Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
w Egipcie no problem w aptekach, ja trafilem na goscia spoko... pokazalem stare opakowania lekow i wszystko mi sprzedal(xanax, lisinopril, nebiwolol i jeszcze za free dostalem lek na zemste faraona.
Ale za to w Grecji bylo kiepsko, prawie plakalem w aptece ze mam straszne leki ja lece samolotem i nie wroce do domu a baba mowi ze musi byc recepta (oczywiscie mialem swoja alpre z PL) Ogolnie slyszalem ze kraje balkanskie sa ok, to jest tak jak dawniej bylo w PL aptekarz sprzedal lek szczegolnie co jest na 100% a pozniej znajomy lekarz wypisal recke.
A jeszcze jedno kumpel byl w Indiach tam kupisz benzo jak cukierki.
  • 16 / 1 / 0
Można coś we Włoszech kupić w aptece? Jakiś DXM, kodeina czy coś?
  • 420 / 68 / 3
Niedługo jadę do Finlandii, więc z ciekawości sprawdziłem aptekę, język mają trudny, ale chociaż tłumacz działa.

OTC w Finlandii:
Cetyryzyna
DXM
benzydamina
Lewocetyryzyna
Sumatryptan (od 18 r.ż. bez recepty)
Acetylocysteina
kodeina + gwajafenezyna (nie ma czystej kody)
Pentoksyweryna

OTC w Polsce, ale nie w Finlandii:
dimenhydrynat
difenhydramina
pseudoefedryna
  • 3244 / 554 / 0
A co do praktyki lekarskiej prywatnej myślicie że w jakimś cywilizowanym kraju można wyłapać recepty na mocne srodki w sposób korupcyjny?
Iść do konowała i powiedzieć wprost że się chce, dostać kwit i elo.
Wiadomo w Polsce jest to pilnowane kładąc łapę na decyzję lekarza kontrolując system.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 79 / 3 / 0
Niemcy lub Czechy mają jakieś miorelaksacyjne leki OTC?
  • 63 / 5 / 0
W Holandii mają nootropy bez recki?
  • 70 / 13 / 0
Jak to wyglada w holandii? Wyjezdzam do Velno i zalezy mi na benzo i opiatach, ktos wie jak to wyglada? I jak z lekarzami? Biora w lape?
  • 59 / 13 / 0
W NL raczej nie licz na "dawanie do łapy".
  • 52 / 19 / 0
Co do Holandii to przecież na ulicy jest wszystko, benzo, metadon tabsy 40mg z tego co pamiętam, ogólnie idzie dostać wszystko, tam dilerzy ponoć sami proponują ludziom na ulicy co mają:). Nie wiem, nie byłem, słyszałem. Jak ktoś tam jest i pyta o oczywiste sprawy to jest zapewne peezdą karmiony jak nie umie załatwić i pyta na forum:).

Pytanie o Indie, Pakistan, Birmę i kraje ościenne- czy w tych krajach rzeczywiście opio na RpW, nawet te niedostępne w Polsce są dostępne w aptekach bez recepty? Był ktoś tam albo mieszka i kupował? Pytanie z ciekawości bo już nie biorę, kiedyś słyszałem, że te kraje (i zapewne kilka innych) mają opio na Rpw dostępne bez recepty w aptekach.
Potwierdzi ktoś lub zaprzeczy?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.