Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 40 / 5 / 0
Ekstrakt Kava Kava ze sklepu Biovea, kapsułki w wersji odpowiadającej 5g nieprzetworzonego materiału roślinnego na sztukę. Działanie przypomina alkohol, ale jest bardziej sedacyjne i DUŻO mocniej wpływa na zdolności poznawcze. Występuje efekt plątania się myśli; po większych dawkach po prostu nie da się w głowie sklecić niczego sensownego. Nie jest to przyjemny stan. Wg mnie kava w tej postaci nie nadaje się do celów rekreacyjnych. Chyba że przez rekreację rozumiemy sen - już po 1 kapsie śpi się dobrze i jeszcze rano czuć lekkie uspokojenie, już bez splątania.
W imię naóki
  • 16 / / 0
Czy ktoś orientuje się może jak wygląda sytuacja prawna i dostępność kavy w Szwajcarii ?
  • 2001 / 491 / 0
Wszędzie oprócz Polski posiadanie jest legalne.
  • 146 / 3 / 0
Nie, nie wszędzie. W UK też już ban wszedł ze względu na zatrucia wątrobowe.
Pewnie gdzieś da radę kupić w jakimś sklepie, ale w necie już informacji na ten temat nie znajdziesz, może jedyne co kolega @spikuspik napisał. Podobno magazyny są w UK ale co do mieszanki to jest wątpliwa.
W Szwajcarji też już raczej zbanowana.
Trzeba zamawiać ze stanów. Kava Kava root 500mg z bardzo dobrą opinią będzie testowana od jutra, do tego dodaję passion flower Incarnata 10:1, na odstawkę benzo i ogólne dojście do siebie.

Z tego co czytałem bardzo mi się przyda, gorzej już z legalnością o ile w UK nie będą sobie tym tyłka zawracać to w Polsce z tego co widać można mieć poważne problemy.
Pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję, że jutro to sprawdzę i dam znać z wielką nadzieją na odstawienie benzosów i alko. Jak to będzie się kojarzyć z pracą i życiem codziennym? mam nadzieję że lepiej niż teraz.
Odgrzewam kotleta ;)
Pozdrawiam.

Akapity + scalenie - 909

@UP
Kava Kava, ani nic nie nadaje się na odstawkę benzo-niestety. Ma tam jakieś działanie ale w niczym nie pomogła. Pierwszy dzień na kavie był tak samo dziadowski jak cold turkey-tragedia. Drugi dzień i trzeci to samo, w końcu wziąłem benzo i się uspokoiło. Dla mnie to wręcz pogorszyło, chodziłem jak rozszczepiony bez mózgu i prądami.

Natomiast jest alternatywa Panie i Panowie. Jak pisałem gdzieś wcześniej i jest MOD żeby to scalić, kupiłem passiflorę incarata 10:1 i L-teaninę 98% 200mg jedna.

W ciągu tygodnia bez stresów sobie zlazłem o połowę benzo i wykluczam je kiedy się tylko da. L-teanina nie działa od razu, ale biorę obecnie flubromazolam 0,25mg do tego passiflorkę i L-teaninę da się żyć i pracować cały dzień. W ciągu dnia dorzucam passiflorę po jakichś 6 godz i później L-teaninę.

Przed snem 0,25mg flubro i L-teaniny i passiflory w opór max.3- 4 . Wszystkie bolączki odchodzą, mam dobry humor i nie myślę nawet o benzo w ciągu dnia. Od następnego tygodnia będzie redukcja benzo do jednej dziennie, przy czym zaznaczam że Passiflora musi pokazać swoją moc tzn. trzeba z tydzień ją łykać, na prawdę działa. L-teanina daje mi wyciszenie i humor, żadnych skoków ciśnienia nerwów (choć praca stres). Jestem odmulony rozmawiam częściej z ludźmi i mam dobry humor bez benzo. Czuję, że wracam do życia i oby udało mi się zredukować dawki do zero.

Na sen dodam 5-htp, a w razie czego difenhydraminę. Widzę sens wyjścia z benzo z tymi suplementami. W końcu ;) Bo jak próbowałem wyjść z benzo przy benzo, zawsze znowu po jakimś czasie był wpierdol z powrotem, a bo się z piwkiem dobrze miksuje itp.

kava jak na razie sobie leży i czeka, aż wyzdrowieje. Wtedy zobaczę jej potencjał bo hipnotyzuje :D
Zanim oddała mi każdy kawałek swojego ciała, pierw sprzedała mi swoją duszę !!
Rozpocząłem więc konsumpcję, jednak wiedziałem że pustką którą kupiłem nie nasycę pożądania.
Zbrukałem jej ciało, napełniłem duszę.
Odeszła skalana !
  • 1081 / 32 / 0
Jaka patologia spoleczna, banuja kave kave w UK !
  • 46 / 2 / 0
cebex pisze:
Jaka patologia spoleczna, banuja kave kave w UK !
U nas jak banują to jeszcze grożą pozbawieniem wolności. UK i tak ma dużo lepszą sytuacje związaną z etno niż my w Polsce. W przypadku niektórych roślin to jesteśmy chyba wyjątkiem w skali galaktyki. Jak nazwać taką patologię? Pan nie musi posiadać elementarnej (czyt. jakiejkolwiek) wiedzy na dany temat - Pan wie lepiej i ma zawsze rację.
Nawet jeśli coś tobie pomaga, a sama roślina była używana przez tysiąclecia przez wiele różnych kultur to nic nie znaczy. Zawsze bezproblemowo dostaniesz receptę na truciznę w aptece, za która jeszcze zapłacisz (!). Żyjemy w czasach tolerowanego niewolnictwa, więc nie mamy prawa się burzyć. :old:
(przepraszam za offtop)
  • 785 / 16 / 0
Mozna w pl jeszcze zakupic ?
  • 1081 / 32 / 0
@Deoodeoo

Z choinki spadles? Od paru lat jest nielegalem
  • 1513 / 26 / 0
Ale jest nadzieja
http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/Interp ... y=4D183D3C
https://hyperreal.info/news/interpelacj ... -kava-kava
W UK chyba da radę ogarnąć bo widziałem na ebay tylko za przesyłkę trzeba dojebać. Nie jest nielegalna - zakazany jest import.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 46 / 2 / 0
Ogólnie sceptycznie podchodziłem do kadencji Liroya na posła RP. Okazało się, że mówi sensowniej niż niejeden polityk, poza tym działa w obszarach, o których nawet nie pomyśli żaden inny poseł (w/w Kava Kava). Jestem ciekaw czy jest możliwość poruszenia tematu innych roślin, które zostały zbanowane w wyniku walki z dupalaczami, bo o ile pamiętam to był główny powód delegalizacji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.