Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 35 / 16 / 0
Ja biorę 15mg esci i jest dobrze. Miło, pluszowo, jednorożcowo, fajnie, przyjemnie, zacnie. Po przejściu z 5 na 10, wyrósł mi drugi siusiak,a po wbiciu na 15 para skrzydeł.
A tak na serio, to te leki mają jedynie przywracać normalność i w tym spełnia swoją funkcje.
Jeśli komuś pasuje paro to niech je bierze i nie oczekuję jakichś narkotycznych, mistycznych uniesień, tylko powrotu do czasem szarej egzystencji normalnego człowieka. A jeśli to jest dla niego rozczarowujące to widocznie nie ma depresji ani lęków.
Co więcej mają niby zdziałać SSri??
Uwaga! Użytkownik chlopaczekzewsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 465 / 47 / 0
Dokładnie to co powiedziałeś, normalność i tylko tyle. Nic więcej. Jeśli ją czujesz na escitalopramie to trafiłeś idealny w lek. Powodzenia i zdrówka.
  • 799 / 456 / 0
Niech się nie spodziewa radości, smutku, tęsknoty i całej gamy wspaniałych emocji, bo zostanie tylko obojętność. Cała kwintesencja lekow SSRI/SNRI.
Ale przy stanach lekowych jest to faktycznie ulga. Wiem,bo byłem w tym momencie swojego życia
  • 940 / 294 / 5
17 grudnia 2023nicki pisze:
Stosuje ktoś Auvelity? Lub jego lokalna wersję DXM i bupropion?
tak, jest osobny wątek do którego cię odsyłam
bupropion-dxm-auvelity-watek-ogolny-t70455.html
17 grudnia 2023tosieniedzieje pisze:
10 grudnia 2023Detronizator2 pisze:
@wolakseak przy twoich zarobkach stać cię na dobrego terapeutę, dobra i szczera terapia myślę że pomoże. Bo sertralina nie działała ci po miesiącu od odstawienia, to co działało to twój zmieniony model zachowania i myślenia, który możesz również zmienić terapią.

Co do leków to poza sertraliną na dopaminę mocno działa bupropion no i oczywiście selegilina.
Tylko że bez zmian w psychice na dłuższą metę mało to da.
bupropion prawie w ogóle nie działa na dopamine.
nie wiem skąd taka informacja jak jest dokładnie na odwrót. Zapewniam że działa na dopaminę najmocniej z obecnie stosowanych antydepresantów (poza selegiliną)
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 35 / 2 / 0
Biorę esci 15mg. Pomaga na lęki w głowie, emocjonalnie jestem wyciszony. Ale niezbyt działa na objawy somatyczne, u mnie głównie problemy żołądkowe i tachykardia. Mam stwierdzoną też tężyczkę (chyba u nerwicowców to norma) i pobolewają mnie mięśnie, czuję się sztywny, źle reaguję na wysiłek. Pytanie teraz czy jest jakiś inny antydep który lepiej działa na objawy somatyczne który mogę brać zamiast lub z esci? Magik zaproponował sulipryd na zjebany żołądek ale traktuję to jako ostateczność bo wolałbym brać jeden lek który kompleksowo pomoże na objawy psychiczne i fizyczne nerwicy (esci działa u mnie głównie na te pierwsze).
  • 2302 / 396 / 0
Tak, będzie to medyczna marihuana, indica.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 2 / 0
Medyczna marihuana zamiast esci na powyższe dolegliwości będzie lepsza?Czy możesz podać jakiś artykuł/badania na ten temat?
  • 2302 / 396 / 0
SSRI + medyczna marihuana

Nie mam żadnych badań i nie będę dla Cienie szukał w Święta
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 799 / 456 / 0
Fakt, trawa z małym poziomem THC może pomóc na nerwice somatyczną. Uliczne krzyżówki raczej zaostrzą objawy. Badań na ten temat jest mnóstwo.
  • 2302 / 396 / 0
Tosieniedzieje - totalna dysocjacja poziom world class
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.