Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Ja zauważyłem dziwną rzecz po zolpidemie.

Ostatnio kilka razy zdarzyło mi sie wziąć zolpidem na sen i zawsze po wzięciu tabletki byłem jeszcze bardziej pobudzony a libido wzrastało mi o 1000%. Normalnie musiałem sobie 3 razy pod rząd zwalić aby sobie ulżyć tak mi sie chciało pieprzyć, o wiele bardziej niz po gbl. Biedna byłaby kobieta która by miała spędzić noc ze mną po 10-15mg zolpidemu :D Od dłuższego czasu jestem na antydepresancie SNRI może to dlatego
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Coraz częściej biorę Zolpic w ciągu dnia po 10 czy 20mg. Lubie tą lekką psychodelę, lubie się w niej obracac w pracy i w domu. Jest taka specyficzna i lekko namacalna. Dobrze się po niej film oglada i wykonuje rozne czynnosci. Zna ktoś ten stan? Nie chodzi mi o 50mg total, tylko lekkie upsychodelicznienie i dzialanie w nim. Gotowanie sprzatanie itp.

EDIT: ksionc to ja sie pisze na Zolpidemowski sex :D wlasnie jestem w Zolpic ubrana i aż rozpalona :P
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Dziś byłem u Pani doktor i dostałem "Nasen"(zolpidem ) . Ciekawi mnie połączenie tej substancji z DXM . Miksował ktoś już to razem ? Zastanawiam się tylko co najpierw wziąć ? Najlepsza wydaje mi się opcja : najpierw ok.675mg DXM a potem ( po jkaichś 2h od wejścia ) - 10mg donosowo .Co Wy na to ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Witam ! Byłem wczoraj u mojej Pani Doktor ;] i dostałem na sen zolpidem ( Nasen :-), cena 11zł ). Wieczorkiem wciągnąłem do nosa jedną tabletkę . Weszła bardzo szybko bo po jakichś 5 minutach . Od razu pojawiło się charakterystyczne uczucie w nogach, jakby były lekko z waty . Pojawiła się miła senność i lekkie odrealnienie oraz barwy stały się cieplejsze . OEVów brak . Potem położyłem się do łóżka, miałem słabe CEV'y i zasnąłęm .
Ogółem ciekawy to lek, tylko, że dawka 10mg to dla mnie chyba za mało . Bardzo ciekawi mnie miks z DXM, próbował ktoś już ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 109 / 9 / 0
Ja bym tam uważał z dawkami Zolpidemu - ani się człowiek obejrzy, a z 1 tabletki, która niby nie zadziałała i dogryźliśmy drugą robi się całe opakowanie. A co w tym czasie robiliśmy, *pufff* z pamięci :-D

Mi puszczają hamulce społeczno-emocjonalne i miewam dzikie pomysły (ktoś kiedyś taki stan nazywał klonopsotami, tyle że w odniesieniu do clonazepamu ;] ), ale biorę Zolpidem już tak długo, że nie robi mnie już inaczej jak na spanie.

Facjata też faktycznie jakaś taka obłąkana, spojrzenie puste, jak u lalki. Trochę przerażający efekt, jakby u zombie.
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 45 / 0
Odradzam mix z alkoholem. Znika pół paczki, urwany film itd. Połączenie z niewielkimi dawkami benzo jest moim zdaniem dużo bezpieczniejsze.

Małe dawki (10-15mg) ze stymulantami (koka, mef) ładnie zmniejszają niepokój i podbijają euforię.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 1 / 0
@lucyper2 :
piszesz że dobrze komponuje się ze stymulantami; w takim razie co najpierw?? najpierw mefedron potem zolpi??
bo ja z doświadczenia wiem że gdy najpierw wezmę np. lorafen to potem stymulant nie zadziała na mnie zbyt euforycznie, jestem wtedy jakby znieczulony na podniecenie po stymulancie.
a co do miksu zolpidemu z benzo to ja osobiście odradzam; u mnie gdy przyjmę lorafen a potem zolpidem, to zolpidem traci cały swój urok (te charakterystyczne odczucia, wiadomo ocb); dla mnie to marnotrawstwo.
a z alkoholem to już w ogóle tragedia jest; kiedyś chciałem wypróbować i wypiłem szampana i dwa dębowe i potem zjadłem 10mg zolpi; wydawało mi sie że nie ma skutku i dojadłem jeszcze 20mg ; skończyło sie na tym że zjadłem to co było (130mg) na odwalałem trochę dziwnych akcji w domu(np powiedziałem że idę spać i zacząłem wychodzić na łóżko piętrowe , tyle że drabinka była metr dalej...) i obudziłem sie w łóżku nic nie pamiętając ... na drugi dzień znalazłem postrzyżone nożyczkami ulotki i pudełka po leku i różne takie :nuts:
@CosmoDo : co do miksu z DXM to u mnie kompletna klapa, można powiedzieć że całkowicie zjebało fazę (ale zasnąć i tak nie mogłem i leżałem do rana z pustką w głowie) :-)
natomiast godny uwagi jest miks z benzydaminą , ale to chyba każdy wie
Uwaga! Użytkownik violator@85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / 9 / 0
zmniejszają niepokój
Niektórym podoba się ten lekko baśniowy, z pogranicza jawy i snu, 'niepokój'. Ja go uwielbiałem.
Uwaga! Użytkownik Black Lotus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
CosmoDo pisze:
Dziś byłem u Pani doktor i dostałem "Nasen"(zolpidem ) . Ciekawi mnie połączenie tej substancji z DXM . Miksował ktoś już to razem ? Zastanawiam się tylko co najpierw wziąć ? Najlepsza wydaje mi się opcja : najpierw ok.675mg DXM a potem ( po jkaichś 2h od wejścia ) - 10mg donosowo .Co Wy na to ?
wiesz o miksach 675mg dxm i zolpidemu to jednak pisz sobie w swoim dziale o DXM-mie i tam sobie o tym dyskutujcie a nie tutaj bo tylko zaśmiecasz wątek. Kto tu niby ma wiedzieć jak ty masz po 675mg dexa i jak miałbyś gdybyś dorzucił do tego 10mg zolpi.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
kilka obserwacji (jak reaguje moj organizm):

-rebound efect (bezsennosc z odbicia) nie wystepoje po dlugosci brania (czytaj:dni) tylko ilosci
-zawsze po zjedzeniu lista zolpidemu (nie wazne czy w dzien,2 czy wiecej) nastepnego dnia mam koszmary ktory mnie wybudzaja. bardzo realistyczne i w chuj straszne
-alko pite po zazyciu zolpidemu nawet w ilosci 1 tabsa prawie zawsze urywa film. jak juz pic to przed
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.