Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 314 / 4 / 0
@alfachem, stronę mentalną możesz aktywować medytacją albo dopalając odrobinę mj. 2C-D po prostu nie ma autopilota jak co bardziej popularne środki, ale jak najbardziej może być enteogenikiem jak go odpowiednio pokierujesz.

Właśnie ta neutralność mi się w nim tak podoba. W przyszłym miesiącu sprawdzę jeszcze raz, ale myślę, że jest wystarczająco plastyczne samo w sobie, tylko wymaga odrobiny wysiłku ze strony użytkownika. :finger:
  • 438 / 3 / 0
No ja mam zamiar AL-LAD'a w to władować myślałem też o jakiejś umysłowej trypcie, nawet 25I-NBOMe. Boję się jedynie, że wizuale mnie zniszczą.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 1987 / 108 / 0
@son.of.the.blue.sky potwierdzam, 2C-D zajebiście się komponuje z MXE. A pierwszy raz jak zapodałem to jako dorzutkę do 3-MeO-PCP, myśląc, że to 3-MeO. Było genialnie.

Dziś zapodałem 7mg PO i ledwo co poczułem to dorzuciłem 8mg PR i był konkret. Ale wcześniej zapodałem 3-FPH i muszę powiedzieć, że faza po 2C-D była dużo bardziej miękka i bez stymulacji jak w zeszłym tygodniu po 3-MeO i z MXE. Po tych paru doświadczeniach stwierdzam, że 2C-D samo w sobie nie ma wyraźnej specyfiki działania, a podbija mocno specyfikę innych substancji. Dokładnie tak jak Shulgin pisał w PIHKALu.

Jak dla mnie - jedna z najciekawszych fenetylamin. Bije na głowę wszystkie stimy i psychodeliki fenetylaminowe których próbowałem, bije też na głowę 3-MMC i MDMA pod kątem substancji na imprezy.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / 2 / 0
Czy 50mg wystarczy, żeby się przebić po 6dniach 300ug kwasu? Nos jest zatkany po sniffie przez czas trwania tripa? Podawał ktoś I.M - zastanawiam się nad 25mg im lub 50mg sniffem.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2015 przez Thingrim, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1425 / 80 / 0
Ktoś gdzieś już pisał, że 2cd na imprezy spoko.
  • 301 / 7 / 0
Hmm. A czy przy niskich dawkach też będzie odczuwalne dzialanie nootropowe? Hipotetycznie zakładając że dobierze się odpowiednią dawke, to moze być dobra substacja do nauki?
  • 438 / 3 / 0
Jaką dawkę? Na granicy placebo? Tylko po co? Do nauki psychodeliki średnio się nadają, siadają na pamięć i koncentrację. No ale próbuj :)
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 301 / 7 / 0
rozmyślałem nad dawkami rzędu 10mg rano przez powiedzmy tydzień. Ale chyba faktycznie to może być efekt placebo. sprobuję to sie podziele wynikami badań
  • 1443 / 75 / 0
Też uważam, że bez sensu jest używanie psychodelików w takim celu - masz masę legalnych i niedrogich substancji wspomagających funkcje poznawcze i na pewno bardziej sprawdzonych i obadanych, niż 2C-D. Na przykład piracetam.
LSD - Piękna i Bestia
  • 703 / 40 / 0
@Pider - psychodeliki w małych dawkach mogą co najwyżej pomóc ci zainteresować się jakimś tematem. Na pewno nie jest tak, że pod wpływem sajko nie da się niczego nauczyć i zapamiętać. Ale - jak wyżej piszą ludzie - sajko to nie są substancje nadające się do ciągłego używania ich w tym celu. Może takie małe dawki ci nie zaszkodzą, ale na 99% nie pomogą. A jeżeli zaszkodzą, to osiągniesz efekt odwrotny do zamierzonego i będziesz musiał potem tygodniami wychodzić ze stanu totalnego przyjebania i dekoncentracji.

Niemniej jednak, jeżeli ci się chce i masz czas i możliwości, to próbuj i napisz jak było. Akurat 2C-D to słaby psychodelik (co nie znaczy, że bezwartościowy) i raczej nie zrobi ci dużej krzywdy w takich dawkach. Przynajmniej będziesz wiedział na własnym przykładzie co ci to daje (a czego nie) :-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.