Mam jeszcze coś takiego że staram się wykonywać więcej ruchów lewą ręką bo podobno większość ludzi kojarzy prawą z wszystkim co pozytywne, a ja chcąc być "poza" większością sprzeciwiam się temu symbolicznie faworyzując lewą stronę :-)
Zasypiam z poduszką na głowie, namiętnie bawię się stazami (które gubię z częstotliwością większą niż zapalniczki
Poza tym mam obsesję na punkcie liczb. Po zobaczeniu jakiejś dopisuję do niej kolejne, po czym każdą z ciągu dodaję i traktuję różnymi dzielnikami. Nigdy nie wyrzucam igieł, chowam je wszystkie w jedno miejsce. Nie odbieram telefonów, a w domu nie noszę bielizny.
Do snu układam się zawsze na prawym boku (po kilku minutach przewracam się na lewy i tak już zostaje; nie zasnę też bez zobaczenia jakiejś bajki albo kawałka gore). Nie mogę uprawiać seksu bez uprzedniego wzięcia prysznica. Na smak cytrynowej Pepsi odpowiadam odruchem wymiotnym (obrzydła mi od zapijania tabletek). Z rozmowami mam jak Syn Boży.
Dodano akapity / 909
eozyna pisze:Spluwam po wypaleniu fajki, nigdy w trakcie. Przechodząc obok lustra, zamykam oczy; podobnie rzecz ma się z porcelanowymi lalkami. Nie spoglądam w otwarte drzwi (jak już takie zobaczę, czym prędzej zamykam). Wrzucam pieniądze byle gdzie, przez co nigdy nie mogę się doszukać odpowiedniej kwoty. Zasypiam z poduszką na głowie, namiętnie bawię się stazami (które gubię z częstotliwością większą niż zapalniczki), łapię się na tworzeniu jakichś debilnych scenariuszy, do których wprowadzenia w życie nieświadomie później dążę. Jeśli gdzieś w pobliżu leży lusterko, odwracam je taflą w dół. Myję ręce przez wzięciem do nich książki, kupuję gazety, których później nie ruszam, nie jadam też w towarzystwie.
Poza tym mam obsesję na punkcie liczb. Po zobaczeniu jakiejś dopisuję do niej kolejne, po czym każdą z ciągu dodaję i traktuję różnymi dzielnikami. Nigdy nie wyrzucam igieł, chowam je wszystkie w jedno miejsce. Nie odbieram telefonów, a w domu nie noszę bielizny. Do snu układam się zawsze na prawym boku (po kilku minutach przewracam się na lewy i tak już zostaje; nie zasnę też bez zobaczenia jakiejś bajki albo kawałka gore). Nie mogę uprawiać seksu bez uprzedniego wzięcia prysznica. Na smak cytrynowej Pepsi odpowiadam odruchem wymiotnym (obrzydła mi od zapijania tabletek). Z rozmowami mam jak Syn Boży.
co do przechodzenia obok lustra mam zupełnie na odwrót. zawsze muszę spojrzeć i poprawić kaptur czy po włosach przejechać dłonią. po prostu lubię wiedzieć jak w danym momencie wyglądam (nie zawsze zmieniam jak coś jest nie tak ze zwykłego lenistwa ale po prostu lubię mieć świadomość, że np. wyglądam jak nie ogar czy normalnie).
w towarzystwie też bardzo nie lubię jeść i robię to jak na prawdę muszę. a już kompletnie odpada taka opcja, żeby z kimś rozmawiać jedząc. a już wybitnie nie znoszę jak np. jem bułkę, ktoś stanie pół metra przede mną i mi nawija plując wszystko w promieniu dwóch metrów. tak samo zawsze mnie wkurzało w centrach handlowych jak są te takie 'ogródki' przy fast foodach. dookoła pełni ludzi chodzi i wszyscy ci patrzą co masz na talerzu... zawsze biorę na wynos, już wole zjeść zimne ale przynajmniej w spokoju.
ja bardzo lubię posmak papierosa w ustach (ale oczywiście sam papieros musi być dobry i mi smakować). tak samo uwielbiam zapach dłoni zaraz po paleniu. zawsze trzymam rękę przy buzi i się delektuje ^^
co do przechodzenia obok lustra mam zupełnie na odwrót. zawsze muszę spojrzeć i poprawić kaptur czy po włosach przejechać dłonią.
:)
Breslau jest niemieckie!
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Wg mnie łyżka się nagrzewa i oddaje ciepło przez co zupa wolniej stygnie .
Ot taki nawyk.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.