13 października 2022C4rny0011 pisze: Witam wszystkich,
Jestem już po zbiorze pierwszego rzutu GT, był dość ładny bo jeśli waga kuchenna nie kłamie to było to 360g mokrego :)
Teraz pytanie moje brzmi tak, po usunięciu starannie każdego jednego grzyba zalałem kit wodą, przegotowana tak jak za pierwszym razem tylko, że wydaje mi się że była ona lekko ciepła. Na pewno nie w temperaturze pokojowej. Wydaje mi się że za pierwszym razem zrobiłem to samo, chociaż nie pamiętam dobrze. Czy jeśli woda jest ciepła to mogła uszkodzić grzybnie?
13 października 2022namelesss pisze: https://zapodaj.net/0c6c806aac9fd.jpg.html
Z czego mogą wynikać małe kapelusze, w niektórych pęknięte trzonki oraz pokrycie grzybnią grzyba?
A kapelusze nie wydają mi się jakieś szczególnie małe. Co to za odmiana?
The body or a conscious mind'
Moje żyto jest miejscami czarne czy jest to jakieś zakażenie ? Materiał sterylizowalem przez godzinę, a następnie dodałem kawałek skolonizowanego żyta z poprzedniej uprawy, poprzez otwarcie słoika.
Dodam że z jednego takiego substratu wychowałem i zjadłem grzyby, pytanie czy wszystko jest ok i bezpieczne ?
14 października 2022lysy666 pisze:Jeśli chodzi o pęknięte i zarośnięte grzybnią trzony, to przez zbyt dużą wilgotność powietrza.13 października 2022namelesss pisze: https://zapodaj.net/0c6c806aac9fd.jpg.html
Z czego mogą wynikać małe kapelusze, w niektórych pęknięte trzonki oraz pokrycie grzybnią grzyba?
A kapelusze nie wydają mi się jakieś szczególnie małe. Co to za odmiana?
https://zapodaj.net/bebf51a049274.jpg.html
14 października 2022DecOp pisze: Pytanie dla odmiany inne niż "czy to białe to pleśń"![]()
Moje żyto jest miejscami czarne czy jest to jakieś zakażenie ? Materiał sterylizowalem przez godzinę, a następnie dodałem kawałek skolonizowanego żyta z poprzedniej uprawy, poprzez otwarcie słoika.
Dodam że z jednego takiego substratu wychowałem i zjadłem grzyby, pytanie czy wszystko jest ok i bezpieczne ?
Czy to może być spowodowane ?
Dzięki za info
w zaleceniach jest wyciąganie z worka ?
Dzięki i pozdrawiam
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.