Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 7 / 6 / 0
Krótkie recenzje z ostatniego miesiąca.

1. S-lab - 5 g Black Tuna, 5 g Jean Guy i 5 g Sour Diesel: z wymienionych odmian najlepsze wrażenie robi Jean Guy, jednak wszystkie trzy są skrajnie przesuszone i wyglądają na odpady z rynków zachodnich. Czy można po nich miło spędzić czas? Tak, ale jak się je wymiesza i będzie się konsumować mixa, jednak raczej nie o to chodzi w medycznych odmianach konopi.

2. Aurora LA Confidential: ciemne, bardzo mocno zbite i lekko wilgotne topy o mocno zróżnicowanej wielkości (największa "szyszka" ważyła ponad 3 g). Działanie charakterystyczne dla dobrej Indici, ale bez efektu "wgniecenia w fotel".

3. Four 20 Pharma GmbH Gorilla Glue: topy kleiste, jasne, zbite, widoczne brązowe wstawki. Silne i szybkie działanie. Po efektach myślałem, że jest to hybryda z przewagą Sativy, jednak okazało się odwrotnie :). Nie będę za bardzo zachwalał, gdyż dostępność jest ograniczona i zapewne szybko zniknie z aptek :).
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2023 przez mat2b, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 99 / 25 / 0
Siema, dawno mnie tu nie było. Wczoraj odebrałem 3 paczki Four 20 Pharma GmbH Gorilla Glue, na codzień mam dostęp do topowego zioła od naprawdę znanych growerów (Tenco, MGP, Jungle Boyz) i muszę powiedzieć że mimo że wizualnie tu jest naprawdę słabo (dostałem dużo małych bobków) to mocowo przerosło to moje oczekiwania. Smak też ciekawy, na pewno inny niż te oldskulowe odmiany jak L.A Confidential. Na pewno warto spróbować, no i jak już mieć w apteczce jakiś legal dla bezpieczeństwa to myślę że najlepiej ten (Red No2 i A20 w sumie mi się kurzą od roku w szafce, zobaczymy jak z tym będzie...)
  • 480 / 72 / 0
Wywoził już ktoś medyczną poza granice? Chodzi mi tutaj głównie o lotnisko i papiery z inspektoratu sanitarnego. Jak czytam ile czasu trzeba poświęcić na ogarnięcie tego to się odechciewa i chyba sam na miejscu w Hiszpanii ogarnę. Słyszałem od znajomego, że łatwo jest ogarnąć weed w Hiszpanii, wystarczy udać się do klubu z pieniędzmi.

Podpis lekarza na wniosku, ten wniosek trzeba osobiście złożyć w inspektoracie sanitarnym, trzeba zapłacić, procedura zajmuje do 30 dni, bo to najpierw lekarz musi podpisać, wysłać do nas, potem my do inspektoratu jedziemy, potem czekamy, znowu do inspektoratu jedziemy, płacimy i koniec końców na pozwolenia widnieje tylko dzienna dawka... Tyle zachodu tylko po 0,15g x 7 dni wakacji.

Kiedyś nieświadomy wywoziłem poza RP xanax bez papierów, na stronie gov wyczytałem, że na wszystkie leki psychotropowe, narkotyczne trzeba mieć zezwolenie z inspektoratu... xDDDDDDD oczywiście nikt mi nie skontrolował tego Xanaxu, był w plecaku, nawet jak miałem w Hiszpanii kontrolę przez podejrzenie przenoszenia bomby to mieli wywalone na blistry leków.
  • 45 / 12 / 0
Dawno nie próbowałem a widzę tutaj też zdania podzielone - co byście polecili z sativek medycznych? Kolega mat2b nie pozostawił suchej nitki na slabowych nowościach...

Chciałem ogarnąć receptę sobie, ale nie wiem co i z czego wybrać. Najlepiej sativa i o działaniu nie aż tak mocno nachalnym.
  • 605 / 156 / 0
@biel Za około tydzień ma mi wpaść w łapki Jack Herrer z S-Laba to ci dam znać tu albo na pw.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 58 / 12 / 0
07 lipca 2023biel pisze:
Dawno nie próbowałem a widzę tutaj też zdania podzielone - co byście polecili z sativek medycznych? Kolega mat2b nie pozostawił suchej nitki na slabowych nowościach...

Chciałem ogarnąć receptę sobie, ale nie wiem co i z czego wybrać. Najlepiej sativa i o działaniu nie aż tak mocno nachalnym.
Ja mogę polecić aurorę ghost train haze, była całkiem niezła, nie robiła sieczki w głowie, aczkolwiek dostępność dzisiaj kiepska. Zanim załatwisz receptę, zadzwoń do apteki i zarezerwuj sobie.
  • 45 / 12 / 0
myslalem o jacku albo diesel od slaba. Kiedys bralem mango i bylem mocno zniechecony bo jakosc byla, mowiac oglednie, bardzo srednia.

lysy dzieki za starania ale do tego czasu juz chcialem być "z" nowym towarem :)
  • 480 / 72 / 0
@kulitom apteka nie ma prawa rezerwować medycznej marihuany. Nie wiem jak to wygląda z innymi lekami, słyszałem, że chyba można, ale w przypadku medycznej nie ma opcji na odłożenie na bok. Chyba, że prywatnie dogadasz się z ziomkiem za lady i on pół legalnie odłoży na bok mówiąc innym klientom, że strona gdziepolek.pl źle pokazuje stan magazynowy.
  • 233 / 99 / 0
To w takim razie wszystkie apteki w których się zaopatruję od lutego łamią prawo? Przecież to normalna kolejność załatwiania mm. Najpierw chodzę do aptek, pytam co mają na stanie, jeśli jest to czego szukam to proszę o odłożenie na 24h i dopiero wtedy kontaktuję się z lekarzem i proszę o wypisanie recepty na konkretną odmianę. Nigdy nie było problemu i nie musiałem się nigdy dogadywać z żadnymi ziomkami, bo w większości aptek pracują stare baby. Raz jak poszedłem po odbiór, to aptekara powiedziała że to ostatnie opakowanie i już ktoś wcześniej był i bardzo prosił o sprzedanie, ale nie mogła bo miała zarezerwowane dla mnie. Dodatkowo wtedy akurat rezerwowałem przez telefon i pierwszy raz korzystałem z tej apteki.
What you smoking?
  • 58 / 12 / 0
Też kilka razy rezerwowałem. Nie wiem, skąd takie informacje wziął @Pingwino.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.