22 kwietnia 2012cold_turkey pisze: Takie pytanko: braliście ten Modafinil donosowo? Lepiej działa niż do ustnie. Bo mam kilka tablet i chciałbym jak najlepiej je wykorzystać ;)
Psychiatra Peter Morgan z Yale zasugerował, że może powodować długotrwałe zaburzenia snu poprzez zakłócanie snu wolno falowego i prowadzić do problemów z pamięcią.
Modafinil jest również powiązany z Zespołem Stevensa-Johnsona, reakcją nadwrażliwości, która czasami jest śmiertelna i może powodować przerażająco bolesne zmiany skórne na całym ciele, powodując rozległe blizny, uszkodzenie oczu aż do ślepoty, gorączkę i trudności w połykaniu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5940442/
Co o tym sądzicie?
Pod koniec kariery potrafiłem łyknąć tabletkę o 6 rano i zasnąć na kolejne 3-4 godziny. Wcześniej po połknięciu tabsa po 30-45 minutach zaczynałem się kręcić po domu. Większe dawki tylko nasilają efekty uboczne, dając niewiele pozytywnych. W USA ludzie żrą to latami jako lek na narkolepsję lub jako substytut metamfetaminy po odstawieniu tego narkotyku. Ja mam lekką nadpobudliwość i Modafinil fajnie mnie uspokaja. On chyba nieoficjalnie zalicza się do DRI
keep calm
because
I'm Borderline
(and probably much more :heart: )
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.