Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 561 / 2
Tak ma większej dawce będą możesz mieć problemy z erekcją.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 5 / 0
19 października 2023tosieniedzieje pisze:
19 października 2023Dcccd pisze:
Siema jestem już 6 dzień na wenli skutków ubocznych nie odczuwam , zacząłem od 75mg na wieczór ale mam takie erekcje z rana ze spodenki rozrywa … to normalne ???
Korzystaj i ciesz się chwilą, bo jak Ci 'lekarz' zwiększy dawkę to w ogóle Ci nie stanie.

Jestem drugi dzień już na 150 mg i jest Ok może małe nudności z dwie godz po przyjęciu dawki ale do zniesienia
  • 5 / / 0
Cześć wszystkim, mimo ze niejednokrotnie korzystalem z wiedzy zawartej na forum, to zarejestrowalem sie dopiero teraz i jestem nowy. Dlatego nie bijcie jeśli nie trafię w odpowiedni dział czy coś :p Moja przygoda z magikiem od glowy powinna sie zacząć już jakies 20 lat temu ale do tej pory jakoś dawałem rade. Od jakichś 6 lat czuje bardzo duży regres, co chwila trapią mnie jakieś dziwne dolegliwości i biegam po lekarzach. Czuje sie jakbym sie cofał w rozwoju, coraz częściej brakuje mi słów i mam problemy z prostymi zadaniami, nawet charakter pisma mi sie pogorszył. Doszło do tego że przez ostatnie 2 lata praktycznie nie wychodziłem z łóżka. W ciągu ost. roku zacząłem dostawać jakichś dziwnych napadów w nocy, jakbym nie wybudził sie do końca ze snu i dostaje drgawek. Jestem w trakcie dignostyki i leczenia padaczki. Neurog dal mi lamotrygine (2x50mg), trazodon (50mg) i skierował mnie do magika. Niedawno mialem wizyte i oprócz tych leków dostałem alprazolam (2x25mg przez 10dni) i wenlafaksyne. Najpierw mialem brac 4dni po 37mg a pozniej przejsc na 75. Pierwsze 4 dni nawet spoko, troche mdłości i lekkie roztrzęsienie. Ale 5 dnia kiedy wzialem 2 tabsy to byl koszmar, myślałem ze pikawa mi wyskoczy, czulem sie jakbym przez ost tydzień ładował amfe, głowa mnie tak bolała że żadne tabletki nie pomagały, cisnienie tez mialem jakies dziwne bo wychodzilo ok 150/40 puls 50. Na drugi dzień wziąłem jedną tabletke rano i drugą po południu i już było znacznie lepiej, leci mi 3 dzień na dawce 2x37mg. No i teraz pytania.. czy takie branie tabletek w ods czasowych ma sens, czy koniecznie muszą być 2 na raz? O której bierzecie wenle? Po pobudce biore 3 tabsy na nadcisnienie i refluks, potem o 10 wenla i lamotrix. Przed 12 czuje wejście i troche roztrzesiony jestem przez jakis czas. No i najwazniejsze, kiedy oczy zaczną normalnie wyglądać? Praktycznie od samego poczatku mam tak przypałowe oczy ze boje sie do roboty chodzić, mam wrażenie że każdy sie patrzy :/
  • 4 / / 0
Biorę od jakichś 2 miesięcy. Aktualnie 2x 75 rano i 1x wieczorem. Nie widzę zbytnio jakichkolwiek efektów
  • 1013 / 312 / 5
@Aaawww skutki uboczne wenlaflaksyny mogą się z czasem zmniejszyć. Jeżeli zmniejszać się nie będą to znaczy że ów lek tolerujesz źle i nie jest on dla ciebie, idziesz do magika, mówisz o skutkach ubocznych i powinien ci dać jakiś inny podobny lek, duloksetyna czy coś, może go będziesz tolerować lepiej.
jak najbardziej możesz brać dwa razy po 37.5mg zamiast raz po 75mg.
alprazolam jak rozumiem 0.25mg a nie 25mg, na zmniejszenie efektów ubocznych wenlaflaksyny.
Ale jeżeli masz problemy z sercem to myślę że żadne SNRI (a wenla jest takowym) nie będzie dla ciebie dobre. Ja bym raczej poszedł w stronę SSRI, escitalopram jest dobrze tolerowany, ma małe skutki uboczne co może w twoim przypadku być bardzo ważne.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5 / / 0
Dzieki wielkie za odpowiedź. Magik zapisał mi to żebym w końcu byl w stanie ruszyć dupe z łóżka, mówiłem ze mam nadciśnienie i kazal tylko regularnie mierzyć. Problemy z cisnieniem mialem tylko tego dnia kiedy zaczalem jeść po 2 tabletki, od nast dnia zacząłem brać trochę większą dawke leku na nadcisnienie i chyba jest w miare ok. No nic narazie będę bral jedną po drugiej a za kilka dni spróbuje wziąć 2 na raz. Takie rzeczywiscie dokuczajace uboki, mialem tylko tego feralnego dnia. Do lekkiego roztrzesienia jestem powiedzmy przyzwyczajony, w pewnym okresie życia sporo dawalem po nosie :/ na chwile obecną tylko te oczy mi przeszkadzają przez co jeszcze bardziej sie filmuje. Wydaje mi sie ze wenla działa, wcześniej nie było mowy o tym zebym cokolwiek zrobil a teraz w niedziele pomalowałem pokój i korytarz. Może to dlatego że wizyte u magika traktowalem jak ostatnią deske ratunku i naprawdę chce zeby to zadziałało. Czytałem troche o antydepresantach i zrozumialem że złotą zasadą jest aby nie przerywać przyjmowania mimo efektów ubocznych na początku. Za 2 tyg mam termin do dr, do tego czasu postaram sie trzymać dawkowania jak zalecił. Aha, rzeczywiscie chodzilo o 0,25mg :p
Ostatnio zmieniony 31 października 2023 przez Aaawww, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 6 / / 0
Siemka 👋
Od zeszłego czwartku przeszedłem z paroksetyne na wenle najpierw zszedłem z paro do 10 mg i na zakładkę wziąłem wenle 37,5 i tak było do niedzieli.w niedzielę wziąłem 37,5 ale senność kanapa to wziąłem po godzinie następne 37,5 to mnie wystrzeliło na dobre kilka godzin ogarnąłem chatę ;) w poniedziałek wziąłem całe 75 źrenice duże w robocie chyba myśleli że jestem porobiony w nocy zimne poty,we wtorek też wziąłem 75 i już nie było fajnie,znużony byłem a dzisiaj to już w ogóle gdy się obudziłem już bez humoru wziąłem te 75 i ledwo coś tam porobiłem i senność leżenie kilka godzin,lipa nie wiem czy nie wziąć jutro więcej ? Czy czekać ? Kiedy zacząłem się leczyć to lekarz dał paro ale to tydzień Honeymoon i dół.mialem też problemy ze snem to lekarz dołożył mianse i wyciągnęła mnie.dawka 60 z rana z butów mnie wyrwała.ale po dwóch latach to przestała działać więcej złego niż dobrego.teraz mam mianse 30 na noc i ta wenle i nie wiem tak sobie się czuję na buzi nie wyglądam dobrze jakieś ciągłe oczy czerwone nie wiem czy ta wenla dla mnie :(🤷🏻‍♂️
  • 58 / 8 / 0
@conveluki a ile ważysz?

Mi dopiero po kilku miesiącach przestało być sennie i depresyjnie, synapsy serotoninergiczne potrzebują czasu żeby być wyżej to nie jest kwestia dwóch tygodni brania leku i nagle o hop siup nie mam depresji.

Jak masz doła otwórz sobie tabletkę pokrusz łyżeczką te małe skur*ysynki na je*any puch i sniffem do nosa.
Uwaga! Użytkownik ZniszczoneMarzenia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
ZniszczoneMarzenia

Ważę 92kg.wiem ale ja wcześniej brałem paroksetyne z miansa.
Dzisiaj wziąłem znowu 75mg i dość szybko na krótko mnie wystrzeliło ale też dość szybko spadła energia.zamulony może nie jestem ale tak sobie się czuję.za bardzo nic mi się nie chce

Scalono — CATCH

Niby spowolnionym uwalnianiu a mam wrażenie że ten lek działa maks do 5 godzin
  • 3455 / 561 / 2
Na wenli warto robić sobie przerwy kilku tygodniowe.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.