Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5801 / 1193 / 43
farciarz ;P
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 94 / / 0
Wielkie HMMMMM :) Ponieważ:

Brałem gałkę sporo i często kilka lat temu i wtedy oczywisty był mi sposób wywaru, nawet niepamietam skąd go wziałem.
Odwidzam to forum i nigdzie nie na trafiłem na nawet wzmianki a za to kombinacjie kosmiczne z jakimis żelowymi pastylkami i upychaniem miału..hardcore;)

Robiłem często wywar i chociaż niby ma oczywiście smak gałki to o dziwo nie miałem najmnijszych problemów z wypiciem a jedzac suchy stuff to...cos mnie wykrecało jak na kreskówkach:P

Wywar mieszałem godzinę(!) ze zmielonych kasztanów. O ile pamiętam chodziło o to że nie może sie zagotować ..i jakby rzeczywiście. Kiedyś rpzegapilismy z kumplem bo wychodizliśmy z domu na chwile i nie "zadziałało."

To czysta praktyka a o chemii wiem bardzo mało fajnie jakby ktoś rozkmninił czy o to chodzi czy mirystycyna rozpada sie po kilkku minutach gotowania? Czy coś innego na to mogło wpłynąc ze nie zadziałało?

Ale ogólnie to bym standardowy mój sposób. Wczoraj napabrała mnie ochota i z leniwstwa zjadlem 1 paczeke na sucho...ale odrazu postanowiłem powrócić do wywarowania i podzilić się tym przy okazji.

Aha i najważniejsze!!!:)

Po wielu przgodach z gałka. Po przyjmowaniu bolal mnie brzuch / jelita. I to już za każdym razem po 2 h. Szkoda było mi męczyć organizm.
A po wywarze..NIC! Mysle ze ten miał drażnił układ pokramowy
  • 12 / / 0
A próbował ktoś nie trzeć orzechów na tarce tylko elektrycznym młynkiem do kawy ?
  • 5 / / 0
Zalałem sobie kakałem do picia z lodówki z Krasnegostawu, i spożywam powoli. Pierniczkowy smak to ma (bardzo dobry! naprawdę!!). A są takie duże grudki w tym, więc jak trochę pomieszałem to się one zrobiły. Naprawdę warto tak zrobić. Zatykam nos przy tym i smakuje mi ;p Spożywam 15g :P Zobaczymy efekty. Załóżmy, że 23 to będzie jak spożyje do końca. Opiszę doznania jutro.
Uwaga! Użytkownik snuffz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / / 0
No świetnie, dylko dalej nie została udzielona opowiedź na pytanie autora, więc ponawiam :

Czy mozna zjeść połowę orzecha gałki ? jaki będzie trip ? Lepszy ? Gorszy ? I jak zareaguje organizm. Bedą efekty uboczne?

Jeśli była odpowiedź ,( doczytałem do 25 strony i nie było ) to przepraszam, proszę o zacytaowanie lub skopiowanie odpowiedzi , pozdrawiam ;)
Uwaga! Użytkownik Anscenic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Świeża gała utarta pieczołowicie na tarce. Słoik nutelli. Dużo nutelli, przecież mamy jeść drewno. Dokładnie wymieszać.
  • 1387 / 3 / 0
Połowę orzecha? Hmm, ale w sensie, że takie wielkie kawałki, czy tak małą ilość? Jedna i druga opcja się nie sprawdzi, pierwsza dlatego, że orzech się nie strawi, druga dlatego, ze dawka za mała. Niektórzy marudzą, że i 3 orzechy dla nich to za mało, chociaż koneserzy doceniają intoksykację w ilości jednego orzecha. Ale to bardzo subtelna faza :)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 94 / / 0
Przypominam o wywarze:) naparwde nikt?:)
  • 58 / / 0
a mozesz zapodać ( skopiować ,hehe) ten przepis na wywar ale za cholere nie chce mi sie przeszukiwać 2 raz tych wszystkich stron :-p
Uwaga! Użytkownik Anscenic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / / 0
nie no 6 postów wyżej tylko;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.