4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 627 / 7 / 0
piotroszka pisze:
W jakiej formie jest mef lepszy krysztalki czy proszek. Jakie sä röznice?
zdecydowanie wole kryształ [ale nie ten grubaśny jak ryż tylko drobny]. Lepiej się wciąga nie wlatuje we wszystkie gardła, zatoki itp itd. Choć puder ma lepsze wejście moim zdaniem. Kto co woli wlasciwie... :)
  • 1179 / 9 / 0
Tak jak powiedział Hipo, teorytycznie, kryształ jest ciężej podrobić... Do tego, jak dla mnie, pudru więcej się marnuje (nie jest tak łatwo go zebrać jak kryształ)...
  • 410 / 8 / 0
wcześniej wolałem kryształ, aż do wczoraj kiedy od pewnego sprzedawcy dostałem puder (pod światło błyszczały się drobniutkie kryształki) 200mg porobiło w chuj lepiej niż 250 dużego kryształu (wielkości ryżu), nos od tego strasznie napierdalał, nie dałem rady wciągać 200 na raz a ryż waliłem na spokojnie na jeden raz nawet gdy było go więcej, to było bardzo miłe zaskoczenie, że chociaż tyle czasu już walę to mnie tak wyjebało po 200. ten mef był bielutki i nie miał w ogóle zapachu (co akurat mi się pierwszy raz przytrafiło żeby mef w ogóle nie miach zapachu, a przecież właśnie dobry mef nie powinien mieć w ogóle zapachu) więc suma-sumarum w końcu trafiłem na czystego mefa :cheesy:
  • 152 / 8 / 0
BrightestStar pisze:
@cockney: i jak poszła Ci ta matura? Szczerze to ja wolałbym iść trzeźwy niż zmefiony. Jest taki wybór środków, więc mefedron nie pojawiłby się nawet na liście ;)
Btw: nie do końca rozumiem jak można nasypać sobie 200mg zamiast 80. To prawie 3 razy więcej. Wcześniej sama dzieliłaś sobie kreski?
Szczerze to ja tez bym wolała iśc trzeźwa na maturę, to była głupota życia z tym mefem. Ale tak sie złożyło ze tuz przed maturą zrobiło się niezaciekawie z fetą i jedyne co miałam pod ręką to mefa, byle nie spać i sie wyrobić jakoś, no i dzień przed tą nieszczęsną ustną maturą zaczęłam ciąg. Mogłam go w pore przerwać, ale stwierdziłam ze po co skoro bedzie mi sie fajnie gadało, a w miedzyczasie bede sie uczyć reszty przedmiotów.
Sama zawsze dziele i robie kreski więc wiem jak wizualnie wygląda 100 mg kreska, i nasypałam jedną małą, ale nic mnie nie porobiło, a wtedy duzo mefiłam więc sobie pomyslałam ze pewnie tolerancja i nasypałam jeszcze drugą większą, ot tak, zanim pomyślałam to już jej nie było. I nagle weszło tak ze prawie na oczy nie widziałam i nie wiedziałam gdzie jestem. Siedziałam pod drzwiami nic nieogarniając czekając na swoją kolejke ze świadomością ze przedawkowałam mefa i komisja na pewno pozna ze coś nie gra. Okropność, nikomu tego nie życze. Przełożyłam tamtą maturę na później.
  • 809 / 15 / 0
tyle tych działów, że nie mam pojęcia, gdzie to wcisnąć;

Piątek 13, od rana w głowie siedziała mi myśl, że stanie się coś dziwnego. Po robieniu 5 g mefedronu w jedna noc postanowiłem odpocząć, myślałem o dłuższej przerwie. Postanowiłem iść na wódkę, nie było chętnych więc podreptałem po dwójkę mefedronu. Dwie godziny - dwa gramy. Jak się skończyło, naszła mnie ochota na piwo. Spotkałem się z kolegą, wypiłem 5 piw. Rzadko piłem do mefedronu, jednak zdarzyło mi się zrobić np. pól litra wódki na dwóch będąc zmefionym i było ok. Tym razem nie. Czułem się jak po wiejskiej imprezie w remizie, średnio-najebany, miałem problemy ze wzrokiem, co chwilę powtarzałem, jaki to ja nie jestem najebany,haha.
Co dalej?Wracam do domu. 100metrów od celu spotkałem dwóch typów, którzy zachwalali swoją mieszankę. Trochę czegoś z eufori, troche chuj wi czego. Byli tacy porobieni, że nie wiem co mówili. A ja nie wiem czemu nakręciłem na tą mieszankę. Wyprosiłem dwie kule, poszedłem za garaż i spaliłem. Kurwa mać. Było ciemno, w bloku płakało dziecko, na boisku non-stop się ktoś wydzierał. Czułem, że trace jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. Typ który był ze mną zaczął panikować, a mi wydawało się to być jakieś dziwne. Chciałem wstać, wyjebałem się. Leżałem na chujwijakim błocie i gryzły mnie komary, ale nie dostrzegałem tego. Zamknięte oczy, dookoła fraktale i inne kolorowe wzory; wzory te później zamieniły się w przedmioty, leżałem nadal, ale czułem że wstaję i gdzieś idę. W mój nowy świat.
Pamiętam karetkę i kroplówkę w szpitalu na oddziale toksykologicznym. Ponoć miałem kurewsko szybką akcję serca, źrenice nie reagowały na światło, nie było ze mną kontaktu. W sąsiednim oddziale przekręcał się typ z zatruciem amfetaminowym. Tym też mnie musieli postraszyć.

Obudziłem się rano. W raporcie przeczytałem, że znaleźli mnie nieprzytomnego na ulicy.
Najdziwniejsza jest moja diagnostyka:
obecność etanolu - 0,94
opiaty w moczu jakościowo - dodatnie
amfetamina w moczu - dodatnie
kokaina w moczu - ujemne
kanabinoidy w moczu - dodatnie

Opiaty; brałem w czwartek MST, tzn robiłem morfę, kanabinoidy ok bo pewnie coś w tej mieszance, ale skąd do chuja amfetamina, jak nie tykam tego.

W karcie która dali w szpitalu, w punkcie 'Wskazania dot. dalszego leczenia' napisali mi:
"Kontakt z poradnią zdrowia psychicznego; podjęcie leczenia uzależnienia od środków psychoaktywnych."

no ok, jestem już fajny, teraz przerwa, na razie póki co

ps.kocham Cię goh.
  • 3 / / 0
Jutro mam mieć robione multi testy,a z mefedronem bawiłam sie wczoraj,ok 4 kresek .
Czytałam że często mefedron wychodzi jako feta,to prawda? I gdy doleje wody do próbki moczu,to coś da? Bo ostatnim razem,dzień po kiraniu kokolino własnie tak zrobiłam,i nic nie wykryło
  • 20 / / 0
no właśnie chciałem zapytać czy w razie testu mojego moczu mef może mi wyjść jako amfetamina
  • 429 / / 0
Zdarza się zarówno w przypadku testów na proszki (marquis) jak i testów na amfetaminę na mocz (nie pamiętam jak się nazywały ale to te bardziej "wyspecjalizowane") - Na zwykłym multiteście nie powinno ci nic wyjść. Ale ja wiem to z tylko z forum. Jak rozcieńczysz i/lub jeszcze nieco zakwasisz (cytryną czy kwaskiem) to raczej ci nic nie wyjdzie.
  • 3 / / 0
czemu masz miec robione multi testy? ;p
  • 1179 / 9 / 0
A ja wiem z własnego doświadczenia, że mef nie daje wyniku pozytywnego w multiteście.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.