Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1179 / 9 / 0
Jeśli kupowane luzem (takie kapsułki np), to bardzo łatwo podrobić.
Jeśli w blistrze, to już zdecydowanie trudniej (ale nadal wykonalne).

A jeśli działanie to samo, a wygląd inny, to to tramc przecież...
Chyba, że chodzi Ci o syntezowanego gdzieś nielegalnie.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012 przez pyzg, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
Ja raz kupiłem butle w aptece i była chyba na pół z woda bo nie kopała Musialem 3razy tyle zjesc co normalnie ale poszedlem i wymienili
  • 250 / 4 / 0
najlatwiej podrobic butle POLTRAM, bo nie niemieckiej sie nie da niezauwazalnie, no chyba ze nie znam patentu... a co do tabletek to przeciez sa firmy i nawet mini fabryki ktore kurwa porabiaja w huj lekow.. tabletki zapakowane w listkach, na tabletkach nawet wytloczone jakies znaki firmowe, skurwysyny maja swoje sposoby..
Ja juz jestem pewien ze jestem wlasnie w posiadaniu podrobionego tramca.. spotkaliscie sie kiedys z 100mg retardy w kapsulkach (w srodku granulki)?? firmy nie podam bo nie wolno chyba ;-)
Ostatnio zmieniony 20 marca 2012 przez pawlik150, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 486 / / 0
Kontynuując: Koleś od którego kupiłem receptę twierdził, że jest oryginalna, choć czytając posty na forum, parę razy wspominał o podróbkach, więc miałem mieszane zdanie na ten temat.

Zamówiłem w tych dwóch aptekach, w jednej zamówienie miało nie dojść (o 9:00 już wiedzieli), w drugiej zamiast o 9:00-9:30 powiedziano mi, że "dopiero koło 16 będzie jeśli dojdzie".

Wydałem ostatnie pieniądze (nie licząc tych 30zł zatrzymanych na tramca) na bilet do obcego miasta - w moim farmaceuci, jak wspominałem są podejrzliwi, bo złapali już kogoś kto robił podróbki, tyle, że na Relanium.

Do miasta pojechałem w sprawie rozmowy o pracę, ale zgięty, po dłuuuugim czasie kodzenia nie byłem w stanie nawet się wyprostować, co dopiero przeprowadzić sensowną rozmowę. Mogłem kupić 3-4 paki Thio, ale zabiłoby to głód na krótki czas, więc chodziłem po całym mieście i nawet tam gdzie były kamery w końcu zacząłem zaglądać.

Dopiero 21 apteka (liczyłem) okazała się tak dobrze zaopatrzoną, że mieli na stanie jedno pudełko. Gościu zza lady zeskanował kod, później go przepisał (to może znaczyć, że niedokładnie mu się wydrukowała i jest to fake?) - chodzi o numer recepty. I po jakichś dwóch minutach pisania na klawiaturze i minucie na zapleczu przyszedł i dopiero wtedy się wyluzowałem - zapytał czy płacę gotówką, czy kartą..

Tak więc, te kilka godzin szukałem apteki z tramcem 96 (nieliczne miały w takiej formie, lecz malutkie opakowania z tego co usłyszałem od niektórych pracowników aptek), a okazało się, że śmiało mogłem pojechać pociągiem dwie i pół godziny później, zaoszczędzić czas na chodzeniu po aptekach, bo ta apteka znajdowała się dwa budynki dalej od tego w którym mam nadzieję, będę pracował. Zażyłem 300, po 15 minutach 100, żeby ładnie "podskoczyło", wcześniej biorąc depakinę 500, by znów nie dostać ataku epileptycznego. Po kilkudziesięciu minutach wybiła godzina mojego spotkania, więc wesoły, wyluzowany, jeszcze przed noddingiem przeszedłem razem z 4 innymi osobami z 42 na etap szkolenia przed samą pracą.

Cool story Bro!
luminal_100
  • / / 0
@Pawlik
adamon sr jest w kapsulkach o spowolnionym uwalnianiu i właśnie są w środku takie granulki
  • 250 / 4 / 0
@tutis88, ooo nie wiedzialem, ja mam tramquel 100SR, a tego nawet nie znalazlem w zestawieniu wszystkich lekow zawierajacych tramadol, w uk produkowane, beechmere, listek od strony gdzie wyciskasz jest chyba z papieru, a napisy czarne ktore paznokciem mozna troche zdrapac... zjadlem 300mg juz wczesniej (nie chcialem ryzykowac z wieksza iloscia,), i jakos nie poczulem charakterystycznego subtelnego strzalu noradrenalinki, i strasznie mnie zamulilo (mam nadzieje ze sobie nie wkrecilem tego), ale teraz po paru godz czuje sie dobrze, wyczuwam juz efekt zmatabolizowanego tramca, nastroj poprawiony.. wczoraj obzarlem sie zopiklonem, nie wiem czy to moglo miec wplyw.. tak czy siak cos tam dziala ;-) jednak to wcale nie musi potwierdzac oryginalnosci..
  • 638 / 10 / 0
pawlik150,chyba dlatego że jadłeś zopliklon wcześniej nie odczułeś tak mocno tego pobudzenia, ten lek nasenny działa podobnie do benzo. Zwiększa ilość działającego GABA miedzy neuronami co hamuje wydzielanie innych neuroprzekaźników jak np. noradrenaliny. Stąd mniejsze pobudzenie na początku (zopliklon dosyć krótko działa). Ja nie zawsze lubie tego uczucia serotoninowo-noradrenalinowego więc zjadam przed Tramalem jakies benzo i to takie "rozkurwienie" zmniejsza się do tolerowanego poziomu. Zostaje tylko to przyjemne działanie metabolitu, ale z drugiej strony ten "kop" też czasem jest pożądany, szczególnie jak jakaś nudna robota czeka :-D
  • 250 / 4 / 0
zopiklon dziala krotko i wiem tez ze ma dzialnie podobne do benzo (bardziej nasennie), i juz miksowalem go z trampkiem... a z z wrzuceniem benzo PRZED tramcem to sie z toba zgadzam mesmerize, cos pieknego, uwielbiam taki mix, kurwa, unosze sie 10cm nad ziemia... :yay: :-D
  • 1198 / 142 / 0
to slabiutki lek nasenny, stosowany raczej na początku leczenia w problemach ze snem. Potem zwykle lekarz przechodzi na mocniejsze srodki. Nie ma to jak polaczenie grama T i 8mg klona ehehe ujebanie zdrowe, leki mi sie kończą trzeba bedzie zapisac sie do psychola panstwowego, pewnie znowu bedzie chciala mnie truc antydepresantami, ale teraz inaczej ja podejde.
  • 250 / 4 / 0
mnie jak kiedys odtruwali m.in. od trampka podawali na sen TISERCIN.. gorszego gowna w zyciu nie jadlem, kurwa co to wogole jest!
Zablokowany
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.