-pytamy ... 66572.html

blackgoku
sky is the limit
  • 1 / / 0
29 sierpnia 2017Stteetart pisze:
Ketrel blokuje dopamine i dużo innych rzeczy.
Nie wiem co Ci dolega, ale nie licz na wzrost dopaminy przy ketrelu.
http://nootropicsexpert.com/nootropics-list/
to jest lepsza lista: https://www.yourinception.com/list-of-nootropics/
  • 203 / 25 / 0
Rok temu rzucilem fajki. Zastanawiam się teraz nad sensownością używania plastra nikotynowego w celach nootropowych. Mam juz ogarnięty cały stack, chciałbym jedynie wzmocnić jego działanie. Boję się jedynie o układ dopaminergiczny - nikotyna przecież robi z nim bałagan. A w końcu biorę NALT,PRL - działania by się wzajemnie nie znosiły ? Bardzo mnie kusi opcja z plastrem ale nie chciałbym wyjść na tym gorzej.

Pozdrawiam !
  • 9 / 2 / 0
Czy celnicy mogą zablokować paczkę z piracetamem w prochu ze sklepu w USA? U nas ma w końcu status leku i nie wiem czy się decydować na niego (dobra cena) czy brać inne racetamy, które przejdą.
  • 203 / 25 / 0
Jak to w końcu z tą nikotyną - poprawia pamięć czy nie ? Zakupiłem plastry i a plikuje sobie 1/64 najmocniejszego plastra. Czytałem o pozytywnych efektach związanych z agonistycznym wpływem nikotyny na receptory cholinergiczne, natomiast natrafiłem na następujący tekst :

"Nicotine stops new brain cells forming. Nicotine can kill brain cells and stop new ones forming in the hippocampus, a brain region involved in memory, says a French team. The finding might explain the cognitive problems experienced by many heavy smokers during withdrawal, they say. ... Cell death also increased."

Co myślicie?
  • 2198 / 715 / 0
@Andromalius - ma status leku. Na receptę. Sprowadzanie takich leków zza granicy (czy w ogóle handel nimi, udostępnianie, wymiana) to przestępstwo. Skoro leci aż z USA to bym nie ryzykował, masz przecież dużo innych legalnych alternatyw.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 408 / 145 / 0
Brał ktoś Mexidol? (Emoxypine Succinate)
  • 2283 / 286 / 0
10 września 2019UltraViolence pisze:
08 września 2019UltraViolence pisze:
Na co dzień będzie lecieć bacopa + ashwagandha, czy można od czasu do czasu bezpiecznie dorzucić do tego metylofenidat?
Podbijam, ktoś coś?
Torochę z dupy ten mix
Napisz lepiej czego oczekujesz to będzie łatwiej coś dobrać do MPH %-D
  • 24 / / 0
Cześć wszystkim, jestem po kilkuletnim leczeniu najpierw depresji, a ostatnio stwierdzono nerwicę. Brałem masę leków, ostatnio lekarka powiedziała mi żebym je poodstawiał, bo nie ma pozytywnych rezultatów, a pojawiły się negatywne. Jestem jedynie na chlorprothixenie 100 mg na sen. I teraz sedno problemu: kompletny brak energii, nogi jak z waty. Coś czuję, że sama ,,regeneracja" po braniu leków nie wystarczy, ledwo funkcjonuję. Co z suplementów polecacie, żebym poczuł powera i mógł przynajmniej w miarę satysfakcjonujące życie wieść, bo teraz to jest codzienne zdychanie...
  • 9700 / 1912 / 2
Jasna dupa.
Od ok 6 tyg (ale chyba już więcej) Lecę na melatonine która przerywa trypyofanem.

Po przeróbce diety (eliminacja większości węgli) i w/w supli jest moc.
Zwłaszcza jak od godziny 16.00 posiłki bazują na niskim ig.
Jeszcze tylko w pracy 2x kakao gorzkie i 2x green tee i heja.

Aczkolwiek jak się zapomnę i poplyne popołudniu na wysokich weglach to kolejny dzień jest słaby.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.