Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 2952 / 1598 / 35
Żyje a ten miks dalej ma magię semax to czyste zło z rozkosza a fenzolone jak to lubi jak dodaję się coś do niego cokolwiek sele i PEA wiedzą wszyscy.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2807 / 364 / 0
Ja myślę o jakimś miksie notropów bądź supli / środków pomagającym uczyć się i więcej zapamiętywać. Poleci ktoś coś ?
  • 766 / 50 / 1
Ja ruszyłem z stackiem
Noopept-Fasoracetam-Sunifiram-CDP-Cholina
Dziś przyjąłem na próbę
10mg-20mg-7mg-300mg
I niestety, ale strasznie mi tętno skaczę, muszę teraz dojść który powoduje te skoki.
Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny.
  • 39 / 20 / 0
28 grudnia 2022sclero2014 pisze:
Ja myślę o jakimś miksie notropów bądź supli / środków pomagającym uczyć się i więcej zapamiętywać. Poleci ktoś coś ?
PRL-8-53 - w/g wielu osób najlepszy nootrop do nauki. Ale na niektórych podobno w ogóle nie działa.

NALT - stymuluje umysłowo i trochę fizycznie. Na niektórych działa trochę rozdrażniająco. Łatwo go kupić i jest dosyć tani.

Cholina (CDP-cholina lub Alpha-GPC) - chyba dwa najlepsze źródła choliny. Must have jeśli bierzesz racetamy.

Modafinil (albo armodafinil lub flmodafinil) - podnosi koncentrację i skupienie na wykonywanym zadaniu. No i nie da się na tym spać. Trochę trudno je dostać.

Noopept - poprawia samopoczucie i daje nienachalną koncentrację. Klasyka.

Oksyracetam/Pramiracetam/Aniracetam - trzy świetne racetamy, działają trochę podobnie do siebie. Osobiście uważam, że Pramiracetam jest najlepszy do wysiłku intelektualnego i fizycznego.

Sulbutiamina - włącza dodatkowy bieg zarówno fizycznie jak i umysłowo. Dodatkowo ułatwia kontakty międzyludzkie. Ciężko ją dostać.

Fenylopiracetam - znacznie podnosi skupienie. Teraz wszędzie jest hydrazyd, który fizycznie prawie nie stymuluje ale umysłowo jak najbardziej.

Miłorząb dwuklapowy - trzeba brać dosyć długo, żeby ujawnił swoją moc.

Żeń-szeń prawdziwy (prawdziwy!) - da niezłego kopa ale po miesiącu brania.

Lecytyna sojowa (ale soi nie jedz, bo podnosi poziom estrogenów) - niedoceniana klasyka. Też trzeba brać regularnie przez dłuższy czas.
  • 2807 / 364 / 0
@PaczMnieNaUsta Dzięki za opisanie środków. Ogólnie interesuje się tym i wiem jak co mniej więcej działa . Ale szukam połączenia które bedzie idealne do nauki ( bo mam jej sporo robie technika farmacji :) ) i interesuje się substancjami itp i notropy ogarniam. Z tego co napisałeś mam modafinil i powiem tak raz wziąłem 1 tab 200mg to czułem mega skupienie itp szybsza reakcja jakby więcej wiedzy a innym razem chafta puściłem :) widocznie zależy od źródła stanu żołądka itp :) . Ten PRL583 rozważam właśnie postać obojętna czy tabsy czy liquid ? Bo widziałem notropy w formie liquidu ?
  • 2 / / 0
Co myślicie o cholinie+alcar? Czy brać doraźnie czy można na codzień? Jeśli doraźnie, to co z dwóch najlepiej brać na codzień?
  • 2952 / 1598 / 35
Curry liście fajnie dopaminę podbijają ciekawa roślina w miksach zwłaszcza 😃🍬
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 19 / 1 / 0
Witam
Za jakiś czas kończę suplementacje noopeptem i zamierzam zakupić jakieś nowe nootropy. Zależy mi głównie na jak najbardziej prospołecznym działaniu, poprawie motywacji, polepszeniu samopoczucia i pamięci gdyż pracuje na nocne zmiany i książki czytam przed snem między 3-5 i chciałbym jak najwięcej z nich wyciągnąć..
Weekendowo biorę Fenibut w dawce 1mg-2mg i chciałbym osiągnąć chociaż zbliżony efekt do tego po fenibucie za pomocą nootropów. Jestem osobą bardzo nieśmiałą i mam fobie społeczną w stosunku do nowo poznanych osób lub osób których wgl nie znam a fenibut pozwala mi zniwelować wszystkie moje problemy z tym związane. Aktualnie mój Stack wygląda następująco :
-Kofeina
-Noopept
-Kreatyna
-Miks Witamin,Omega3,Wit z grupy B
-Cholina CDP (Używam jedynie gdy boli mnie głowa po noopepcie)
Poniżej wypisałem listę nootropów które według mojego reserchu nadawałyby się na poprawę tego co wypisałem powyżej:

-Phenylopiracetam( nie wiem czy sie nada przez podobno szybko rosnącą tolerancje)
-Coluracetam
-Aniracetam
-L-theanina
-PRL-8-53
-Oxiracetam
-Sunifiram
-Selank
-Bromantan
Myśle jaki Stack z 2-4 powyższych nootropów bedzie najodpowiedniejszy i najlepiej gdyby można było go stosować długoterminowo, gdyż doraźnie fenibut mi wystarcza.
Czy stack : Kofeina,l-teanina,Coluracetam,PRL,Selank,bromantan ma racje bytu?
  • 19 / 5 / 0
Siema,

Jako bazę biorę:
Tyrozyna, NALT to najlepiej przyswajana forma
Magnez, najlepiej w postaci jakiś soki kompleksowych
Witamina D, szczególnie na zime

Jako booster sprawdziłem wiele zwiazkow, ale sens dla mnie mają tylko:
- Noopept. Trudno coś powiedzieć bo jego działanie jest dla mnie tak subtelne ze w sumie nie wiem kiedy od czasu dozowania zaczyna działać, ale już po pol tygodnia widzę że jestem jakiś bystrxejszy. Raczej mam wrażenie że szybciej regeneruje zmęczona glowe np. Alkoholem czy ogólnie.
- R-Modafinil, enancjomer R jest bardziej aktywnie czynny, ale mam wrażenie że szybciej osiąga peak. Ten środek jest dla mnie dobry na góra 3 dni, kiedy muszę pracować, ale jestem już zmęczony. Pozwala zamaskować na jakiś czas zmęczenie i ewidentnie zwiększa noradrenaline,wiec jestem zacięty i zmotywowany, wręcz podkurwiony. Biorę sprawy w swoje ręce.
- Gotu cola. Ze wszystkich środków ziołowych biorę tylko ten. Mam wrażenie że otwiera mi oczy i podkręca barwy.

Na spanie:
Difenylohydramina. Bezpieczna, nie uzależnia i śpisz barszo głęboko. Wpływa na histamine odwrotnie do modafinilu.
  • 1000 / 269 / 0
Ja żem właśnie zakończył zapas 5g sunifiramu i 5g noopeptu, który zużyłem w ciagu dokładnie 12 dni.

Na szczęście został mi jeszcze zapasik modafinilu na dwa tygodnie i dużo więcej ALCARu.

Przez te niecałe dwa tygodnie czułem się wyśmienicie, mam wrażenie że poziom IQ znacznie sie podniósł (tzn. wrócił do starego poziomu). Jestem rozsądniejszy i unikam głupich materiałów na necie, mniej bawi mnie tiktok, wolę książkę.

Mam nadzieję, że efekty się utrzymają na stałe, ale i tak za dwa tygodnie dokupię 10g suni i 10g noopka i jazda dalej xD

W tym roku obrałem sobie na cel całkowitą regenerację móżdżku po chorobach i nałogach. 🐵🐵🐵
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.