Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 498 / 273 / 0
@sclero2014,
Dzięki za odpowiedź.
Rozumiem, że on po takim czasie zaczyna działać, ale kiedy nasycenie nim jest osiągalne, zanim zacznie spadać znowu?
Wiem, że najsłuszniejsza jest kanalizacja, ale chciałam też spróbować się sklecić tym cudem.
Ogólnie lubię buprę w plastrach, od naklejnia świeżej dawki powiedzmy, że nawalona jestem najbardziej po jakichś +/-30 godzinach i trwa to ze dwe godziny, potem zaczyna schodzić.
Właśnie się powoli odklejam i już snuję plany na przyszłość.

Wyobrażam sobie, że Duragesic nie ma aż tak przedłużonego uwalniania.
W opisie leku [Dur] widziałam też, że w połączeniu z ssri może dać legendarny zespół serotoninowy, miałeś już z takim połączeniem jakieś doświadczenia i możesz powiedzieć, jak to było u ciebie?
  • 2814 / 367 / 0
@Melodyne a więc bupra wypiera z Ciebie opio ... więc z fentem poczekaj kilka dni ...
Jesli chodzi o naklejenie plastra czy to Durogesic czy inny 75ug czy 100ug ? . A więc po naklejeniu dziala juz odczuwalnie po 2-3godz a ile się utrzymuje zalezy jaka masz tolerke itp od wielu czynników zależy ile naklejony fent będzie działał mysle ze 12-15godz spokojnie szczyt gdzieś w 5godz już będzie mocno :)
Jesli chodzi o łączenie fenta z lekami ssri to zalezy jakie masz doświadczenie wlasnie z lekami ssri ale jeśli już zespół zespół serotoninowy to musisz uważać bo jest bardzo groźny psychoza wachania nastroju itp groźne to jest dla życia i zdrowia także mega UWAŻAJ!!
  • 1550 / 215 / 0
Ej, ej, nie bzdurzcie, pełne działanie po naklejaniu plaster objawia po 16 - 20 godzinach.
@sclero2014, pisze się wahania, a nie wachania, od wahadła, a nie wachlarza.
  • 2814 / 367 / 0
@stary dziad przepraszam za błąd. Jesli chodzi o naklejenie fenta to jak w szpitalu nakleili mi setke 1 raz to już po 2-3 godz odczuwałem i miało trzymać do 3dni ale puściło po 17godz co było dla mnie dziwne bo nigdy opio nie brałem i w tym pobycie w szpitalu jedynie morfinę dostałem kilka razy gdzie to był też 1 raz z Majka i oksy dodatkowo ..
  • 26 / 2 / 0
Zrozumiałem że to,z czym kiedyś mimowolnie miałem do czynienia to był prawdopodobnie fentanyl. Na pewno nie heroina. Niestety, bo teraz czuje się jakbym się dowiedział że najcudowniejszą noc spedziłem nie z kobietą a transpłciowcem... Zapytam ogólnie, czy heroina jest czymś w stanie zaskoczyć osobę która zna fentanyl, czy jej profil działania daje coś czego w ogóle nie doświadczymy przy fentanylu? A może jedyna różnica polega na proporcjach błogostanu do euforii, oraz pobudzenia do senności? Czy heroina ma to coś czego nie ma nikt inny?
  • 4603 / 2217 / 1
03 grudnia 2020stary dziad pisze:
Ej, ej, nie bzdurzcie, pełne działanie po naklejaniu plaster objawia po 16 - 20 godzinach.
Kluczem jest tutaj nie tyle sam czas, co osiągnięcie "dawki upierdalającej" Ważne jest jaka to dawka w systemie transdermalnym na/h dystrybucji. Jeżeli nakleisz 100ug/h, a Twoja dawka to 600ug to spokojnie po 8h jesteś już zrobiony na maksa. Natomiast jeżeli przykleisz 25ug, a Twoja dawka to 1600ug to z dużą dożą prawdopodobieństwa nigdy nie osiągniesz peaku o którym była mowa, bo dawka jest po prostu zbyt niska by się upierdolić. Dlatego większość ludzi doświadczonych twierdzi, że plastry naklejane nie działają. Nic dziwnego, skoro mają tolerancję na 2mg i.v., a chcą żeby dawka 50ug/h ich zrobiła. Te 16-20h to w Twoim przypadku był właściwy czas, u każdego innego może być inny. Trzeba przemnożyć i odliczyć straty za długość działania środka (nie opisuję więcej, bo kto wie o co chodzi sam se policzy)
  • 39 / 10 / 0
27 listopada 2020Melodyne pisze:
@sclero2014,
[...]
Ogólnie lubię buprę w plastrach, od naklejnia świeżej dawki powiedzmy, że nawalona jestem
[...]
No to jak nawalona jesteś po naklejaniu bupry, to odradzam fenta, raz że bezpieczeństwo, dwa, że po co wbijać tolerkę skoro jeszcze bupra działa (naklejana !!!) to jeszcze masz sporo tolerki do wyczerpania zanim się za fenta weźmiesz, po co skracać tą drogę, zmarnujesz sobie z rok dwa grzania na takim przeskoku i zaraz będziesz już na drodze ku finiszowi. A później już tylko fent p.o. -> i.v. i koniec drogi, nic już dalej nie ma raczej, chyba że mowa o jakichś egzotycznych opcjach typu K/Carfentanyl
  • 498 / 273 / 0
Ekhm, nie naklejam jednego plasterka 35/h μg tylko kilka na raz 70 μg jak zaczynam fazę klejenia, taki styl, żeby dać odpocząć instalacji i receptorom od swoich normalnych opioidowych posiłków. Potem sobie przeliczam i się odklejam do ostatniego 35μg/h którego działania nie czuję wcale, ale chroni to przez turbo gilem po buprenorfinie, który jest długi i ciężki dla mojego organizmu.
I takie stosowanie ma inny profil działania, niż bupra w prochach tudzież robiona do i.v. (to chyba tylko dla ciekawości można walić, bo jak dla mnie to marnowanie potencjału bupry).
fenta nie mam za często, nie chcę sobie zrobić krzywdy źle obliczoną dawką do pompki, zawsze psikałam absolutne minimum, dlatego myślę, że plaster byłby bezpieczniejszy pod tym względem, działał dłużej i dawać takie fajne tło. I to też jako urozmaicenie, nie rutyna, bo dbam o to, żeby ta tolerka była na przyzwoitym poziomie, już minęły czasy, że brałam do 2g hery/24h na zaleczenie, na obecne czasy podchodzę do tematu z mniejszym zanikiem rozsądku. Aczkolwiek dziękuję za troskę @vicarious666
  • 498 / 273 / 0
Może ktoś się tutaj wypowiedzieć, dlaczego ze wszystkich opio akurat fent jest szczególnie nie polecany w mixie z ssri?
U mnie (po ciężkich początkach), zanim nauczyłam żyć w zgodzie substancje opioidowe z ssri mogę powiedzieć, że morfina i heroina działają normalnie, oksykodon w zajebistej wręcz synergii, bupra wykazuje jedynie działanie antagonizujace w postaci nie opanowania fobii społecznej (m.in. na to biorę, ale akurat mi nie zależy, bo jeszcze bym tak zwariowała, w taki sposób, że zaczęłabym lubić ludzi czy coś). Poza tym wszystko jest ok póki co, leczę się na nerwicę od kilku miesięcy escitalopramem, ćpam teraz lajtowo na tle legendarnych czasów.
fent nadal nie sprawdzony, bo się boję, w ogóle fenta się boję ale i tak bym się skleiła. Już nawet nie do strzała. Tylko, no właśnie, jak to się odbywa na poziomie receptorów, co z czym i dlaczego?
  • 39 / 10 / 0
Próbował ktos przerabiac Durogesic do formy do jarania z e-peta? Ma to sens?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.