Pentedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 139 / 11 / 0
@zburzony
Jak wychodzi NEP w porównaniu z APVP pod względem ekonomii i funkcjonalności przy codziennym urzywaniu? Bo moli zeszły 2g APVP w 5 dni... i był troche zmuł pod koniec...
  • 1690 / 272 / 0
@Piroman2 NEPa stosuje się trochę więcej niż A-PVP ale na pewno bardziej nadaje się jako funkcjonalny stymulant, mniej ryje psychikę i łatwiej zachować pozory normalności. Ale przyznam że zazdroszczę że potrafisz zapodać 2 g alfy w kilka dni i się nie zniszczyć zupełnie, u mnie od dawna to już niemożliwe, zawsze kończy się zgonem i dochodzeniem do siebie tydzień. Zresztą, ja po alfie nawet z domu nie wyjdę.
  • 139 / 11 / 0
@zburzony
Może tak się robi po czasie? Pytam bo jestem po prostu narkomanem i muszę mieć coś co można walić dzień w dzień a ze względu na warunki mieszkaniowe palenie odpada... Osobiście mnie bardziej rozjechało 10g amfetaminy w dziesięć dni. Tu jest znacznie gorsza bezsenność i łatwo o strach i trzęsące się ręce jak tylko trochę za dużo sie da. APVP praktycznie nie rusza układu krążenia a jedyne co miałem to świecący obraz i ze dwa razy złudzenie, że kropi. alfa daje takie specyficzne otępienie i pewną fiksacje seksualno-masturbacyjną która odciąga uwagę i przeszkada trochę w funkcjonowaniu. NEPa miałem tylko sampel więc za bardzo go nie poznałem, samego tylko raz troche spróbowłen ale mało bo straszyli palpitacjami i takimi tam... ale dobrze stawiał na nogi, lepiej niż dorzutka alfy gdy w pracy miałem prowadzić gimnastyki grupowe a kiepsko się czułem. No i jest ponad dwa razy tańszy od APVP i nie zaburza zbytnio snu. Heh chciałem odskoczni od latania po aptekach codziennie po te 200-300 kody i klefedron i feta to były niewypały, po tramcu dostałem padaki bo wpierdoliłem prawie dwa gramy bo było dużo słabiej niż gdy miałem naście lat, pewnie zjebana wątroba, bo koda działa OK. Zjebany rozum narkomana. Nie wydało się, że wpierdalam dragi i będąc pare dni w szpitalu na diagnostyce nic nie mówiąc by rodzinka się nie dowiedziała dalej wpierdalałem tramca heh. alfa w sumie mogła by być jako zamiennik gdyby nie te kompulsje i zaburzony sen...
  • 1690 / 272 / 0
@Piroman2 to specyficzne otępienie po alfie doskonale znam, często odczuwam też coś w rodzaju transu. Między innymi dlatego dla mnie zawsze alfa była czymś innym niż tylko fetopodobnym stymulantem. Kiedyś działała na mnie zupełnie inaczej niż obecnie ale to samo można powiedzieć o wszystkich używkach, mózg już popalony latami ekscesów plus mnóstwo leków psychotropowych. Ale nadal jak wszystkie stymulanty działają tak samo to jednak A-PVP to wciąż coś trochę innego.
Też słyszałem o NEPie że wjeżdża na serce ale nigdy tego nie odczułem, niedawno przerobiłem 5 g dość intensywnie ale ze strony kardio żadnych problemów. Wcześniej grubo przesadziłem z fetą i tutaj już z sercem było bardzo nie ciekawie, oprócz nienormalnego tętna i rytmu w bonusie duże problemy z oddychaniem.
  • 139 / 11 / 0
Zamówiłem NEPa i generalnie dochodze do wniosku, że raczej jest dobry do pracy czy na zjazdy ale w małych ilościach. Gdy weźmie się tyle, że wyraźnie dopaminuje to pojawiają się trzęsące ręce, wazo i zamotanie, lękliwość. Odnosze wrażenie, że substancja jest mocna, ale działa głównie obwodowo więc mimo dobrych proporcji noradrenaliny do dopaminy w praktyce średnio, samo przyśpieszenie akcji serca wywołuje lękliwość bo ma to wpływ na funkcjonowanie mózgu.
  • 3647 / 601 / 1
Świetnie to podsumowałaś @Piroman2
@zburzony odezwij się przy okazji na pw
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1690 / 272 / 0
Jak zauważył mój kolega dość mało jest tutaj postów i rzadko pojawiają się nowe. Mi osobiście NEP zawsze wydawał się całkiem fajnym stimem z potencjałem funkcjonalnym. Waszym zdaniem z czego wynika jego niezbyt duża popularność?
  • 139 / 11 / 0
W dawkach w których czuć dopamine wzrasta ciśnienie, pojawiają się lęki i drżenie rąk. Jako funkcjonalny stim jest OK, ale na pewno niezdrowy na dłuższą mete. Jedyny stim po którym miałem czerwoną twarz. Po paru dniach działa inaczej, pewnie przez blokade wychwytu serotoniny i zmniejszenie wrażliwości 5ht1a i/lub zwiększanie ekspresji D2 (autoreceptor). Pojawia się zobojętnienie i nijakość.
  • 1491 / 92 / 2
21 czerwca 2025zburzony pisze:
Jak zauważył mój kolega dość mało jest tutaj postów i rzadko pojawiają się nowe. Mi osobiście NEP zawsze wydawał się całkiem fajnym stimem z potencjałem funkcjonalnym. Waszym zdaniem z czego wynika jego niezbyt duża popularność?
Z normalnych narkotyków, które wybijają rc.Szybki ban prawny i tym koniec syntezy.
action movie:gun:
  • 177 / 26 / 0
NEP to mój ulubiony keton z tych dostępnych aktualnie na rynku ale i ogolnie choć siedzę w ketonach od poczatku to NEP jak na obecne czasy jest świetnym ketonem. Ekonomiczny, peak trwa po sniffie te 40min- godzinke. Sama fazka przypomina amfetaminę, można długo polecieć na stosunkowo niewielkich ilościach. Jesli chodzi o vapo to sytuacja zmienia się diametralnie ponieważ w momi przypadku nie potrafie zapanować nad kompulsywnym dorzucaniem, sam peak jest bardzo krótki ochota by dopalac natomiast ogromna. Na start zabawy zazwyczaj walę sniff 50-70mg+ vapo 30-50mg i jest mocno takie zabawy tylko dla wyjadaczy.

Niektórzy skarżą się na problemy z układem krążenie, sercem mnie to nie dotyczy a przerobiłem kilka różnych sortow, może dlatego że biorę nebiwolol 5mg od lat.

Mam nadzieję że po banie w NL nie zniknie z rynku bo się dobrze przyjął, zalezy wszystko od tego czy synteza jest tania i opłacalna by robić to w PL.

Dziś przyjalem okolo 200mg w kilku kreskach, jednak jestem na psychotropowych i czuje zaledwie 20% działania NEPa. Odstawiam leki i zamierzam dalej sie bawic ketonami bo po jestem jebanym ketoniarzem i nie umiem tego rzucić %-D
Przedstawienie musi trwać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.