Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 161 / 12 / 0
Wyszłam do sklepu, wziełem dwie siatki.
Bi przenosilem 8pustych butelek.
Potem, place 20zl za 8 żubrów w szkle.
I dobieram dwa batony, za które nie płacę. Bo posiqdam bon minus5zl, przy zakupach za to 25zl. Powracałem z piwami i batonami za zlotolówe, a warte są 5zł. Z uśmiechem (tak trzeba chodzic)
Jestem mistrzem zakupów.
  • 161 / 12 / 0
Czemu mi się przytrafia , w stanie wstawionym. Że kopne piwo i się wylewa płyn. A, jeszcze nie zajarałem gandziz chyba?" Chybaa nie, to bylo wcześniej.
  • 161 / 12 / 0
Jejku, wczoraj pobiłem swój rekord.
Rekordem tym, było zakupienie w ciągu dnia, największej ilości piwa, które kupiłem za życia. Było to 12sztuk.
Pozostało mi 5, a wypiłem z 8 😆
  • 2302 / 397 / 0
skacowany pewnie teraz jesteś
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 12 / 0
Pewnie masz rację, ale niewiadomo xDD

Odkaplsowuje te zjebane żubry, których otworzyłem ze 30sci, i pod żadnym kapslem nie wygrałem!?!?!?
To się nie mieści w głowie, oszukańcza loteria!!!
  • 161 / 12 / 0
Trafiłem w niezłą knajpę.
Codziennie jestem pod wpływem nocą, czasem za dnia podpity piwem.
Generalnie jestem uzależniony oraz świadomy, że mi to w niczym nie przeszkadza. Ty możesz snuć teorie, od alkoholu mózg zgnije i moralność,. Nie ważne, to tylko Twoje zdanie.
W moim mniemaniu alkohol pomaga przeżyć troski, żale i codzienność 😆
  • 49 / 6 / 0
Prawda. Ja też nie piję, lecz raz na jakiś czas muszę się odchamić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.