Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 142 / 11 / 0
@00Kubson00

Ja też chce z wenli 150mg zejść, dzisiaj całkowicie bez, jak będzie do jutra to zobaczę co dalej. Jak tylko brain zapsy to cold turkey rzucam, jeśli będzie ciężej to zejde na 75mg.
  • 997 / 183 / 0
@SAIGRY z tym cold turkey to ja bym uważał 😁 ja tak duloksetyne z dnia na dzień z dawki 60mg odstawiłem a brałem koło 3 miesięcy.Gdyby nie pregabalina/klonazepam to albo bym się zajeb.. albo wrócił do dulo.Miesiąc terroru a z każdym tyg co raz gorzej.Co człowiek to reakcja.Mi same brain zapsy nawet te mocne po wenli nie przeszkadzają ale ja byłem wrak fizycznie/psychicznie bo nagłym odstawieniu.
  • 1 / / 0
Witam. Czy ktoś zmieniał Escitalopram na Wenlafaksyne? Lekarz zalecił, ale świadomość możliwości takich skutków ubocznych psychicznych (lub gorszych) jak na początku brania Esci mnie przeraża…..
  • 65 / 3 / 0
Czy ten lek zwiększy dopamine lub jej nie obniży? Brałam krótko kiedyś 37.5 teraz też zaczynam lekarz mówi że to. Ostatnia opcja, neurolog kiedyś też mówiła żebym spróbowała bo ona jest słaba serotoninowo. Zaczynam od 37.5 max 3x. Mam akatyzję po ssri i objawy pozapiramidowe po neuroleptykach zespół neuroleptyczny. Lekarz wyjebongo ale niby na wenli akatyzji nie powinno być a kto. To. Wie.
  • 997 / 183 / 0
@Anszuaa03 no słaba serotoninowo to wenlafaksyna napewno nie jest a od dawki 225mg mocniej uderza w noradrenaline.Dlatego na lęki stosuje się dawki do 225mg.Co do tej dopaminy to się nie wypowiem ale coś chyba było że w wysokich dawkach coś tam na nią działa.
  • 65 / 3 / 0
No nie wiem według Ki to zależy od źródła 60-82. Ja stosowałam małe dawki i teraz chce dojść do większej więc dawki może powyżej 150 200 tak ale niskie się nie zgodzę 10 mg paroksetyna czy 10 mg esci to zamula i serotonina. Na wenli tego nie czuć. Duloksetyna też brałam i napewno Był dużo. Mocniejszą serotoninowo choć nie czułam wtedy bo miałam. Inna chorobe. Teraz prym. Wiedzie depresja ale i lek dochodzi o tych jeb.... Benzo. Dodam. Że ta dawka 37. 5 pięknie zadziała przeciwbolowo więc czuć ta noradrenaline nie. Mocno ale czuć. Zobaczymy okaże sie. Oby to było. Coś co nie zaszkodzi. 🙄😔
  • 997 / 183 / 0
@Anszuaa03 tylko że SSRI im większa dawka tym więcej serotoniny a wenla jest specyficzna bo im wyżej tym więcej sero i nord
  • 142 / 11 / 0
@tajemniczy25

Mam już za sobą odstawianie duloksetyny, też odstawiałem z 60mg CT, ale nie wspomagałem się niczym do tego praca fizyczna, tak samo około miesiąca miałem brain zapsy. A dzisiaj 2 dzień bez wenli i brain zapsy, objawy grypopodobne, chyba trzeba będzie jednak wrócić tylko zmniejszyć dawke na 75mg, a później na 32.5mg, pobawie się z wyciąganiem tych kuleczek z kapsułek, ale nic tak będzie najmniej boleśnie.
  • 997 / 183 / 0
@SAIGRY te brain zapsy to dla mnie tak naprawdę nic, żeby to tylko one były efektem odstawiania tych leków
  • 142 / 11 / 0
@tajemniczy25
Ja mam jakiś po#ebany organizm, dzisiaj rano wstałem i te je#ane brain zapsy męczyły co raz mocniej to nie wytrzymałem wziąłem 75mg wenli i zaps'ów nie mam, ale zjazd psychiczny mam teraz, psychicznie ch#jnia.

Ten lek mi jakby nasilał stany depresyjne, bez czuję się ok.
Tak wgl to jak myślisz co tydzień obcinac dawke o połowe? Od dzisiaj tydzień na 75mg, a później 32.5mg znowu tydzień itd. do zera?
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.