Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 280 / 20 / 0
[quote="HyperPaluch"]Co tracą: najpewniej sporo kasy i trochę zdrowia (nie zawsze).

Co zyskują: otwartość umysłu na nowe kąty myślenia, inne perspektywy oceny życiowych sytuacji itd.[/quote]

pewnie umknęło "nie" w pytaniu, dlatego można tą odpowiedź czytać na odwrót, to też nic trudnego
  • 37 / 5 / 0
Racja :)
  • 1180 / 103 / 0
Nie tracą tego, co myślę, wielu z nas utraciło i co naprawdę trudno odzyskać i odwrócić, gdy zaszło się, hen, nazbyt daleko... Ja to straciłem, a właściwie tracę i tracę, zwłaszcza stymulanty są tego przyczyną, że nie widzę i nie mam już w sobie tego wewnętrznego blasku, iskry, żaru życia, który widać w źrenicach oczu, "zwierciadło duszy" staje się zamglone, jeśli nie masz pojęcia o czym mówię, spójrz proszę w lustro w tym momencie, gdy nikt nie patrzy i jesteśmy sami, stań ze sobą twarzą w twarz i zajrzyj głęboko w źrenice oczu, jeśli żyjesz uważnie i w skupieniu samoświadomości, a ćpunem się stałeś, z łatwością ujrzysz, a raczej nie zdołasz, odszukać blasku życia, który był widoczny w twych oczach zanim wkroczyłeś na ścieżkę popiołów pozostawianych za każdorazowym przyćpaniem, źaćpane ślady i mętne osady...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 119 / 0
^ O kurwa, Apokalipsa św. Jana.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 5 / 0
Troche pewnie i traca ale z drugiej strony osoby ktore przesadzaja z substancjami tez traca
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.