Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1561

ODPOWIEDZ
  • 981 / 122 / 0
Jak nie ma kropli wody na ściankach baga od wewnątrz to pryskasz. I wachluj co kilka godzin, im częściej tym lepiej.
  • 18 / 1 / 0
@AnaIyticalMind
U mnie tak to wygląda, są trochę młodsze jak widać, też woda się nie skrapla, teraz chyba ograniczam wietrzenie do 1 raza dziennie i trochę uchyliłem górę - zdjąłem z niej jeden klips, zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać. niżej linkuje aktualne zdjęcia, jakby ktoś miał porady dt. spryskiwania ścianek czy w ogóle to robić, ile razy dziennie wietrzyć i czy zostawić tak uchyloną torbę jak mam, to był bym wdzięczny.
IMG_0722 (1).jpg
4 (1).jpg
3 (1).jpg
2 (1).jpg
1.1 (1).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 247 / 26 / 0
@rudasiksa12og
Wietrzyć minimum 2x dziennie a najlepiej to 4x. Spyskiwac folię jak nie widać na niej kropel wody. Nie pryskać bezpośrednio na grzyby
%-D
  • 18 / 1 / 0
@SlodJeczmienny
Jeszcze jedno pytanko, pojawił się taki meszek na bagu, jakaś pleśń czy coś, wiadomo co z tym zrobić?
10 (1).jpg
11 (1).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 247 / 26 / 0
Z tym nie pomogę. Może @CATCHaFALL coś doradzi. Chociaż ja bym wymył baga. Czy w tym miejscu grzyby go dotykaly?
%-D
  • 18 / 1 / 0
nie, grzyby nie dotykały tego miejsca, mogę niby ipa 70 to przeczyścić bez wyjmowania grzybni i może będzie git
  • 247 / 26 / 0
Growboxa wyjmij na czas dezynfekcji. Tylko zdezynfekuj ręce, biurko itd. nic mu nie powinno być. Staraj się nie chuchać na niego
%-D
  • 18 / 1 / 0
@SlodJeczmienny
dobra właśnie to zrobiłem, caly środek przetarłem ipa 70, jutro jadę po spryskiwacz do kwiatków i będę wietrzył 3-4 razy jak będę w domu, i spryskiwał ścianki, tylko ile razy dziennie spryskiwać? Jak cała woda wyparuje ze ścianek czy jak?
  • 247 / 26 / 0
@rudasiksa12og
Pryskaj jak nie będzie kropel wody na ściankach baga. 1x dziennie. U mnie jest to raz na 2 dni bo w bagu jest nieco wody.
%-D
  • 18 / 1 / 0
Poradzi ktoś jak podwyższyć temperaturę przy grzybni (aktualnie koło 19 stopni) najlepiej jak najmniejszym kosztem? Słyszałem o matach grzewczych do terrarium, na allegro chodzą po 30-40 zł, a wydają się fajnym rozwiązaniem
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.