Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 12 / 0
Czy baklofen jako dodatek do pregabaliny ułatwi odstawkę benzo? Czy sam w sobie tak jak prega podwyższa próg drgawkowy?
  • 3406 / 534 / 0
Wie ktoś czy tolperyzon ma zastosowanie rekreacyjne zbliżone do baklofenu ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 213 / 45 / 0
Wydaje mi się że Baclofen trzyma wodę w organizmie... woda siedzi a jak zaczynam się ruszać to poce się jak wieprz i czy podczas schodzenia to normalne że szczypie skóra ? Czy Baklo ma wpływ na histaminę ? Jak coś to ogólnie jestem alergikiem.
  • 35 / 5 / 0
Co zrobić żeby na trzęsące się ręce od neuroleptykow dostać baklofen a nie akineton?
  • 105 / 26 / 0
24 czerwca 2021wiaderk0 pisze:
Wydaje mi się że Baclofen trzyma wodę w organizmie... woda siedzi a jak zaczynam się ruszać to poce się jak wieprz i czy podczas schodzenia to normalne że szczypie skóra ? Czy Baklo ma wpływ na histaminę ? Jak coś to ogólnie jestem alergikiem.
Jak na moje miesiące brania przyznam ci że nie jestem pewien jak z tą potliwością, ale woda zostaje w "dziwnych" miejscach - u mnie to były akurat stopy strasznie sine się porobiły, nie tak jak przy pregabie gdzie wtedy puchłem cały, w szczególności na twarzy. Swędzenia, szczypania nigdy nie doświadczyłem
  • 93 / 5 / 0
Czy na tego kaca po baklofenie pomagają też takie patenty jak na kaca po alko? Czyli różne witaminy, zdrowy posiłek itd
  • 24 / 2 / 0
Ten kac działa chyba na innych zasadach, więc i rozwiązanie inne.
Zazwyczaj musiałem przeczekać z godzinkę czy dwie albo dać 1ml G. na rozruch
  • 1223 / 487 / 0
Serio macie jakiegoś kaca po baklofenie, czym on się objawia ?
  • 1070 / 137 / 0
Też się dziwie o co chodzi z tym kacem. Jedyne co to można mieć zwałę po ciągu, ale przy rozsądnych dawkach i nie leceniu w ciągu nic się nie dzieje. Ale wiem, każdy organizm jest inny ;)
  • 402 / 69 / 0
Na mojej osobie w ciągu występuje kac ale mniejszy bo mam cały czas stężenie w sobie.
U koleżki, który bierze raz za kiedy też, z tego co opowiada i widzę to ten mój to jakby po 2 piwkach jest a jego po 10:)

Objawy gorsze od tego alkoholowego :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.