Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 9400 / 1838 / 2
@nCuX tylko, że bupropion to NDRi. W tym wypadku ja bym zaczął od poronienia badań. Pełnego panelu hormonów, żelaza, potasu, sodu i morfologii itp. To daje jako taki obraz tego co gdzie siedzi i co można by uzupełnić.
W wielu wypadkach ludzie stosują leki jako remedium na wszystko a problemem się okazuje kulejąca dieta czy odwodnienie.
Ja też bym podbił do @Hash_Oil a on to ma lepiej ocykane.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1797 / 245 / 0
Tu jest za duży mix + podejrzewam politoxykomanie nie znam diety po postach sprzeczne informacje dlatego nie podejmuje tematu.
Zbyt dużo zmiennych żeby coś mu doradzić.
Ja bym zaczynał od wyzerowania ndri DXM + urosrpt i rumianek. Potem bym się zastanawiał co dalej.
Potem badania.
  • 121 / 7 / 0
Ja nie biorę tego wszystkiego na raz obecnie od wczoraj jestem na metylofenidacie i wczoraj stosowałem trazadon na sen ale nie robię tego codziennie chodz ten lek dziala bardzo dobrze na mnie czasem nie musze brac go wcale, czasem potrzebuje 25 mg a gdy mam duzy problem zasnieciem to dokladam po 50 ale max lacznie 150, w piątek nie brałem nic a wcześniej elvanse (lisdeksamfetamina) wcześniej kilka dni nic, citalopram I trazodon brałem tylko z metylofenidatem z lisdexamfetamina nie. Jak musiałbym stosować DXM i jak długo by zbic tolerancję, był okres że próbowałem tak ale bez efektu ale może za mało DXM bo rano brałem 15 mg a wieczorem 30mg.
  • 1797 / 245 / 0
3x90 mg DXM na 24h + rumianek z kilku torebek kilka razy dziennie. Czas takiego zbijania tolerancji to minimum 7dni osobiście zalecam 14dni po zakończeniu zbijania tolerki i 7 dniach na czysto i badania krwi.

Edit
Osobiście przyjmuję trochę większe dawki DXM niż ci napisałem ale to na początek wystarczy a do rumianku dorzucam urosept .
  • 121 / 7 / 0
28 stycznia 2024nCuX pisze:
Tu jest za duży mix + podejrzewam politoxykomanie nie znam diety po postach sprzeczne informacje dlatego nie podejmuje tematu.
Zbyt dużo zmiennych żeby coś mu doradzić.
Ja bym zaczynał od wyzerowania ndri DXM + urosrpt i rumianek. Potem bym się co dalej.
Potem badania.
Co do diety to obecnie jest dosyć dobra i tak już od początku października gdzieś, coś jeszcze można poprawić rano np mam ochotę na słodkie rzeczy i jem ich sporo, ostatnio mam większą ochotę na nie zwłaszcza gdy wieczorem zazywam trazodon, wogule chwile po jego zazyciu dostaje wilczego apetytu głownie na słodycze, podobnie po kodeinie tylko gdy schodzi, gdy bralem tramadol dostawalem apetytu pod koniec dzialania ale wylacznie na slodycze, na metylofenidacie mam mniejszy apetyt niz na lisdexamfetaminie, badania krwii robiłem w kwietniu, zrobiłem bardzo dużo parametrów i wszzystkie wyniki były w normie, TSH zawsze wychodzi mi między 2,5-4,1 niby w normie ale słyszałem opinie że dla mojego wieku powinno być niższe, mam 32 lata. No i przy metylofenidacie więcej pale papierosow I przez niego w sumie pale od trochę ponad rok, przez ten rok gdy zdarzalonmll mi się mieć lisdeksamfetamine dexamfetamine i zwykła fete to powiedzmy w lipcu 2023 bylem na anfetaminach i mogłem nie palić miesiąc i nie była to dla mnie żadne wyrzeczenie, teraz w grudniu czy styczniu już paliłem na amfetaminach ale bardzo mało.
  • 9400 / 1838 / 2
Hehehe jak masz dobrą dietę a jesz słodko to nie masz dobrej diety 😉
A większość Twoich kłopotów będzie wynikać właśnie z kulejącej diety.
Przesłuchaj tutaj :

https://youtu.be/gYqer768jUc?si=wiCS5qnB1XAaTseq

No i jak będziesz się zajadać słodyczami, spać na lekach, nie uzupełniać elektryki (ew uzupełniać elektrykę a jeść śmieci) to jakiekolwiek formy detoksu/ zbijania tolerki będą bezskuteczne.
Twoja presją na słodycze wynika z wahań poziomu neuroprzekaźników które to jeszcze bardziej rozbijasz słodkim.
Masz całe forum w tym temat Doping mózgu vol 1 i vol 2 a mimo tego nie korzystasz z tej wiedzy. Szkoda

Edit. Na te chwilę nie wiem czy badania w gołe mają sens. Trzeba zaczac od podstaw podstaw. Tj poukładania podstawowych mechanizmów.
Wchodzić i głosować
  • 121 / 7 / 0
Tzn na słodycze mam ochotę głównie rano o najczęściej gdy akurat mam dzień bez stymulantów lubię wieczorem brałem trazadon, ten trazodon biorę doraznie powiedzmy raz na tydzień gdy za późno zażyje metylofenidat I mam problem zasnąć I te słodycze to mam na myśli drożdżówkę, mała paczkę skitellsow na dzien czy 10 cukierków nimm 2, do tego pije przynajmniej rano kawę z dwoma łyżeczkami cukru do 3 takich kaw dziennie na stymulantach, bez czasem 4 No i nie jem tych słodycze jako pierwszych po przebudzeniu bo gdy tak robiłem to źle się czulem przez parę godzin lub cały dzień, staram się najpierw zjeść normalne zdrowe śniadanie i przynajmniej jeszcze dwa takie posiłki w ciągu dnia, nie chudnę na metylofenidacie a na lisdexamfetaminie w ostatnim tygodniu przytyłem 1kg, bez leków potrafię bardzo dużo zjeść a i tak jestem szczupły chodź w obecnej pracy głównie siedzę za biurkiem lub kieruje. Moja waga pd roku przeważnie mieści się w granicach 78-80 kg a mam 187cm wzrostu. Czy taka ilość słodyczy i nie codziennie może mieć tak duży wpływ ? Gdy pozatym naprawdę od początku października odżywiam się dużo lepiej mało jem fastfood. Gdy nie brałem leków i narkotyków to od dziecka miałem bardzo duże zapotrzebowanie na słodycze a mimo to byłem jeszcze bardziej szczupły np w wieku 16 lat miałem 182cm i ważyłem 56kg, w wieku 18 lat 187cm i 64kg, w domu wśród rodzeństwa jadłem najwięcej ogólnie i najwięcej słodyczy też, a nawet niedowagę miałem ale uprawiałem dużo sportu bo najlepsze samopoczucie od zawsze mialem w ruchu i wśród znajomych jak coś się działo, gdy zbyt długo byłem w domu to robiłem się znuzony zmęczony bez energii bez powody i czasami trochę depresyjny i właśnie paradoksalnie wysiłek fizyczny dodawał mi energii a zbyt długie siedzenie w domu 24h odbierało energię. I napewno mam jakiś szybki metabolizm bo nawet wśród rodziców i rodzeństwa jako jedyny nie muszę uważać z jedzeniem i ilością, reszta od zawsze miała tendencje do tycia i nadwagi,

Z tymi słodyczami to bardziej chodziło mi o to czy ten wilczy apetyt w szczególności na słodycze nie sugeruje jakiś objawów cukrzycy, chodź sama glukoze mierze kilka razy do roku I mam wyniki 80-99 więc niby nie ale czy nie powinienem jakiejś krzywej cukrowej zrobić? Też chyba wilczy apetyt przy schodzeniu kodeiniy nie jest chyba typowym objawem i po kodeinie i trazadonie nie jest to tylko apetyt na słodycze, na same słodycze miałem po tramadolu

Zaznaczam że tramadolu nie tykam od czerwca 2022, a z kodeiny używałem może 20 razy przez ostatnie dwa lata, stosowałem ja głównie na zejściach po metylofenidacie i kilka razy po amfetaminach przeważnie w dawce 75-150 chyba tylko 2x 240, nigdy nie zazywalem jej dzień po dniu i w celach rekreacyjn0
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2024 przez pekaes, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9400 / 1838 / 2
Wilczy apetyt to problemy ze stresem. I waga to jeden aspekt słodyczy ale burdel w hormonach i neuroprzekaźnikach to zupełnie inna para kapci.
Nie obejrzałeś filmu co wrzuciłem. Szkoda.
Wchodzić i głosować
  • 121 / 7 / 0
Film z pewnością obejrzę ale jestem w pracy jeszcze, a dzisiaj mam pracę jeżdżącą i trochę spacerującą do 18 będę prowadził samochód, dzisiaj jestem bez metylofenidatu bo wczoraj kompletnie nie działał i nawet lepiej się czuje bez od jutra będę na Elvanse przez kilka dni bo nie mam tego już dużo zobaczymy czy podziała bo metylofenidatu to już chyba narazie nie będę tykać tylko zrobię detoks bo bez sensu jak wczoraj (8-21) poszlo mi 450mg IR i nic pozytywnego po nim nie poczulem jak już to tylko nastrój mi obniżył.
  • 9400 / 1838 / 2
XD nie rozumiesz słowa pisanego. Szkoda. Detoks niewiele Ci da, bo nie dbasz o podstawy i metylo nie ma jak fizycznie działać.
Możesz i 20 detoksow robić ale jak nie poukladasz podstaw do dalej będziesz się źle czuć.
Chyba że masz zamiar dokładać kolejne leki z nadzieją, że pomogą. Pewnie pomogą ale będziesz działać na skutek a nie na przyczynę co w konsekwencji zadziała jeszcze gorzej.
Pewnie przez chwilę będzie lepiej ale docelowo organizm się zbuntuje.
Wchodzić i głosować
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.