Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Dalej w czechach maja piracetam bez recepty?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
w Egipcie no problem w aptekach, ja trafilem na goscia spoko... pokazalem stare opakowania lekow i wszystko mi sprzedal(xanax, lisinopril, nebiwolol i jeszcze za free dostalem lek na zemste faraona.
Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
  • 16 / / 0
Można coś we Włoszech kupić w aptece? Jakiś DXM, kodeina czy coś?
  • 294 / 52 / 3
Niedługo jadę do Finlandii, więc z ciekawości sprawdziłem aptekę, język mają trudny, ale chociaż tłumacz działa.

OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna

OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
  • 3209 / 542 / 0
A co do praktyki lekarskiej prywatnej myślicie że w jakimś cywilizowanym kraju można wyłapać recepty na mocne srodki w sposób korupcyjny?
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 59 / 2 / 0
Niemcy lub Czechy mają jakieś miorelaksacyjne leki OTC?
  • 62 / 5 / 0
W Holandii mają nootropy bez recki?
  • 70 / 12 / 0
Jak to wyglada w holandii? Wyjezdzam do Velno i zalezy mi na benzo i opiatach, ktos wie jak to wyglada? I jak z lekarzami? Biora w lape?
  • 46 / 11 / 0
W NL raczej nie licz na "dawanie do łapy".
ODPOWIEDZ
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.