Gdy tylko na horyzoncie zjawi się sytuacja groźna, groźna
Z drogi, patrzcie na mój womit, patrz jak pięknie
Magister farmakologii sprawdza sprawność swoich sreber
kodeina załadowała się z lekkim opóźnieniem, weszła równo z Dimenhydranatem.
Co robię, kiedy piję kodę? No tak, zagryzam benzodiazepinami, albo jak mam, to walę też GBL i oczywiście palę mj.
Dziś natomiast jeszcze nie wziąłem bromazepamu, ale zapaliłem małego batona.
Wróciłem do domu, a tu BUUUUUM! Jebło, i to zdrowo. Przy zamkniętych oczach pojawiają mi się jakieś maski.
Muzyka zaczęła brzmieć inaczej, jakby w innej, bardziej molowej tonacji.
Przedtem czasami, zawsze podbijałem sobie kodę deksem, a deksa i kodę Dimenhydrantem i mj, ale nie robiło mi się aż tak pod kopułą.
Rozjebawszy i skurwiwszy mnie ogromnie. Śladowe ilości śliny w ryju, uszy czerwone jak #FF0000 i ten rozjeb w głowie
Ja wszamałem 12 sztuk tablet i jedyną "fazą" jakiej doświadczyłem to lekkie uczucie odrealnienia połączone z zamułą (przy której mimo wszystko ciężko było zasnąć). Do tego spowolnienie ruchowe i uczucie ciężkości - odniosłem wrażenie, że kubek z herbatą waży ze 2 kg
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).