Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4482 / 712 / 2198
01 sierpnia 2024Agresorek pisze:
Dlaczego feta robimy się żółta jak jest przechowywana w tym samym miejscu co kamien?😅
Bo ma nie do końca zredukowane P2NP. Sytuacja wygląda tak, że szereg zmian chociażby: oksydacja, rozkład termiczny, reakcja z wilgocią czy też zanieczyszczenia chemiczno/organiczne, mogą mieć wpływ na zmianę jej koloru.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 637 / 155 / 0
Alez euforia po fecie jak najbardziej jest mozliwa. Tylko 2 kwestie - uno euforia to nie stan jak po pixie ze powygina ze szczęścia, secundo zależy co sie robi, bo jesli traktuje sie fete jako booster do nauki lub pracy itp (a nie na zasadzie przyjebac i czekac az będzie zajebiscie) to za sprawą lepszych wynikow, osiągnięć i również poprzez sama obserwacje, ze cos lepiej wychodzi będzie typowa dopaminowa euforia, taka "w tle".
  • 52 / 16 / 0
Dlatego ja bym to nazwał bardziej dopaminową satysfakcją/motywacją. Taka sama występuje przy metylofenidacie gdy masz ADHD i wykonujesz wszystkie zadania przy pełnym focusie.
"Każdy dzień to od­ro­bina życia: każde prze­budze­nie, to od­ro­bina na­rodzin, każdy po­ranek, to od­ro­bina młodości, każdy sen zaś, to na­mias­tka śmierci."
  • 1 / / 0
Lubię fetke szkoda ze nie wypierdala jak kiedyś musze przerzucić się na piko
  • 56 / 1 / 0
siema, mam taka sprawe - przechowywalem fete przez rok, zapakowana byla w sreberko, samare, i słoik po xanach - czy jest szansa ze bedzie dzialac i nie stracila jakos na mocy?
  • 2283 / 286 / 0
Nie powinna.
  • 56 / 1 / 0
w sensie nie powinna stracic na mocy tak?
  • 2283 / 286 / 0
%-D Moc powinna być zachowana hehe cpaj śmiało %-D
  • 499 / 149 / 0
17 sierpnia 2024CristianoRonaldo pisze:
siema, mam taka sprawe - przechowywalem fete przez rok, zapakowana byla w sreberko, samare, i słoik po xanach - czy jest szansa ze bedzie dzialac i nie stracila jakos na mocy?
Ja kiedyś ponad pół roku trzymałem i jak komuś ją potem oddałem to był zaskoczony, że po takim czasie jest tak dobrej jakości a jego znajomi również twierdzili że jakość dobra, więc pomimo że sam po tym pół roku już jej nie próbowałem to obstawiam, że nie ubyło jej nic z mocy. Podobne z resztą z kwasem, znany jest jako bardzo wrażliwa substancja, a ja nie zauważyłem żeby po roku czy pół był jakiś spadek mocy. Więc z fetą która jest stabilniejsza to tym bardziej nie ma się co martwić.
  • 3699 / 613 / 1
Pewnie im lepiej zrobiona tym bardziej stabilna i trwała. Duże znaczenie ma tutaj przechowywanie w odpowiednich warunkach. Towar musi być czysty, nie może być częściowo utleniony albo mokry. Bez dostępu światła, sucho i chłodno, wiadomo.

Ja się właśnie zastanawiałem jakby działał kotek którego by się zaraz po przefiltrowaniu wrzuciło do zamrażalnika – tak żeby zamarzł jak najszybciej to jest wylewając filtrat kota (około 8 ml) na płaską powierzchnię, uprzednio solidnie zmrożoną do -20. Im większa powierzchnia styku filtra tu z powierzchnią mrożącą tym lepiej bo szybciej zamarznie. Chociaż wymrażanie to też jest sposób na oczyszczanie czy też coś w rodzaju destylacji W niektórych sytuacjach. W ten sposób otrzymywali pierwsze mocny alkohol w zamierzchłych czasach – pewnie z wina robili winiak zamrażając wielokrotnie i powtarzalnie wino, woda zamarza – alkohol – już trochę gorzej. Pozbywając się wody zostawał sam alkohol przynajmniej mniej więcej w niedoszacowanej teorii. Lód można było wybrać i włala- zostawało tylko "mocne" :p
(Nie pamiętam dobrze zbyt dokładnie tego procesu ale czytałem to chyba w jakimś wędrowyczu...)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.