Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1561

ODPOWIEDZ
  • 981 / 122 / 0
Jak nie ma kropli wody na ściankach baga od wewnątrz to pryskasz. I wachluj co kilka godzin, im częściej tym lepiej.
  • 18 / 1 / 0
@AnaIyticalMind
U mnie tak to wygląda, są trochę młodsze jak widać, też woda się nie skrapla, teraz chyba ograniczam wietrzenie do 1 raza dziennie i trochę uchyliłem górę - zdjąłem z niej jeden klips, zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać. niżej linkuje aktualne zdjęcia, jakby ktoś miał porady dt. spryskiwania ścianek czy w ogóle to robić, ile razy dziennie wietrzyć i czy zostawić tak uchyloną torbę jak mam, to był bym wdzięczny.
IMG_0722 (1).jpg
4 (1).jpg
3 (1).jpg
2 (1).jpg
1.1 (1).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 247 / 26 / 0
@rudasiksa12og
Wietrzyć minimum 2x dziennie a najlepiej to 4x. Spyskiwac folię jak nie widać na niej kropel wody. Nie pryskać bezpośrednio na grzyby
%-D
  • 18 / 1 / 0
@SlodJeczmienny
Jeszcze jedno pytanko, pojawił się taki meszek na bagu, jakaś pleśń czy coś, wiadomo co z tym zrobić?
10 (1).jpg
11 (1).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 247 / 26 / 0
Z tym nie pomogę. Może @CATCHaFALL coś doradzi. Chociaż ja bym wymył baga. Czy w tym miejscu grzyby go dotykaly?
%-D
  • 18 / 1 / 0
nie, grzyby nie dotykały tego miejsca, mogę niby ipa 70 to przeczyścić bez wyjmowania grzybni i może będzie git
  • 247 / 26 / 0
Growboxa wyjmij na czas dezynfekcji. Tylko zdezynfekuj ręce, biurko itd. nic mu nie powinno być. Staraj się nie chuchać na niego
%-D
  • 18 / 1 / 0
@SlodJeczmienny
dobra właśnie to zrobiłem, caly środek przetarłem ipa 70, jutro jadę po spryskiwacz do kwiatków i będę wietrzył 3-4 razy jak będę w domu, i spryskiwał ścianki, tylko ile razy dziennie spryskiwać? Jak cała woda wyparuje ze ścianek czy jak?
  • 247 / 26 / 0
@rudasiksa12og
Pryskaj jak nie będzie kropel wody na ściankach baga. 1x dziennie. U mnie jest to raz na 2 dni bo w bagu jest nieco wody.
%-D
  • 18 / 1 / 0
Poradzi ktoś jak podwyższyć temperaturę przy grzybni (aktualnie koło 19 stopni) najlepiej jak najmniejszym kosztem? Słyszałem o matach grzewczych do terrarium, na allegro chodzą po 30-40 zł, a wydają się fajnym rozwiązaniem
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.